kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

– Οn line Ορθοδοξία στα… κινέζικα

Συγγραφέας: kantonopou στις 19 Δεκεμβρίου, 2008

ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ πλευρά της οθόνης είναι η φωτογραφία της Αναστάσεως. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το βελάκι- play. Ο επισκέπτης κλικάρει και τότε ακούει- και διαβάζει- στα κινέζικα τι συμβολίζει η εικόνα και τι σημαίνει η Ανάσταση του Χριστού. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην εικόνα.

Αυτό τον τρόπο έχει εμπνευστεί ο Έλληνας ιερέας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ταϊβάν, ο π. Ιωνάς Μούρτος, προκειμένου να ενημερώσει τους Κινέζους για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Πρόκειται για on-line κατήχηση! «Οι Κινέζοι, ο μισός πληθυσμός της Γης δηλαδή, αγνοούν παντελώς την ορθόδοξη Εκκλησία. Για παράδειγμα, οι ορθόδοξοι ιερείς με τα ράσα και τα γένια τους θυμίζουν μια θεότητα της Κόλασης από την παράδοσή τους… Γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθώ με το Ίντερνετ να κάνω γνωστή την ορθόδοξη θεολογία», λέει στα «ΝΕΑ» από τη μακρινή Ταϊπέι ο 52χρονος ιερέας.

Το πρόγραμμα της… e-κατήχησης ονομάζεται etheology και βρίσκεται στο site της Εκκλησίας της Ταιβάν www.theology.cn. «Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τι είναι Εκκλησία, τι είναι Λειτουργία, πώς είναι το σώμα του Χριστού», εξηγεί ο π. Ιωνάς. Να δει σε βίντεο πώς ο π. Ιωνάς ετοιμάζει στο Δισκοπότηρο τη Θεία Κοινωνία. Πρόκειται για μια μορφή κατήχησης που σίγουρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και, ίσως, πουθενά αλλού στον κόσμο.

Από: ΤΑ ΝΕΑ
 

Αφήστε μια απάντηση