kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Συγγραφέας: kantonopou στις Φεβρουάριος 10, 2012

Προς τα Μέλη της Βουλής του Ισραήλ
Προς τον Πρόεδρο  της επιτροπής Παιδείας  Alex Miller
Προς το  Μέλος Reuven Rivlin, Ze’ev Elkin, Aryeh Eldad, Zahava Gal-On
Αξιότιμα Μέλη της Βουλής του κράτους του Ισραήλ
Γράφουμε εξ ονόματος των οργανώσεων που εργάζονται για την μνήμη της γενοκτονίας ενάντια στους Ασσύριους κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος στο οποίο περισσότερο από ενάμισυ εκατομμύριο Αρμένιοι εξολοθρεύθηκαν.
Θα επιθυμούσαμε να φέρουμε στην προσοχή σας ένα θέμα μεγάλης σπουδαιότητας, δηλαδή ο συνυπολογισμός της Γενοκτονίας των Αρμενίων  και των Ελλήνων προσεχή νομοθεσία της Βουλής του Ισαήλ για  μνήμη της  Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ενώ ο κόσμος γνωρίζει την  γενοκτονία των Αρμενίων, πολλοί δεν ξέρουν ότι η γενοκτονία υλοποιήθηκε επίσης ενάντια σε άλλες εθνικές ομάδες, δηλαδή εναντίων των Ασσυρίων  και των Ελλήνων, οι οποίοι ζούσαν από  χιλιάδες χρόνια στα προγονικά εδάφη τους, τα οποία ήταν μέσα στα σύνορα της οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1914. Οι αποκαλούμενοι «Νεότουρκοι» οι οποίοι απέλασαν  και σκότωσαν  Αρμενίους οδήγησαν επίσης σε σφαγές τους Ασσύριους και τους   Έλληνες.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι Ασσύριοι  αντιμετώπισαν τις στοχοθετημένες δολοφονίες, το βιασμό, την κατάχρηση, την καταστροφή των σπιτιών και των χωριών, και των εκκλησιών στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων και των Κούρδων συμμάχων τους. Σχεδόν 50% του πληθυσμού των Ασσυρίων  θανατώθηκε, ή περίπου 250.000 άτομα, επίσης περισσότεροι από 900.000 Έλληνες. Τα αρχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση των  Νεότουρκων εξολόθρευσε τα χριστιανικούς τους πληθυσμούς της υπό μορφή σφαγών, πορειών θανάτου, και μαζικών εκτοπίσεων. Αυτές οι βάναυσες πολιτικές οδήγησαν στους θανάτους περισσότερα από δύο εκατομμύρια Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Το 2007, η διεθνής ομάδα μελετητών γενοκτονίας, η διεθνής ένωση ακαδημαικών για τη Μελέτη της γενοκτονίας (IAGS), αναγνώρισε τυπικά και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων αναγγέλλοντας ότι:
«Είναι η πεποίθηση της διεθνούς ένωσης των ακαδημαϊκών για τη μελέτη της Γενοκτονίας ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε τη γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους, Ασσύριους και Έλληνες» Το IAGS που καλείται «επάνω στην κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.»
Το 2006, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πίεσε την Τουρκία για να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων μαζί με αυτήν των Αρμενίων, και για πρόσβαση των μελετητών στα ιστορικά αρχεία και «όλα τα σχετικά έγγραφα». Στις 11 Μαρτίου 2010, το Κοινοβούλιο της Σουηδίας επικύρωσε ένα ψήφισμα για να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Ασσυρίων παράλληλα με εκείνους των Αρμενίων και των Ελλήνων. Αυτό ακολούθησε διάφορες δημόσιες δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων  από την πολιτεία  της Νέας Υόρκης από τους κυβερνήτες George Pataki, Eliot Spitzer, και Δαβίδ Paterson. Όπως μπορείτε να γνωρίσετε, υπάρχει ένα εκτενές σώμα της ακαδημαϊκής έρευνας και του  αρχειακού  υλικού παρουσίασης αποδείξεων,  ότι μια εκστρατεία ενάντια  σε ολόκληρο χριστιανικό πληθυσμό πραγματοποιήθηκε μέσα στην πρώην οθωμανική αυτοκρατορία από το 1914 μέχρι το 1928.
