kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Μην πυροβολείτε το Διαδίκτυο… ενημερωθείτε

Συγγραφέας: kantonopou στις 11 Φεβρουαρίου, 2009

Τα μόνα μηνύματα που έμαθαν να ανταλλάσσουν ήταν γραμμένα σε χαρτί, κολλημένα στο ψυγείο. 

Βλέπουν τα παιδιά τους να χτυπούν τα πλήκτρα με ταχύτητα γρηγορότερη από την πιο ακριβοπληρωμένη γραμματέα και να μιλούν τη γλώσσα της τεχνολογίας καλύτερα από τα ελληνικά.

Ηξεραν το χαρτί και το στιλό και ακούν καθημερινά για τα chat rooms, το facebook, το router και το wirless.

Αποτέλεσμα; Αντιμετωπίζουν το δίκτυο σαν τον σύγχρονο μπαμπούλα και αντί να συμβουλέψουν τα παιδιά τους, τα παρακολουθούν αμήχανοι ή προβαίνουν σε απαγορεύσεις.

Την ανατροπή αυτής της κατάστασης προσπαθούν να πετύχουν με συνεχείς ημερίδες που διοργανώνουν ανά την Ελλάδα η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ελλάδα (DART) και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς.

Μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο περισσότεροι από 3.000 μαθητές και 500 γονείς, ενώ η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά.

«Το αυτοκίνητο είναι μια χαρά μηχάνημα. Αν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, θα φταίει ο οδηγός». Με παρομοιώσεις της καθημερινότητας οι ομιλητές προσπάθησαν χθες να εξηγήσουν ότι η τεχνολογία και το Διαδίκτυο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αφορισμούς που πηγάζουν κατά κύριο λόγο από την άγνοια. «Το Διαδίκτυο ή την όποια μορφή τεχνολογίας τέτοιου τύπου πρέπει να τα μάθουμε τόσο καλά όσο τον καλύτερό μας φίλο. Ετσι θα ξέρουμε και τα προτερήματά του και τα ελαττώματά του και θα ξέρουμε πώς να τα αντιμετωπίσουμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι ομιλητές, εκτός από τις οδηγίες ασφαλούς πλοήγησης που έδωσαν στους μαθητές που παρακολουθούσαν, αναφέρθηκαν πολλές φορές στους γονείς και στο γεγονός ότι υπολείπονται σε γνώσεις σ’ αυτόν τον τομέα.

Οπως τόνισαν, την περίοδο που διανύουμε και μέχρι την επόμενη γενιά γονέων, θα υπάρχει κενό που πρέπει να καλυφθεί. Επειτα από 10-15 χρόνια τα πράγματα θα αλλάξουν, αφού οι «καινούργιοι» γονείς θα είναι καθ’ όλα ενημερωμένοι…

      Πηγή 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=68836676

Αφήστε μια απάντηση