Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Άλγεβρα (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής) των ΕΠΑ.Λ. όπως δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και τις λύσεις των θεμάτων από τον Μαθηματικό του ΕΠΑ.Λ. Κω Θανάση Οικονόμου.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΓΕΒΡΑΣ 2019-ΕΠΑΛ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑ.Λ. 2019
Εκτιμήσεις του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ν. Αιγαίου:
Τα σημερινά θέματα (08-06-2019) που τέθηκαν στο μάθημα της Άλγεβρας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων χαρακτηρίζονται:
Α) Ως προς την θεματολογία τους σε σχέση με την εξεταστέα ύλη: Είναι στο πλαίσιο της εξεταστέας ύλης όπως δόθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το τρέχον σχολικό έτος.
Β) Ως προς το εύρος τους σε σχέση με την εξεταστέα ύλη: Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της εξεταστέας ύλης, δηλαδή και τα 2 Κεφάλαια που εξετάζονται.
Γ) Ως προς την αντιπροσωπευτικότητα σε σχέση με την εξεταστέα ύλη: Καλύπτεται περισσότερο το 1ο Κεφάλαιο (Συναρτήσεις) σε σχέση με το 2ο Κεφάλαιο (Συνδυαστική). Απουσιάζει το συνδυαστικό θέμα των 2 Κεφαλαίων.
Δ) Ως προς τον βαθμό δυσκολίας τους: Τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά, σχετικά με το σχολικό εγχειρίδιο διδασκαλίας και υπάρχει διαβάθμιση των ερωτημάτων ανά θέμα καθώς και αναλογική κατανομή μονάδων.
Ε) Σε σχέση με τα αντίστοιχα θέματα του προηγούμενου σχολικού έτους 2018:
Τα θέματα Α και Β είναι παρόμοιας δομής και δυσκολίας με τα αντίστοιχα περσινά Α και Β ενώ τα φετινά θέματα Γ και Δ παρουσιάζουν περισσότερες πράξεις και σχετικά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά Γ και Δ.
Συγκεκριμένα:
Το ΘΕΜΑ Α εξετάζει βασικά θέματα θεωρίας και των 2 Κεφαλαίων όπως υπάρχουν εντός του σχολικού εγχειριδίου.
Το ΘΕΜΑ Β είναι καθαρό θέμα της Στατιστικής και δεν παρουσιάζει ιδιαιτερότητα σε κανένα ερώτημά του.
Το ΘΕΜΑ Γ είναι καθαρό θέμα του 1ου Κεφαλαίου, εξετάζει βασικές γνώσεις της ανάλυσης και απαιτεί προσοχή στις πράξεις.
Το ΘΕΜΑ Δ είναι επίσης καθαρό θέμα του 1ου Κεφαλαίου, περισσότερο απαιτητικό από τα προηγούμενα, απαιτεί έναν βαθμό δεξιότητας καθώς και περισσότερες γνώσεις ανάλυσης και κατανόησης των εννοιών των σχετικών με τις συναρτήσεις.
Καραγιάννης Ιωάννης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν. Αιγαίου
Γ.Μαύρου 2, 6ος όροφος 85100 Ρόδος τηλ: 2241364848 fax: 22413 64868
Ευχαριστώ έχετε δίκαιο.Δεν έχω κάποια εξήγηση!
Καλησπέρα.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί το μάθημα ονομάζεται “Άλγεβρα”.
Υ.Γ.
Κ. Καραγιάννη, σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή σας στο δύσκολο έργο μας.