Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός

Καλημέρα σας !!!

Σήμερα είναι Πέμπτη 7 Μαΐου και είμαστε ακόμα στην Άνοιξη!

Τι κάνετε; Πως ξυπνήσατε σήμερα;

Πάμε να ζεσταθούμε λίγο με ασκησούλες;

https://www.youtube.com/watch?v=KG3AO6lJ4BQ

ουφ ! κουραστήκαμε λίγο. Ας χαλαρώσουμε ακούγοντας το γνωστό μας….

https://www.youtube.com/watch?v=ymVEUspLbbw

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Σήμερα βρήκα ένα πολύ ωραίο βιβλίο στο μικρό αναγνώστη. Μας λέει για ένα παιδάκι που βαριόταν στο σπίτι του (σας θυμίζει κάτι;).

Ο Ισίδωρος, γιατί έτσι το λένε το παιδάκι, όταν βαριόταν έβρισκε ένα σωρό ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους να περνάει την ώρα του. Σκέφτηκα λοιπόν τώρα που περνάτε κι εσείς πολύ χρόνο στο σπίτι και σίγουρα και πολλές ώρες βαρεμάρας , να πάρετε μερικές ιδέες , από το φίλο μας τον Ισίδωρο. Για ακούστε :

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip17/Default.html

Βλέπετε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε όταν βαριόσαστε ! Μην γκρινιάζετε λοιπόν και πιάστε δουλειά!

1.Ο Ισίδωρος όταν βαριόταν μετρούσε την απόσταση από την εξώπορτα μέχρι το δωμάτιο του με βήματα. Σειρά σας τώρα, πηγαίνετε στην εξώπορτα και μετρήστε πόσα βήματα είναι μέχρι το δωμάτιο σας, μετά πάρτε ένα χαρτί και σχεδιάστε την εξώπορτα και ζωγραφίστε πόσα βήματα κάνατε μέχρι το δωμάτιό σας.

2.Ο Ισίδωρος όταν βαριόταν παρατηρούσε το μοτίβο στα πλακάκια της κουζίνας. Τι είναι μοτίβο;

Όταν γραµµές , σχήµατα , χρώµατα, , ακόµα και ανθρώπινες φιγούρες  επαναλαμβάνονται µε μια συγκεκριμένη σειρά τότε δηµιουργείται ένα µοτίβο. Για δες τις παρακάτω εικόνες.

                     

Τώρα που κατάλαβες τι είναι το μοτίβο , θες να φτιάξεις σε ένα χαρτί το δικό σου μοτίβο. ( μπορείς να ζωγραφίσεις και το μοτίβο του Ισίδωρου αν θέλεις ).

  1. Γράψε τώρα όπως ο Ισίδωρος το όνομά σου με διαφορετικούς τρόπους ( με μεγάλα γράμματα, με μικρά ,πολύ μικρούτσικα, πλαγιαστά, τρεμουλιαστά , χοντρά , λεπτά και ότι άλλο φανταστείς).

Πολύ σας κούρασα όμως .

Πριν αποχαιρετιστούμε όμως σας δίνω μερικές ιδέες αντιβαρεμάρας για όταν βαριόσαστε και ψάχνετε κάτι να κάνετε! Ζητήστε τη βοήθεια του μπαμπά , της μαμάς ή του μεγαλύτερου αδερφού- αδερφής .

                                                                                                               

 

 

 

 

 

Να έχετε μια όμορφη μέρα!!!!!!!!