kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Big Brother με 10χρονα παιδιά.Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για ριάλιτι με πρωταγωνιστές ανηλίκους που συμβιώνουν

Συγγραφέας: kantonopou στις 4 Φεβρουαρίου, 2009

Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία προκαλεί ριάλιτι με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά που παραπέμπει σε Big Brother ανηλίκων και έκανε πρεμιέρα χθες στο Channel 4 της βρετανικής τηλεόρασης. Στο τηλεοπτικό πλατό ακούγονται κλάματα, εκτυλίσσονται άγριοι καβγάδες και ενίοτε βγαίνουν ακόμη και? μαχαίρια! Βουλευτές και οργανώσεις για την προστασία των παιδιών κάνουν λόγο για «θυσία αγνών ψυχών στο βωμό της τηλεθέασης», την ώρα που οι υπεύθυνοι του καναλιού υπερασπίζονται το «εναλλακτικό πειραματικό σόου».

 Το επίμαχο ριάλιτι ονομάζεται «Boys and Girls Alone» (Αγόρια και Κορίτσια Μόνα) και παρουσιάζει δέκα αγόρια και δέκα κορίτσια ηλικίας 8 έως 11 ετών, που μένουν μακριά από τους γονείς τους για δύο εβδομάδες. Ζουν σε δύο διαφορετικά χωριά, δημιουργούν το δικό τους μικρόκοσμο και παίρνουν αποφάσεις για την καθημερινότητά τους, από το τι θα φάνε και τι ώρα θα ξυπνήσουν μέχρι το πότε αλλά και πώς θα διασκεδάσουν.

 Οι κάμερες απαθανατίζουν σκηνές χάους. Παιδιά να καβγαδίζουν ή να κλαίνε γοερά ζητώντας να επιστρέψουν στο σπίτι τους, τους «μεγάλους» της παρέας να εκφοβίζουν τους μικρότερους, αλλά και ένα περιστατικό κατά το οποίο ένα από τα αγόρια απειλεί ένα συγκάτοικό του με κουζινομάχαιρο! Οπως ήταν αναμενόμενο, η επίμαχη σκηνή «κόπηκε», ο δράστης δέχθηκε αυστηρή επίπληξη, ενώ έπειτα από 48 ώρες «εγκλεισμού» αρκετοί γονείς αναγκάστηκαν να επέμβουν.

 «Τα παιδιά πρέπει να τα προστατεύουμε και όχι να τα εκθέτουμε για εμπορικό όφελος», δήλωσε εξοργισμένος ο βουλευτής των Εργατικών Ντένις μακ Σέιν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος δεκάδες οργανώσεις προστασίας ανηλίκων έσπευσαν να καταγγείλουν το σόου ως «επικίνδυνο και ηδονοβλεπτικό». «Κάθε κατάσταση η οποία εκθέτει μια ομάδα νεαρών ανθρώπων χωρίς την επίβλεψη ή την παρουσία ενός υπεύθυνου ενήλικα είναι σκληρή και βάναυση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Kids Company.


Από την πλευρά του το Channel 4 έσπευσε να υπερασπιστεί το ριάλιτι ως «τολμηρό και φιλόδοξο». Το πρόγραμμα προβάλλει καβγάδες και διαφωνίες, αλλά «μόνο το είδος των συμπλοκών που παρατηρεί κανείς σε παιδικές χαρές και όχι φυσική βία», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι.

 Οπως υπογραμμίζουν, στόχος τους είναι να δείξουν εάν η σύγχρονη κοινωνία ωθεί τα παιδιά να μεγαλώσουν πρόωρα ή εάν η Βρετανία ανατρέφει μια γενιά παιδιών «που μεγαλώνουν στα πούπουλα».

Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73777

Αφήστε μια απάντηση