kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Προσωπικά συγχαρητήρια δέχθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Συγγραφέας: kantonopou στις 6 Φεβρουαρίου, 2009

ky1r.jpgΠροσωπικά συγχαρητήρια δέχθηκε χθες στην αίθουσα του Θρόνου του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Σωτήρος στην Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας

και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος.

  

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, τον νέο Πατριάρχη συνεχάρη ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ κ. Φιλάρετος.

  

Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, συνεχάρη προσωπικά στην αίθουσα του Θρόνου και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

  

Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν αφού προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στον Πατριάρχη Κύριλλο, τόνισε πως “Το κράτος πιστεύει στην υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για την αναγέννηση της Ρωσίας σε μια πολυεθνική χώρα”.

  

Επίσης τον Πατριάρχη κ. Κύριλλο συνεχάρη προσωπικά, και η πρώτη κυρία της Ρωσίας κα Σβετλάνα Μεντβέντεβα, καθώς και η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ρωσίας (Μπόρις Γιέλτσιν) κα Ναϊνα Γιέλτσιν.

  

Ακόμη τον Πατριάρχη συνεχάρη προσωπικά και ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκεϊ Λαβρόφ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αλεξάντερ Αβντέεβ , ο δήμαρχος της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ καθώς και ηγέτες μεγάλων κομμάτων της Ρωσίας.

  

Να αναφερθεί πως στην αίθουσα του Θρόνου βρέθηκε και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τον Πατριάρχη Κύριλλο, αφού οι δύο τους συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

  

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε “Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για μένα, και σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε να με συγχαρείτε προσωπικά”.

   

Επίσης ο Αγιώτατος Πατριάρχης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι “Αυτή την στιγμή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την δυνατότητα να οργανώσει την ζωή της με βάση τις αρχές που διέπει η αληθινή χριστιανική ζωή, έτσι θα ολοκληρώσει την αποστολή που ο Θεός έχει ορίσει”.

  Τέλος ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για την συμπαράσταση και τις προσευχές τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως αυτό θα τον βοηθήσει να σηκώσει τον βαρύ Πατριαρχικό Σταυρό.

 ΠΗΓΗ…..www.romfea.gr 

Αφήστε μια απάντηση