kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Οι αγώνες Special Olympics δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά πολιτιστικό με θεολογικές προεκτάσεις”

Συγγραφέας: kantonopou στις 23 Ιουνίου, 2011



Να ζήσουμε από κοντά από το προσεχές Σάββατο τους αγώνες των Special Olympics, στους μοναδικούς αγώνες “που έχουν μόνο νικητές” μας προσκαλεί σε μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως με τους αγώνες των Special Olympics δίνεται η αφορμή σε όλους μας να ξανασκεφθούμε το περιεχόμενο της έννοιας «άνθρωπος» καθώς και την ποιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.

“Η πατρίδα μας”, προσθέτει, “δεν φιλοξενεί απλά ένα αθλητικό γεγονός, αλλά ταυτόχρονα ένα πολιτιστικό με θεολογικές προεκτάσεις. Υποδεχόμαστε ένα καθρέπτη ο οποίος εικονίζει την ποιότητα της πίστης μας, του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα, την αμοιβαιότητα, το αίσθημα του «ανήκειν»”.

Και σημειώνει: “Οι αθλητές και οι συνοδοί τους έχουν την ανάγκη της υποστήριξής μας, του χειροκροτήματός μας στα στάδια στα οποία αγωνίζονται”. “Είναι, ίσως, οι μοναδικοί αγώνες που έχουν μόνο νικητές, στους οποίους βλέπουμε την πίστη, το θάρρος, την ελπίδα, τη συμμετοχή να αγωνίζονται στον αθλητικό χώρο ενάντια στην απομόνωση και στην περιθωριοποίηση. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν φαινόμενα φανατισμού και βίας” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος υπογραμμίζει πως η ωφέλεια της συμμετοχής μας θα είναι ένα παραπάνω κίνητρο να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο στην προσωπική μας ζωή. οι καρδιές μας να ανοιχθούν περισσότερο στον άλλο άνθρωπο. Να αντιληφθούμε ότι η προσωπική στάση ζωής είναι η φανέρωση της ουσιαστικής πίστης στο Χριστό και γι΄ αυτό δείγμα πολιτισμού και αναίρεση της οποιασδήποτε κρίσης.

http://www.iaath.gr/

Αφήστε μια απάντηση