Σε αντίθεση  με   τις δηλώσεις  μερικών διπλωματών, η μνήμη  της  γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών δεν είναι «αντι-τουρκική» ή «αντι-μουσουλμανική.» Οι Τούρκοι και μουσουλμάνοι  συνήγοροι των ανθρώπινων δικαιωμάτων υποστηρίζουν την αναγνώριση και την μνήμη  των πρόσφατων οθωμανικών γενοκτονιών.
Το τμήμα της ένωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην Κωνσταντινούπολη, η Επιτροπή κατά του ρατσισμού και της διάκρισης, δήλωσε πρόσφατα ότι η άρνηση γενοκτονίας είναι μια ενθάρρυνση για να προαγάγει την πολιτιστική καταστροφή. Δήλωσε επίσης «την άρνηση της εκμηδένισης ενός έθνους με όλο το κοινωνικό σύστημά του, επαγγέλματα, έργα  τέχνης και η ιστορική κληρονομιά από το ίδιο το κράτος σκόπιμα και με έναν προγραμματισμένο τρόπο, σημαίνει την επικύρωση  του εγκλήματος και  της δικαιολογίας της βίας» και ότι «η άρνηση ενός εγκλήματος ενάντια στην ανθρωπότητα όπως η γενοκτονία δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία της έκφρασης.»
Το 2008, ένας από τους ιδρυτές της  ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, ο εκδότης και ο συγγραφέας Ragip Zarakolu, υποστήριξε ότι «το 1997 και το 2000, οι άνθρωποι που δημοσίευσαν βιβλία για την γενοκτονία Αρμενίων  καταδικάζονται σήμερα,» και ότι ο τουρκικός νόμος είναι «ασυμβίβαστος με τη δημοκρατία». Ο κ. Zarakolu καταδικάστηκε στη φυλακή για την έκδοση μιας μετάφρασης ενός βιβλίου για την Γενοκτονία των Αρμενίων , ως έγκλημα προσβολής της τουρκικής εθνικής ταυτότητας.
Η ένωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων της Τουρκίας είπε στην παγκόσμια διάσκεψη κατά του ρατσισμού το 2001 ότι «το νομικό και διοικητικό σύστημα της Τουρκίας έχει χτιστεί βάσει της τουρκικής εθνικής ομάδας μόνο…. Το κυβερνητικό σύστημα, στην καλύτερη περίπτωση, δεν αναγνώρισε τους άλλους πολιτισμούς, και, στη χειρότερη περίπτωση, έχει βοηθήσει στην καταστροφή εκείνων των πολιτισμών.» Ο Orhan Pamuk, βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας,  είπε το 2006 ότι υπάρχει μόνο μια «μικρή μειονότητα που αγωνίζεται για τη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή» και ότι στην Τουρκία και αλλού, ένας συγγραφέας πρέπει «να αλλάξει τις λέξεις… με τέτοιο τρόπο ώστε ότι να είναι αποδεκτός».
Είναι η ελπίδα όλων των υπογραφόντων αυτήν την επιστολή, ότι η Βουλή του κράτους του Ισραήλ θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να περιληφθεί η Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων στην προσεχή νομοθεσία για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Σας ευχαριστούμε  για το χρόνο σας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τα μέλη της Βουλής στην εξέταση της σημασίας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.
Οι υπογράφοντες την επιστολή είναι οι εξής:
Adam Jones, πανεπιστήμιο της βρετανικής Κολούμπια (Καναδάς), και μέλος της IAGS
David  Gaunt, πανεπιστήμιο Södertörn (Στοκχόλμη, Σουηδία)
Deborah Mayersen, πανεπιστήμιο του Queensland ( Αυστραλία), και μέλος της IAGS
Donna-Lee Frieze,  πανεπιστήμιο Deakin (Μελβούρνη, Αυστραλία), και μέλος της IAGS
Hannibal Travis, διεθνές πανεπιστημιακό κολλέγιο της Φλώριδας (ΗΠΑ)  και μέλος της IAGS
Henry Theriault, κρατικό κολλέγιο του Worcester (Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες), και μέλος της IAGS
Herb Hirsch, πανεπιστήμιο Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια (Βιρτζίνια, ΗΠΑ), περιοδικό Γενοκτονία: Σπουδές και Πρόληψη και μέλος της IAGS
Racho Donef (Μελβούρνη, Αυστραλία), ερευνητής γενοκτονίας
Θεοφάνης Μαλκίδης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος της IAGS
Οργανώσεις
Ένωση Ασσυρίων Ακαδημαϊκών  (ΗΠΑ)
Αμερικανική Ένωση Ασσυρίων  νότιας Καλιφόρνιας (ΗΠΑ)
Αυστραλιανή εθνική ομοσπονδία Ασσυρίων (Αυστραλία)
Πολιτιστική λέσχη Ασσυρίων  (Πολωνία)
Ομοσπονδία Ασσυρίων στη Γερμανία και τμήματα Ευρώπης
Ερευνητικό κέντρο γενοκτονίας Ασσυρίων — Κέντρο Seyfo
Ίδρυμα Ασσυρίων Βελγίου (Βέλγιο)
Αμερικανική Μεσοποτάμια οργάνωση (ΗΠΑ)
Ένωση αλληλεγγύης Ασσυρίων (Ελβετία)
Παγκόσμια συμμαχία Ασσυρίων (Αυστραλία & της Νέα Ζηλανδία)
Ομοσπονδία νεολαίας Ασσυρίων (Σουηδία)
Ασσυριακό Ίδρυμα Τεχνών και Λογοτεχνίας Αυστραλίας (Αυστραλία)
Πολιτιστική λέσχη Βeth-Nahrin (Αυστραλία)
Ένωση Ασσυρίων Ντιγιαρμπακίρ TurAbdin (ΗΠΑ)
Ομοσπονδία  Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (Αυστραλία)
Ίδρυμα Firodil (Ηνωμένο Βασίλειο)
Ίδρυμα Inanna (Κάτω Χώρες)
Ιρακινό Χριστιανικό Συμβούλιο Περίθαλψης (ΗΠΑ)
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία της Αυστραλίας (Αυστραλία)
Ίδρυμα Συριάνων  Βελγίου (Βέλγιο)

Knesset Speaker Reuven Rivlin
Knesset Education Committee Chairman Alex Miller
Knesset Member Ze’ev Elkin
Knesset Member Aryeh Eldad
Knesset Member Zahava Gal-On
Dear Honourable Members of the Knesset of the State of Israel:
We write on behalf of organizations working for the remembrance of the genocide committed against Assyrians during the same time period in which more than a million and a half Armenians were exterminated.
We would like to bring to your attention a matter of great importance, namely the inclusion of the Assyrians and Greeks in the Knesset’s forthcoming legislation on the remembrance of the Armenian genocide. While the world is aware of the Armenian genocide, many do not know that genocide was also committed against other ethnic groups, namely the Assyrians and Greeks, who were living from time immemorial on their ancestral lands, which were within the borders of the Ottoman Empire in 1914. The so-called “Young Turks” who deported and killed Armenians also led massacres against ethnic Assyrians and Greeks.
Hundreds of thousands of innocent Assyrians faced targeted killings, rape, abuse, destruction of homes and villages, and the razing of churches at the hands of the Ottoman Turks and their Kurdish allies. Nearly 50% of the Assyrian population was slaughtered, or about 250,000 persons, as well more than 900,000 Greeks (Exhibit 2). The archives show that the government of the Young Turks exterminated its Christian subjects in the form of massacres, death marches, and mass deportations. These brutal policies resulted in the deaths of two million Armenians, Assyrians and Greeks.  In 2007, the world’s foremost group of genocide scholars, the International Association of Genocide Scholars (IAGS), formally recognized both the Assyrian and Greek Genocides (Exhibit 1), announcing that:
It is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks.»
The IAGS called «upon the government of Turkey to acknowledge the genocides against these populations, to issue a formal apology, and to take prompt and meaningful steps toward restitution.»
In 2006, the European Parliament urged Turkey to recognize the Assyrian and Pontic Greek genocide along with that of the Armenians, and to facilitate scholars’ access to the historical  archives and “all relevant documents” (Exhibit 2).  On March 11, 2010, the Parliament of Sweden endorsed a resolution to officially recognize the Assyrian Genocide alongside those of the Armenians and Greeks (Exhibit 3). This followed several public statements on the Assyrian and Greek genocides by the State of New York under Governors George Pataki, Eliot Spitzer, and David Paterson (Exhibit 4).  As you may be aware, there exists an extensive corpus of academic research and archival material proving that a campaign against the entire Christian population took place within the former Ottoman Empire from 1914 through 1928 (Exhibit 5).
Contrary to the arguments of some diplomats, remembrance of the Ottoman Christian genocide is not “anti-Turkish” or “anti-Muslim.” Turkish Muslim human rights advocates support recognition and remembrance of late Ottoman genocides.  The Istanbul Branch of the Human Rights Association, Turkey, Commission Against Racism and Discrimination, recently declared that genocide denial is an incitement to further cultural destruction, for «denial of the annihilation of a nation with all its social system, professions, works of art and historical heritage by the state itself intentionally and in a planned manner, means to endorse the crime and to justify such violence,» and that «denial of a crime against humanity such as genocide has nothing to do with freedom of expression.»  In 2008, one of the founders of the Turkish Association for Human Rights, publisher and writer Ragip Zarakolu, argued that in «1997 and in 2000, people who published on the Armenian genocide were prosecuted but acquitted while they are nowadays condemned,» and that Turkish law is «incompatible with democracy». Mr. Zarakolu was sentenced to prison for publishing a translation of a book about the Armenian genocide, known as the crime of insulting Turkish national identity.
The Human Rights Association of Turkey told the World Conference Against Racism in 2001 that «Turkey’s legal and administrative system has been built on the basis of the Turkish ethnic group only…. The Government system did not, at best, recognize the other cultures, and, at worst, has aided in destroying those cultures.»  Nobel-prize winning Turkish novelist Orhan Pamuk said in 2006 that there is only a «small minority who are struggling for democracy and secularism in the Middle East,» and that in Turkey and elsewhere, a writer must «change one’s words … in a way that will be acceptable to everyone in a repressed culture, and to become skilled in this arena,» i.e. a «shaming and degrading» exercise.
It is the hope of all signatories to this letter, that the Knesset of the State of Israel takes appropriate measures to include the Assyrian and Greek peoples in forthcoming legislation on the remembrance of the Armenian genocide.
Thank you for your time. We look forward to working with members of the Knesset in addressing the importance of recognition of the Armenian, Assyrian and Greek Genocide.
Signatories (Alphabetically)
Scholars:
–          Dr. Adam Jones, University of British Columbia (Okanagan, Canada), and Member of the International Association of Genocide Scholars
–          Prof. David Gaunt, Södertörn University (Stockholm, Sweden)
–          Dr. Deborah Mayersen, Asia-Pacific Centre for the Responsibility to Protect, University ofQueensland (Queensland, Australia), and Member of the International Association of Genocide Scholars
–          Dr. Donna-Lee Frieze, Deakin University (Melbourne, Australia), and Member of the International Association of Genocide Scholars
–          Prof. Hannibal Travis, Associate Professor of Law, Florida International University College of Law, and Member of the International Association of Genocide Scholars
–          Dr. Henry Theriault, Worcester State College (Massachusetts, United States), and Member of the International Association of Genocide Scholars
–          Dr. Herb Hirsch, L. Douglas Wilder School of Government and Public Affairs,
Virginia Commonwealth University (Virginia, United States), Co-Editor, Genocide           Studies and Prevention: An International Journal, and Member of the International        Association of Genocide Scholars
–          Dr. Racho Donef (Melbourne, Australia)
–          Dr. Theofanis Malkidis, Democritus University of Thrace (Komotini, Greece), and Member of the International Association of Genocide Scholars
Organisations:
–          Assyrian Academic Society (USA)
–          Assyrian American Association of Southern California (USA)
–          Assyrian Australian National Federation (Australia)
–          Assyrian Cultural Club (Poland)
–          Assyrian Federation in Germany and European Sections (Germany)
–          Assyrian Genocide Research Center – Seyfo Center
–          Assyrian Institute of Belgium (Belgium)
–          American Mesopotamian Organization (USA)
–          Assyrian Solidarity Association (Switzerland)
–          Assyrian Universal Alliance (Australia & New Zealand Region)
–          Assyrian Youth Federation (Sweden)
–          Australian Assyrian Arts and Literature Foundation (Australia)
–          Beth-Nahrin Cultural Club (Australia)
–          Diyarbakir TurAbdin Assyrian Association (USA)
–          Federation of Pontian Associations of Australia (Australia)
–          Firodil Institute (United Kingdom)
–          Inanna Foundation (The Netherlands)
–          Iraqi Christian Relief Council (US
–          Panepirotic Federation of Australia (Australia)
–          Syriac Institute of Belgium (Belgium)

http://malkidis.blogspot.com/2012/02/blog-post_5989.html

Αφήστε μια απάντηση