kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Έχει ωριμάσει η επιλογή για την απομάκρυνση των εξετάσεων από το Λύκειο

Συγγραφέας: kantonopou στις 31 Ιανουαρίου, 2009

Η αναμόρφωση του Λυκείου και η αποδεσμευσή του από το εξεταστικό είναι οι βασικές στρατηγικές με τις οποίες θα κινηθεί ο Γ. Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έμφαση στην αναβάθμιση του Λυκείου


Σε συνέντευξή του στον Τύπο, ο πρώην πρύτανης σημειώνει ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για απομάκρυνση των εξετάσεων από το Λύκειο,  τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Καταγράφεται ως παραδοχή γενικότερη από τους εκπαιδευτικούς, τα πανεπιστήμια, τους πρυτάνεις, την πολιτεία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Σημειώνει, παράλληλα, ότι ως πρόεδρος της νέας Επιτροπής θα δώσει έμφαση στην αναμόρφωση του Λυκείου, «δηλαδή στην αναβάθμιση της παιδείας». Ο ίδιος εξηγεί ότι «κλειδί» της όλης προσπάθειας είναι να αλλάξει η δομή του Λυκείου, ώστε οι μαθητές να πάψουν να θεωρούν ως σχολείο το φροντιστήριο και το σχολείο ως υποχρέωση απέναντι στο σύστημα.

Όλες οι προτάσεις είναι συζητήσιμες


Για την πρόταση Βερέμη, που προβλέπει τη λειτουργία προπαρασκευαστικού έτους εντός Λυκείου, σημειώνει ότι όλες οι προτάσεις είναι συζητήσιμες, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για απομάκρυνση των εξετάσεων από το Λύκειο: «Κάθε άποψη που επαναφέρει τις εξετάσεις μέσα στα Λύκεια, και μάλιστα τις ενισχύει, είναι αντίθετη σε αυτή την παραδοχή» καταλήγει. Πάντως, ο ίδιος ο Θ.Βερέμης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης δεν έχει μελετήσει τη δική του πρόταση, διότι δεν την έχει ακόμα καταθέσει. «Δεν έχει μελετήσει την πρότασή μου, μόνο τη φαντάζεται, διότι ακόμη δεν την έχω καταθέσει. Θα την καταθέσω την Τρίτη στον υπουργό Παιδείας» δήλωσε.

 

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4499751
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση