kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Απαντήσεις σχετικά με το νηπιοβαπτισμό

Συγγραφέας: kantonopou στις 11 Νοεμβρίου, 2008

*******************************************************************

ΕΡΩΤΗΣΗ :

“Ο νηπιοβαπτισμός είναι μια προπαγάνδα των Χριστιανών, για να υφίστανται τα ελληνόπουλα πλύση εγκεφάλου και να κερδίζουν τις νεώτερες γενιές με το μέρος τους οι Χριστιανοί. Διότι τότε διαπλάθεται η προσωπικότητα του ανθρώπου. Ας τολμήσουν οι Χριστιανοί να δεχθούν, το βάπτισμα να γίνεται στα 18-20, χωρίς χριστιανική προπαγάνδα.

Και μετά να επιλέγει καθένας τη θρησκεία που επιθυμεί. Ή ακόμη καλύτερα, ας διδάσκονται τα ελληνόπουλα την ελληνική θρησκεία πρώτα”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

α?) Ο νηπιοβαπτισμός δεν επιβάλλεται από κανέναν. Νόμος επιτρέπει στους γονείς να δίνουν, αμέσως μετά τη γέννηση, το όνομα του παιδιού, δίχως βάπτιση. Η βάπτιση γίνεται μόνο έπειτα από τη θέληση των γονιών του παιδιού? αν αυτοί δεν θέλουν, δεν υπάρχει κανένας νόμος του κράτους που να τους τιμωρεί για τις θρησκευτικές τους απόψεις.

Δεν επιβάλλει στους γονιούς η Εκκλησία τίποτε. Αυτοί θέλουν και βαφτίζουν τα παιδιά τους. Άλλωστε, οι γονείς είναι οι μόνοι αρμόδιοι να διαλέξουν την διαπαιδαγώγηση των τέκνων τους. Κανείς δεν μπορεί να τους το αρνηθεί. Εάν λοιπόν διαλέξουν να βαφτιστεί το παιδί μικρό και να λάβει χριστιανική αγωγή, με ποιο δικαίωμα έρχονται οι Παγανιστές να τους κατηγορήσουν; Παιδιά τους είναι, όπως θέλουν τα διαπαιδαγωγούν.

β’) Δηλαδή, τι θέλουν να πουν οι Παγανιστές; Ότι στην Αρχαία Ελλάδα τα παιδιά δεν συμμετείχαν στις θρησκευτικές παγανιστικές τελετές, παρά μόνο όταν ενηλικιώνονταν; Αυτό είναι ψέμμα. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές (ακόμη και πίνακας ζωγραφικής που διεσώθη, βλέπε Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. Β?, σ. 68) που δείχνουν ότι από μικρά τα παιδιά διαπαιδαγωγούνταν στον Παγανισμό και συμμετείχαν στην θρησκεία των γονιών τους. Ακόμη και νήπια μυούσαν στα μυστήρια του Διόνυσου.

Η μύηση γινόταν με εναπόθεση του νηπίου στο ιερό λίκνο (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ.ΣΤ?, σ. 494). Αφού λοιπόν στην αρχαία Ελλάδα δεν περίμεναν οι παγανιστές γονείς να ενηλικιωθούν πρώτα τα παιδιά τους, και ύστερα να διαλέξουν τη θρησκεία τους ή ύστερα να  συμμετέχουν στις θρησκευτικές τελετές, αλλά από μικρή ηλικία προπαγάνδιζαν την παγανιστική θρησκεία στα παιδιά τους, τότε οι Νεοπαγανιστές να μην υποδεικνύουν στους Χριστιανούς (αν δεν το γνωρίζουν πως είναι Χριστιανοί) γονείς τι θα κάνουν με την θρησκευτική ανατροφή των παιδιών τους. Άλλωστε και στις δικές τους συγκεντρώσεις (π.χ. Προμήθεια) οι Νεοπαγανιστές ονοματοδοτούν τα ανήλικα παιδιά τους και τα μυούν στην λατρεία των ειδωλολατρικών θεών. Δεν δικαιούνται να κατηγορούν τους Χριστιανούς γονείς.

γ’) Αφού θέλουν να μην υπάρχει θρησκευτική χριστιανική διαπαιδαγώγηση, για να εκλέξουν αντικειμενικά, αργότερα, τα παιδιά την θρησκεία που θέλουν, τότε, προκειμένου τα παιδιά να εκλέξουν αντικειμενικά, όταν ενηλικιωθούν, την εθνική τους ταυτότητα και συνείδηση, να μην διδάσκονται ελληνική γλώσσα και ελληνική ιστορία ώς τα 18 τους, διότι διδασκόμενα αυτά τα μαθήματα δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί ως προς το ζήτημα της εθνικής συνείδησης.

Επομένως, τα παιδιά να διδάσκωνται τις τοπικές διάλεκτους των προγόνων τους αντί των αρχαίων και της δημοτικής, δηλαδή την πραγματική γλώσσα των προγόνων τους, αλλά όχι αρχαία και ούτε ιστορία. Κι όταν μεγαλώσουν να διαλέξουν ψάχνοντας μόνοι τους. Τι θα λέγανε γι? αυτό οι Νεοπαγανιστές; Πόσο λογικό τους φαίνεται; Αν δεν τους φαίνεται λογικό, τότε να πάψουν αυτές τις ανοησίες περί «αντικειμενικότητας»? το ξέρουν πολύ καλά, ότι η ταυτότητα δίνεται από την κοινωνία και την οικογένεια ώς τα 18.

Μετά, αν θέλουν τα παιδιά, ας γίνουν Βουδιστές και Κινέζοι. Αλλά είναι πράγματι υποκριτικό, οι Νεοπαγανιστές να κατηγορούν τους Χριστιανούς γονείς για πράγματα που οι αρχαίοι παγανιστές γονείς έπρατταν, δηλαδή την διαπαιδαγώγηση των τέκνων τους κατά τις δικές τους δοξασίες ο καθένας.

Ή θα κατηγορούν ΚΑΙ τους αρχαίους Παγανιστές γονείς που ? προφανώς ? δεν ρώταγαν τα παιδιά τους για την θρησκευτική διαπαιδαγώγησή τους και δεν περίμεναν την ενηλικίωσή τους ή δεν θα κατηγορούν τους Χριστιανούς γονείς για πράγματα αντίστοιχα με όσα έκαναν οι αρχαίοι γονείς! Βέβαια, οι γονείς εκτός από το βάπτισμα, μάς επέβαλαν κι άλλα «απαίσια πράγματα»: -μας έδωσαν ένα όνομα, αντί να περιμένουν να γίνουμε 18 και να διαλέξουμε μόνοι μας. -μας έμαθαν ελληνικά, ενώ έπρεπε να περιμένουν να γίνουμε 18 και μετά να μάς διδάξουν όποια γλώσσα μάς αρέσει περισσότερο. -μας έμαθαν ότι είμαστε Έλληνες, ενώ θα έπρεπε να μην μάς κάνουν πατριωτική προπαγάνδα, αλλά ισότιμα να μάς διδάσκουν όλες τις εθνικές ιστορίες, και μετά τα 18 να διαλέγαμε.

   Πηγή :http://www.ierosolymitissa.org/arxaiopliksia.htm

Αφήστε μια απάντηση