kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Χειροτονήθηκε ο πρώτος ορθόδοξος πακιστανός ιερέας

Συγγραφέας: kantonopou στις 8 Δεκεμβρίου, 2008

Ένα ιστορικό γεγονός για την ορθόδοξη ιεραποστολή στο Πακιστάν, έλαβε χώρα το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος χειροτόνησε τον πρώτο ορθόδοξο ιερέα για το Πακιστάν.

Στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν, η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιούργησε, με την χάρη του Θεού, μία ορθόδοξη χριστιανική Κοινότητα, που αριθμεί 400 περίπου ορθοδόξους πιστούς. Ομάδες Κατηχουμένων αναπτύσσονται και σε άλλες περιοχές του Πακιστάν.

Ο νεοχειροτονηθείς κληρικός ονομάζεται Ιωάννης Tanveer, είναι Πακιστανός, κάτοικος Λαχώρης, και έγγαμος με τρία παιδιά.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την προσχώρησή του στην Ορθοδοξία, αναπτύσσει αξιόλογη ιεραποστολική δράση παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην χώρα του.

Με ζήλο κηρύττει το Ευαγγέλιο, συστήνει Αγιογραφικές και Κατηχητικές Συνάξεις, ομιλεί περί Ορθοδοξίας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και με την συμπαράσταση και καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως ηγείται ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

Ως κληρικός, πλέον, ο π. Ιωάννης θα εξυπηρετήσει και τις πνευματικές και λατρευτικές ανάγκες της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Λόγω ελλείψεως Ορθοδόξου Ναού στο Πακιστάν, ο π. Ιωάννης μετέτρεψε την οικία του σε παρεκκλήσιο, τιμώμενο επ? ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κι εκεί θα τελεί την θεία Λειτουργία και τα λοιπά Μυστήρια.

Λόγω της ελλείψεως Ιερού Ναού αλλά και της γενικώτερης καταστάσεως η οποία επικρατεί στο Πακιστάν τον τελευταίο καιρό, η χειροτονία του νέου κληρικού τελέσθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, η εις Διάκονον χειροτονία του στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καστέλλας και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ο νέος Πακιστανός κληρικός, μετά την χειροτονία του, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών, όπου με την πρόθυμη βοήθεια των Πατέρων της Ιεράς Μονής, θα μάθει το τυπικό τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο νέος κληρικός θα επιστρέψει στο Πακιστάν, όπου με ζήλο κι ενθουσιασμό θα αναλάβει τα νέα ποιμαντικά του καθήκοντα.


Πηγή:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1924&Itemid=2

Αφήστε μια απάντηση