kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ο διωκόμενος Χριστιανισμός

Συγγραφέας: kantonopou στις 9 Φεβρουαρίου, 2009

Ανεξήγητο είναι το μίσος μερικών κατά της εκκλησίας. Μερικοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και διανοούμενοι πολεμούν με κάθε τρόπο την Χριστιανική θρησκεία και την Εκκλησία, τρέφουν ένα ανεξήγητο μίσος κατά του Χριστιανισμού, ο οποίος υπήρξε το πνευματικό θεμέλιο του Ελληνισμού επί δυο περίπου χιλιάδες χρόνια.

Όταν τους δίδεται η ευκαιρία κατηγορούν τους Χριστιανούς ως σκοταδιστές. Πολεμούν συστηματικά το μάθημα των θρησκευτικών, θέλουν να το κάμουν θρησκειολογικό μάθημα και έπειτα να το καταργήσουν. Σε τι τους έπταιξε το μάθημα αυτό, το οποίο προσφέρει γνώσεις, που δίνουν νόημα στη ζωή και ηθικές αρχές και αξίες;

 Η Χριστιανική θρησκεία διδάσκει την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη των ανθρώπων και στηρίζει ηθικά την κοινωνία. Είναι βασικό μάθημα για την ηθική και πνευματική αγωγή των παιδιών μας.
Σχετικό σχόλιο με τον τίτλο «Ο διωκόμενος Χριστιανισμός» δημοσιεύεται και στο περιοδικό «Ζωή» (29-1-09). Μεταξύ άλλων υπογραμμίζονται και τα εξής:

 «Ο Χριστιανισμός αντιμετωπίζει σήμερα τις περισσότερες διώξεις από κάθε άλλη θρησκεία του κόσμου. Όπως προκύπτει από έρευνες διεθνών οργανώσεων, το 80% των πιστών που διώκονται παγκοσμίως είναι Χριστιανοί.


Σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη οι χριστιανοί βιώνουν την καταπίεση των θρησκευτικών τους ελευθεριών από μαρτυρίες για σταύρωση χριστιανών στη Βόρεια Κορέα και τη θανατική ποινή που επιβάλλεται σε όσους αλλαξοπιστήσουν στη Σαουδική Αραβία, έως τη μαζική δίωξη των Χριστιανών του Ιράκ και την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των Χριστιανών στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο, στο Πακιστάν ή στην Ινδία?».


Σαφής είναι η προτροπή του Απ. Παύλου προς όλους μας: «Να θυμώσαστε τους φυλακισμένους για τον Χριστό σαν να είσθε εσείς στη φυλακή, το ίδιο να κάνετε και για όσους υποφέρουν για την πίστη, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί και σε σας αύριο». (Εβρ. Ιγ΄ 3).


Και εδώ, δυστυχώς, στην Ελλάδα υπάρχουν πολέμιοι της Εκκλησίας μας και της Χριστιανικής πίστεως. Μάχονται τον Χριστιανισμό είτε εμφανώς είτε κρυφίως. Όλους αυτούς τους χαρακτηρίζουμε ως ανθέλληνες. Λησμονούν ότι «το Ελληνικό Έθνος δεν διασώθηκε ειμή μόνο με την συμμαχία του με τον Χριστιανισμό». (Κων. Παπαρρηγόπουλος). Αλλά είναι σκληρό γι? αυτούς να λακτίζουν προς κέντρα (=καρφιά).

 

Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα

   Πηγή :http://www.e-erevna.gr/story.aspx?ID=57391.0000

Αφήστε μια απάντηση