kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βατικανό: «Ειδεχθής δολοφονία» η ευθανασία της Ελουάνα

Συγγραφέας: kantonopou στις 3 Φεβρουαρίου, 2009

Η διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην Ιταλίδα Ελουάνα Ενγκλάρο, που βρίσκεται σε κώμα τα τελευταία 17 χρόνια ύστερα από αυτοκινητικό δυστύχημα και η οποία έχει μεταφερθεί σε κλινική που δέχεται να της γίνει ευθανασία, ισοδυναμεί με «ειδεχθή δολοφονία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Βατικανού σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

 «Σταματείστε τη δολοφονία αυτή», τόνισε ο Χαβιέ Λοτσάνο Μπαραγκάν.

 «Η διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην Ελουάνα ισοδυναμεί με ειδεχθή δολοφονία και η Εκκλησία δε θα σταματήσει να το φωνάζει. Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω το ότι δε δίνουν τροφή σε κάποιον», τόνισε ο καρδινάλιος.

 Αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που επιτρέπει τη διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην Ελουάνα, η οποία επικυρώθηκε από το Εφετείο το Νοέμβριο, ο καρδινάλιος Μπαραγκάν εξήγησε ότι «η θέση της Εκκλησίας, η οποία υπερασπίζεται τη ζωή, παραμένει η ίδια και δεν μπορεί να αλλάξει εξαιτίας μιας δικαστικής απόφασης».

 Η Ελουάνα Ενγκλάρο μεταφέρθηκε τα ξημερώματα σε κλινική της πόλης Ούντινε, όπου θα αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα που την κρατούν στη ζωή σε τρεις ημέρες.

 Πηγή :http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/03/1624685.htm

 

«Η Ελουάνα ζει» και «Μην την σκοτώνετε»

Αφήστε μια απάντηση