kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

«Οι θρησκευτικές εορτές συνδετικός κρίκος»

Συγγραφέας: kantonopou στις 31 Δεκεμβρίου, 2008

«Οι Έλληνες που ζουν στον Λίβανο είναι διωγμένοι από κάπου. Οι περισσότεροι από τη Μικρά Ασία» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού κ. Π. Ανδριώτης. Φέτος για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, λόγω των τραγικών γεγονότων που «τραυμάτισαν» τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 «Περισσότερα από 150 παιδιά πήραν χθες τα δώρα τους από τον Αη Βασίλη και διασκέδασαν σε μια ελληνική χριστουγεννιάτικη γιορτή. Επίσης διοργανώσαμε γεύμα αγάπης για τους ηλικιωμένους της κοινότητας». Οι θρησκευτικές εορτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της ομογένειας. «Λόγω των Χριστουγέννων συγκεντρώθηκαν και πάλι οι οικογένειες.

Ηρθαν και τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ετσι ενωμένοι γιορτάζουμε σύμφωνα με τα έθιμα του λαού μας».Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Μπουένος Αϊρες ζει η κ. Χριστίνα Τσαρδίκου, κόρη μεταναστών και μητέρα τεσσάρων παιδιών που μιλούν άπταιστα ελληνικά. Όταν ήταν παιδί η Ελλάδα της ήταν ένας άγνωστος τόπος που «γνώρισε» μέσα από τις παραδόσεις των γιορτών της Ορθοδοξίας. «Τα κάλαντα, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και η Εκκλησία δεν έλειψαν ποτέ από τη ζωή μας. Τα έμαθα από τους γονείς μου και τα συνεχίζω με τη δική μου οικογένεια. Αυτά με συνδέουν με τη μακρινή πατρίδα».

  Πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100039_25/12/2008_297409 

Αφήστε μια απάντηση