kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η πρόκληση της νέας εποχής

Συγγραφέας: kantonopou στις 18 Φεβρουαρίου, 2009

abl1.jpg«Η πρόκληση της Νέας Εποχής ? Ορθόδοξες απαντήσεις» ήταν το θέμα που αναπτύχτηκε στην διάρκεια της 62ης διάλεξης που διοργάνωσε χθες βράδυ ο Σύλλογος «Οι φίλοι των Μετεώρων».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με ομιλητή τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη, ειδικό επί των αιρέσεων, μοναχό της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Βατοπαιδίου Χαλκιδικής.

Ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης  έχει κάνει πολλές ομιλίες και εκπομπές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, γύρω από τα θέματα των αιρέσεων ? παλαιών και σύγχρονων ? και της ποιμαντικής αντιμετώπισής τους ενώ έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου κ. Ζαχαρία Ζάχου, που χαρακτήρισε το θέμα της εκδήλωσης ιδιαίτερα επίκαιρο και το οποίο αποτελεί για όλους μας μια πρόκληση και μια απειλή, όχι μόνο για την εκκλησία μας αλλά και για το Έθνος που δείχνει, όπως ανέφερε, να βαδίζει έτσι χωρίς πνευματικό προσανατολισμό, παντελώς, θρησκευτικά και εθνικά αποχρωματισμένο χωρίς πυξίδα, χωρίς οδοδείκτες.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του π. Αρσένιου Βλιαγκόφτη, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις αιρέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και στην λεγόμενη νέα εποχή, επισημαίνοντας ότι όλα όσα ακούγονται επί του θέματος δεν είναι καινούργια.
Αναφερόμενος δε, στους στόχους της εκδήλωσης εξήγησε ότι δεν έχει λόγους κινδυνολογίας αλλά να αποτελέσει ερέθισμα προς εξέταση για όλους τους ανθρώπους και την εκκλησία.

  Πηγή http://www.eerevna.gr/story.aspx?ID=58172.0000

Αφήστε μια απάντηση