kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Από το 1992 έχει πεθάνει ο «γιατρός του θανάτου»

Συγγραφέας: kantonopou στις 8 Φεβρουαρίου, 2009

«Ο γιατρός του θανάτου», Αριμπερτ Χάϊμ, εκ των πλέον καταζητούμενων ναζιστών εγκληματιών πολέμου, που τα ίχνη του κατά τη μεταπολεμική περίοδο «χάθηκαν», απεβίωσε στη διάρκεια του έτους 1992, μεταδόθηκε τις βραδινές ώρες από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Η τύχη του Χάϊμ, για περίπου μισό αιώνα αγνοείτο.

 Το εν λόγω γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, βεβαίωσε  ότι ο Χάϊμ «νικήθηκε» από τον καρκίνο το 1992 και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του γιού του, αλλά και αιγυπτιακών «καλά πληροφορημένων πηγών», στην Αίγυπτο μεταπολεμικά έζησε ο «γιατρός του θανάτου».

 Επίσης το ZDF, που συνεργάστηκε με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στην έρευνα αυτήν, μετέδωσε ότι έχει στη διάθεσή του το πιστοποιητικό θανάτου του Χάϊμ. Μεταδόθηκε τέλος ότι ο Χάϊμ είχε πλαστά στοιχεία ταυτότητας στην Αίγυπτο, ενώ ασπάστηκε τη μουσουλμανική θρησκεία.

 -Γερμανός, γεννημένος στο αυστριακό έδαφος, ο Χάϊμ είχε την φήμη ενός εκ των πλέον σαδιστών Ναζιστών, οδηγώντας μαρτυρικά στο θάνατο πολλές εκατοντάδες κρατούμενους στα ναζιστικά «στρατόπεδα συγκέντρωσης», ιδίως όμως στο Μαουτχάουζεν στη βόρεια Αυστρία. Αφαιρούσε χωρίς αναισθησία όργανα κρατούμενων ή έχυνε στην καρδιά τους δηλητηριώδεις ουσίες.

 Με αυτήν την επαίσχυντη συμπεριφορά, για καιρό κατατασσόταν 2ος στον κατάλογο των καταζητούμενων εγκληματιών πολέμου.

 Πρώτος στον κατάλογο αυτόν ήταν ο Αλόϊς Μπρούνερ, ο στενός συνεργάτης του Αδόλφου Αϊχμαν.

 Ο μεν Αϊχμαν εκτελέστηκε στο Ισραήλ την αρχή της δεκαετίας του 1960–η «στάχτη» του σκορπίστηκε πέραν των ισραηλινών χωρικών υδάτων–κι αμέσως νομοθετικά καταργήθηκε στο Ισραήλ η θανατική ποινή. Ο Μπρούνερ, θεωρείται ότι δεν ζει σήμερα.

 Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73971 

Αφήστε μια απάντηση