kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Σχολείο το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου!

Συγγραφέας: kantonopou στις 14 Φεβρουαρίου, 2009

Ως σχολείο και χώρος διεξαγωγής αγώνων του στίβου θα χρησιμεύσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μετά τους Αγώνες του 2012!

 Η εγκατάσταση, η οποία εδώ και καιρό προβληματίζει την οργανωτική επιτροπή με την μεταολυμπιακή αξιοποίησή της, φαίνεται ότι βρήκε το? δρόμο της. Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασαν οι Βρετανοί, εκεί θα εγκατασταθεί Γυμνάσιο με 500 μαθητές, η Εθνική Ακαδημία Δεξιοτήτων Αθλητισμού, επιχειρήσεις αναψυχής καθώς και το Αγγλικό Ινστιτούτο των Σπορ.

 Όσο για το αθλητικό σκέλος, η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Τέσα Τζόουελ διευκρίνισε ότι: «Κάθε χρόνο θα διεξάγεται εδώ ένα Γκραν Πρι αλλά και άλλες διοργανώσεις στίβου, διαφόρων κατηγοριών. Επομένως, το Στάδιο θα συνεχίσει να έχει ζωή κάθε ημέρα». Προς το παρόν οι απόπειρες να προσελκυστούν ομάδες ποδοσφαίρου και ράγκμπι δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία.

 «Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να συνεργαστούμε με την Πρέμιερσιπ του ράγκμπι, αν υπάρξει αυτή η δυνατότητα» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

 «Θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν πολλές συμφωνίες που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και να αποδειχθούν κακές επιλογές εκ των υστέρων. Είμαι πάντα αισιόδοξος» κατέληξε, χαρακτηρίζοντας το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Γουέστ Χαμ «εξαιρετική τύχη» με δεδομένη τη χρεοκοπία του Ισλανδού χρηματοδότη της.

 Βέβαιο είναι, πάντως, ότι το σχέδιο της μελλοντικής χρήσης του Σταδίου, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, θα στηριχθεί στην ενίσχυση από την Πολιτεία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ολυμπιακής Κληρονομιάς Τομ Ράσελ, «αν απομονώσουμε την εγκατάσταση, όχι μόνο δεν θα παρουσιάσει κέρδος αλλά δεν θα βγάζει ούτε τα έξοδά της. Σίγουρα θα χρειαστεί κρατική επιχορήγηση».

 Πηγή :http://www.etipos.com/newsitem?id=75677 

Αφήστε μια απάντηση