kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Αθώοι οι συντελεστές του “εγώ είμαι το θείο βρέφος”

Συγγραφέας: kantonopou στις 20 Ιανουαρίου, 2009

Οι συντελεστές αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κακόβουλης καθύβρισης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι έξι κατηγορούμενοι συντελεστές της θεατρικής παράστασης “Εγώ είμαι το θείο βρέφος” που είχε ανέβει τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στο σύνολο τους αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κακόβουλης καθύβρισης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η κατηγορία είχε απαγγελθεί μετά από μήνυση πολιτών που υποστήριζαν ότι η επίμαχη παράσταση του Θεάτρου Νέου Κόσμου που είχε θέμα την ιστορία ενός παιδιού που θα ήθελε να γίνει Θεός, προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα.

Απολογούμενοι οι έξι κατηγορούμενοι, τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να βλασφημήσουν, ενώ όπως ανέφεραν κανένας από τους θεατές δεν είχε αισθανθεί προσβεβλημένος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία.

   Πηγή http://www.skai.gr/master_story.php?id=107320  

Αφήστε μια απάντηση