kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το μάθημα των θρησκευτικών.

Συγγραφέας: kantonopou στις 20 Νοεμβρίου, 2008

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το μάθημα των θρησκευτικών, μετά την επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, της ηγεσίας του συνηγόρου του πολίτη που ζητά την απαλλαγή μαθητών από τα θρησκευτικά για λόγους συνείδησης και επικαλείται σχετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. 

   Όλες οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εκ του πονηρού και ότι είναι εκ του πονηρού είναι αποβλητέο σχολίασε μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρεντζο.   Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάλεσε τον συνήγορο του πολίτη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περί αποφάσεως του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.  

«Οι όποιες επιφυλάξεις εγείρονται δεν είναι σε θέση να αναιρέσουν το υποχρεωτικό του μαθήματος και την υποχρέωση στήριξης της διδασκαλίας του από την πολιτεία», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.  

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που σε γραπτή ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών στην εν λόγω απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου δεν υπάρχει ειδική αναφορά μόνο για το μάθημα των θρησκευτικών.    Πηγή :http://www.athina984.gr/node/27668 

Αφήστε μια απάντηση