kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Στο ”Άγιον Όρος” της Πολωνίας

Συγγραφέας: kantonopou στις 22 Αυγούστου, 2013

7

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κατά το παλαιό ημερολόγιο στο Όρος Γκραμπάρκα γνωστό ως Άγιον Όρος της Πολωνίας.

Χιλιάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου έφτασαν στο Όρος Γκραμπάρκα, για να τιμήσουν και τον φετινό εορτασμό, που έχει επίκεντρο την ομώνυμη Ιερά Μονή που απαριθμεί περίπου 30 μοναχές.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς της Πολωνικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Γκραμπάρκα αποτελεί πανπολωνικό προσκύνημα, στο οποίο συμμετέχουν ετησίως χιλιάδες πιστοί, που μεταβαίνουν επί τόπου με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο.

Μάλιστα, εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται πεζοί, περπατώντας πολλές ημέρες και διανύοντας μέχρι και 150 χιλιόμετρα με τα πόδια και διανυκτερεύοντας στο ύπαιθρο.

Επίσης αποτελεί παλαιό έθιμο να κουβαλούν και να τοποθετούν ξύλινους σταυρούς, με αποτέλεσμα να αντικρύζει κανείς ένας δάσος από σταυρούς κάθε μεγέθους.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

http://www.romfea.gr/epikairotita/18695-50

polsha 12

polsha3

Αφήστε μια απάντηση