Ένα γράμμα στη Γουόρις Ντίρι, το λουλούδι της ερήμου

Την Παρασκευή 22-11-2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων την κινηματογραφική ταινία «Το Λουλούδι της Ερήμου», στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιήθηκε για την 18η Νοεμβρίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των Παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση και για την 20η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων του Παιδιού. Η εκπαιδευτική δράση συνδυάστηκε και με την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Η ταινία είναι αυτοβιογραφική και αναφέρεται στη ζωή της Γουόρις Ντίρι («γουόρις» στα σομαλικά σημαίνει «λουλούδι της ερήμου»), διάσημου μοντέλου και πρέσβειρας του Ο.Η.Ε., που αποφάσισε να μιλήσει για το απάνθρωπο και φρικτό τελετουργικό του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων στα μικρά κορίτσια και να καταδικάσει αυτή την πρακτική. Μετά την προβολή της ταινίας πολλά παιδιά θέλησαν να γράψουν ένα γράμμα στη Γουόρις και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, με την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Πολυτάρχου Σοφίας η οποία έδωσε την ιδέα και επιμελήθηκε την ακόλουθη ψηφιακή συλλογή των γραμμάτων των παιδιών.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΓΟΥΟΡΙΣ ΝΤΙΡΙ

Τρόπος εξέτασης μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2020 ΥΑ ΦΕΚ

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

ΕΞΕ-180140-2019-Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-21-Έκδοση 3

Δελτίο Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2023 (γεννημένοι το 2002)

ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2023

Μουσείο της Ακρόπολης

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν: α) την αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης που φιλοξενεί ευρήματα από τα ιερά που ήταν ιδρυμένα στις πλαγιές της Ακρόπολης, β) την αίθουσα της Αρχαϊκής εποχής με τα εντυπωσιακά αναθήματα, γ) το Ερέχθειο – τις Καρυάτιδες και δ) την αίθουσα του Παρθενώνα. Μετά την επίσκεψη οι μαθητές συμπλήρωσαν Φύλλα Εργασίας από τον Μικρό Οδηγό Μουσείων «Πάμε στο Μουσείο της Ακρόπολης;» (Εύη Πίνη, Καλλιόπη Κυρδή).

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα ΚΕ.Π.Α.

ΕΞΕ-171726-2019-Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα ΚΕΠΑ

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στείλε κι εσύ ένα καπάκι, κάνε δώρο καροτσάκι!

Το σχολείο μας συμμετέχει στη συγκέντρωση καπακιών από πλαστικά μπουκάλια, στηρίζοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας. Φτιάξαμε τη δική μας γωνίτσα να ρίχνουμε καπάκια αντί να τα πετάμε, για να γίνουν καροτσάκια για  συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά τον Φαρμακοποιό Ακραιφνίου κο Κωνσταντίνο Κουτουρλό για την ευγενική χορηγία του σε φαρμακευτικά είδη προς το σχολείο μας!

Η Διευθύντρια

Κυλάφη Αθανασία

Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-2020

Η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου σχολικού έτους 2019-2020 περιλαμβάνει τα μαθήματα:

  • Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
  • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Αγγλικά

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα. Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μπορούν να υποβάλουν στο σχολείο τη σχετική αίτηση-δήλωση μαθημάτων το αργότερο ως την Παρασκευή 18-10-2019. Η αίτηση-δήλωση μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διατίθεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Αίτηση-δήλωση μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων