kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Κατεβάζουν και τις εικόνες !

Συγγραφέας: kantonopou στις 9 Νοεμβρίου, 2008

*********************************************************************   

Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα
Ώστε μετά το προαιρετικό του μαθήματος των θρησκευτικών άρχισαν να κατεβάζουν και τις εικόνες; «Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να κατεβάσουν όλες τις χριστιανικές εικόνες από τις αίθουσες του δημοτικού, με το σκεπτικό ότι το σχολείο δεν είναι χώρος λατρείας» («Αδέσμευτος τύπος» 10-10-08).

Και όμως οι εικόνες προσφέρουν πολύτιμη εποπτική διδασκαλία. Ιδιαίτερη η εικόνα του Θεανθρώπου, σε οποιαδήποτε απεικόνιση, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή ηθικών διδαγμάτων.
Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις βάλθηκαν να μην αφήσουν τίποτε όρθιο στην Παιδεία μας (Δημοτική και Μέση). Κατήργησαν τον Εκκλησιασμό, την εξομολόγηση στα Σχολεία, την κυκλοφορία Χριστιανικών περιοδικών.

 Σιγά ? σιγά θα καταργήσουν και την πρωινή προσευχή. Αυτή έμεινε ακόμη και οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. Από την άλλη επιτρέπουν το κάπνισμα, τις καταλήψεις, τα ναρκωτικά, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κ.ά.
Εν τω μεταξύ οι ειδικοί κρούουν πλέον τον κώδωνα του κινδύνου και εκπέμπουν sos σε παιδιά και νέους και συγχρόνως καλούν τους γονείς σε εγρήγορση.

«Ένα στα έξι Ελληνόπουλα έχει προβλήματα από την υπερβολική χρήση του Διαδυκτίου και ένα στα εκατό είναι πλέον εθισμένο και έχει άμεση ανάγκη απεξάρτησης. Πρόκειται για ένα ακόμη ναρκωτικό που έχει παρεισφρήσει στους νέους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ίδιο επικίνδυνο όπως και οι ουσίες?» («Ελευθεροτυπία» 18-7-2008). Ο κίνδυνος είναι προφανής και οι γονείς πρέπει να επισημάνουν στα παιδιά τους τους κινδύνους που εγκυμονεί ο εθισμός αυτός στο Διαδίκτυο.
Όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό τόσο και μεγαλυτέρους κινδύνους διατρέχει. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα παιδιά μας. Αντιθέτως όσο τα οδηγούμε στον Θεό τόσο και τα προστατεύουμε από τους ηθικούς κινδύνους που διατρέχουν.

Όταν αυτά έτσι έχουν τα πράγματα τότε τα παιδιά μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε τα θρησκευτικά στο σχολείο, την προσευχή, την εικόνα του Χριστού, τον εκκλησιασμό και τα παρόμοια.
Η παιδεία μας κατάντησε Α- Παιδεία. Γιατί παιδεία χωρίς ηθικές βάσεις δεν νοείται. Το υπουργείο της Παιδείας έχει την μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της νεολαίας μας. Επί τέλους!

Να σταματήσει το κατρακύλισμα.   

Πηγή :http://www.e-erevna.gr/story.aspx?ID=50212.0000 

Αφήστε μια απάντηση