kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΜΠΑΛΛΑ “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” !!!!

Συγγραφέας: kantonopou στις 13 Δεκεμβρίου, 2008

Πρόκειται για πρόγραμμα της λατρείας Καμπάλα που προωθείται από την Demi Moore και ήδη λειτουργεί στα Βρετανικά Σχολεία.
Σκοπός του προγράμματος, είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά ν? αναγνωρίζουν την καλοσύνη τους, να «φωτιστούν» και ν? αποκτήσουν «πνευματικές» δυνάμεις.
Το πρόγραμμα λειτουργεί μέχρι στιγμής σ? έξι σχολεία στο Λονδίνο, ενώ πολλά άλλα εκπαιδευτήρια της χώρας βρίσκονται στον κατάλογο, προκειμένου ν? ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
«Άκουσα ότι ήταν η πρόθεσή τους, αλλά δεν κατάλαβα ότι είχαν διεισδύσει στα βρετανικά σχολεία. Πιστεύω ότι λειτουργούν χρησιμοποιώντας πλύση εγκεφάλου» δήλωσε ο Ραβίνος Yitzchak Schochet, της συναγωγής Mill Hill του Λονδίνου.
Κριτικοί θεωρούν ότι το σύγχρονο κίνημα της Καμπάλα, προωθεί μια παραδοσιακή μορφή εβραϊκού μυστικισμού για οικονομικό όφελος, χρησιμοποιώντας τραγουδιστές όπως η Madonna.
Το πρόγραμμα «Πνευματικότητα για τα παιδιά» εμπνεύστηκε η Karen Berg συνδιευθύντρια του κέντρου της Καμπάλα στο Λος Άντζελες και σύζυγος του γκουρού της οργάνωσης Philip Berg.
Το πρόγραμμα ενδεχομένως να εξαπλωθεί και στη Νέα Υόρκη.
Οι κριτικοί χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα ανόητο μέχρι μοχθηρό ? παρόλο που υποστηρίζεται από μέρος της εκπαίδευσης.

Πηγή:http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4067199.ece

Αφήστε μια απάντηση