kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η αναζήτηση

Συγγραφέας: kantonopou στις 11 Ιουλίου, 2012

1

Πέρασαν μέρες – μήνες – χρόνια και τίποτα δεν πήρε ζωή από αυτά που φανταστήκαμε, από αυτά που δημιουργήσαμε μέσα μας με την ελπίδα ότι θα τα δούμε να γίνονται έργο. Τώρα μια ψυχή κομματιασμένη, σε ένα σώμα ακυρωμένο ψάχνει να βρει ένα νέο δρόμο, μια άλλη ευκαιρία για να δώσει στον μέγα Δημιουργό δόξα από τη δόξα Του. Η ύστατη αυτή προσπάθεια γίνεται με όσες δυνάμεις έχουν απομείνει αλλά και με όση δύναμη έρχεται μέσα μας με τρόπο και μέσα μυστικά.
Η αναζήτηση αυτού του δρόμου αυτής της νέας ζωής γίνεται όχι για το σώμα μόνο, για την αναγέννηση της ίδιας της ψυχής αλλά και για τον όλο άνθρωπο που παλεύει να γίνει Άνθρωπος. Μια κατάσταση που εκπορεύεται από το απόλυτο τίποτα για να βρει το αληθινό κάτι. Τα δεσμά και τα μέσα που φυλακίζουν αυτή την ψυχή πολλά και ποικίλα. Η αγάπη όμως για Εκείνον που την καλεί σε απελευθέρωση όχι από ανάγκη αλλά από αγάπη κινούμενος, δίνει δύναμη, ελπίδα και τρόπους για την επίτευξη του ποθητού. Κύριος εχθρός της ο ίδιος ο παλαιός άνθρωπος που κάθεται ενθρονισμένος στης καρδιάς τα ενδότερα και απειλεί με ποικίλους τρόπους την ανατροπή αυτής της αναζήτησης.
Ο νέος άνθρωπος που γεννιέται σταγόνα σταγόνα, βήμα το βήμα βιάζεται να βρει οξυγόνο για να αναπνεύσει και να καρπίσει ανανεωμένος ζωή από το θάνατο. Και βρίσκει πάντα αυτό που δεν περίμενε ποτέ. Αυτή είναι η γοητεία αυτής της διαδικασίας αναζήτησης του ενός νέου δρόμου που θα φέρει στην ψυχή τη χαρά και την ικανοποίηση ότι καλώς εργάζεται, καλώς βαδίζει και τίποτα δεν θα τη διασπάσει πλέον σε κομμάτια για να είναι πιο τρωτή στου εχθρού τις βολές.

«Παλαιολόγος»

http://www.orthmad.gr/node/1569

Αφήστε μια απάντηση