kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

«Επίθεση» Στυλιανίδη στο Συνήγορο του Πολίτη

Συγγραφέας: kantonopou στις 22 Νοεμβρίου, 2008

Σε οξύτατους τόνους απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Ευριππίδης Στυλιανίδης στην επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη που έθετε ζήτημα κακής εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο υπουργός στην απαντητική του επιστολή κατηγορεί ευθέως την Ανεξάρτητη Αρχή για υπέρβαση της θεσμικής της αρμοδιότητας και την εγκαλεί για αντιδεοντολογική συμπεριφορά διότι δημοσιοποίησε την παρέμβασή της πριν φθάσει στα χέρια του υπουργού η σχετική επιστολή του Συνηγόρου.

Επί της ουσίας ο υπουργός Παιδείας διαφωνεί με τη θέση της Ανεξάρτητης Αρχής ότι δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα έχουν όλοι οι μαθητές.

Κατά τον υπουργό δικαίωμα απαλλαγής έχουν μόνο οι ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι μαθητές.
Διαφωνεί επίσης ο κ. Στυλιανίδης με τη θέση του Συνηγόρου ότι το μάθημα των Θρησκευτικών έχει ομολογιακό, κατηχητικό χαρακτήρα. Όπως υποστηρίζει ο χαρακτήρας του μαθήματος είναι γνωσιολογικός. «Οφείλω να ξεκαθαρίσω, καταλήγει η επιστολή του κ. Στυλιανίδη, ότι οι ρόλοι μας είναι διακριτοί και προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Υπό την έννοια αυτή η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν προτίθενται να εκχωρήσουν στο ελάχιστο, τμήμα του πεδίου ευθύνης τους».

  Πηγή :http://www.etipos.com/newsitem?id=61983

Αφήστε μια απάντηση