kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Άνθη από τον Αγρό του Ηγαπημένου

Συγγραφέας: kantonopou στις 17 Φεβρουαρίου, 2009

Την 14η Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο κατά την διάρκεια της πολύ κατανυκτικής ακολουθίας του Εσπερινού της Κυριακής του Ασώτου ,στην Γυναικεία Ιερ? και Σεβασμία Μονή της Κάτω Παναγιάς Άρτας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ.Ιγνάτιος προσέφερε –με την ρασοευχή /κουρά- στον Νυμφίο μας Χριστό μία νέα Νύμφη του Ηγαπημ?νου.

 

Η πολυχαριτωμένη νεόκουρος αδελφή Αγνή Μοναχή (κατά κόσμον Ευτυχία Ginting) είναι Ινδονήσια στην καταγωγή και ήρθε στην Ελλάδα πριν πέντε χρόνια προκειμένου να μυηθεί στον Ορθόδοξο Μοναχισμό.

 

Τώρα θα επιστρέψει στην πατρίδα της προκειμένου να ξεκινήσει την ανέγερση και λειτουργία της πρώτης Ορθόδοξης Μονής στην Σουμάτρα της Ινδονησίας.

 

Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο π.Χρυσόστομος Μανάλου, Αρχιερατικός Επίτροπος Ινδονησίας.

 

Στην υπερφυσική χαρά της ακολουθίας αυτής, στην οποία ήταν ζώσα η επισκίαση της Παναγίας της Γερόντισσας και η ευχή της μακαριστής Γερόντισσας Αγνής ( της πρώτης Ηγουμένης της γυναικείας αδελφότητας και ανακαινίστρια της Μονής) συμμετείχαν ευλαβείς προσκυνητές της Μονής μεταρσιωμένοι από τις ουράνιες ψαλμωδίες των οσιωτάτων Μοναζουσών.

 

Ο Χριστός μας να ευλογή την νεόκουρη Μοναχή , να της αυξάνει τον θείο έρωτα και δια των πρεσβειών της Παναγίας της Γερόντισσας και της Αγίας Παρθενομάρτυρος Αγνής να την χαριτώνει και να την ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στην μακρινή Σουμάτρα.

 

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την κουρά της πρώτης Ινδονήσιας Ορθόδοξης μοναχής.

 

Μπορείτε να ενισχύσετε το Ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Σουμάτρας στην Ινδονησία,είτε  στέλνοντας την αγάπη σας, είτε αγοράζοντας το βιβλίο  Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, 400 σελίδων ( στη μισή τιμή , υπέρ της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ινδονησίας ).  Πληφορορίες μπορείτε να ζητήσετε από το ιεραποστολικό μπλογκ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, από  τους φίλους της Ιεραποστολής της Ινδονησίας – ο Άγιος Δημήτριος–  στις παρακάτω διευθύνσεις :


dosambr@gmail.com


athanasiou.art@tellas.gr

 

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες Ορθόδοξες Μητροπόλεις και μοναστήρια στην Ελλάδα, στη Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, το παράδειγμα της Μητρόπολης Άρτας και του γυναικείου μοναστηριού της Κάτω Παναγιάς Άρτας, και να φιλοξενήσουν νέους και νέες από όλες τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, να τους σπουδάσουν στην Ορθόδοξη Θεολογία, να τους μυήσουν στην Ορθόδοξη ησυχαστική και Μυστηριακή ζωή, και να τους αποστείλουν στις πατρίδες τους να διακονήσουν το λαό τους, με αγάπη και αυτοθυσία.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Ορθόδοξος μοναχισμός άρχισε να ανθεί και σε άλλες Ορθόδοξες Ιεραποστολές και οι ελπίδες είναι μεγάλες ότι τα ορθόδοξα μοναστήρια στην Αφρική και στην Ασία θα γίνουν Ορθόδοξες πνευματικές ΟΑΣΕΙΣ, για όσους ψάχνουν να βρουν την ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.

 

Οδοιπορικό Ορθοδόξου Ιεραποστολής στη Κορέα – Η πρώτη Ορθόδοξη Κορεάτισσα μοναχή- the first Orthodox nun in S. Korea

 

Η πρώτη Ορθόδοξη μοναχή στο Κολουέζι Κογκό ( The first Orthodox nun in Koluezi Congo )

 

Πηγή http://ierapostoli.wordpress.com/2009/02/15/monastism_orthodox/#more-2041

Αφήστε μια απάντηση