Το σχολείο μας

Το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου, έχει ιδρυθεί το 1984. Από τότε στεγαζόταν σε ένα οίκημα δίπλα από την καθολική Εκκλησία της Παναχράντου –Αμιάντου στην Πλατεία της Βάρης. Το 2020 το Νηπιαγωγείο Βάρης μεταφέρθηκε στο ανακαινισμένο κτίριο που στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Βάρης. Το Νηπιαγωγείο μας από τον Σεπτέμβρη του 2021, συστεγάζεται με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.

Το κτίριο , ανακαινισμένο από το 2020, ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο που στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Βάρης -Μάννα για πολλά χρόνια.  Είναι ευρύχωρο, ευήλιο και ευάερο και πολύ φιλόξενο για τους μικρούς μαθητές μας αλλά και τους εκπαιδευτικούς .Είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία : Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Ρομποτική, εξοπλισμός για ενασχόληση με τις  Φυσικές  Επιστήμες ( Μικροσκόπια, Τηλεσκόπιο, Κυάλια, πυξίδα, Μετεωρολογικό Σταθμό, Πλανητάριο, μεγεθυντικούς φακούς, μαγνήτες).

 

Το σχολείο είναι φιλικό και προσβάσιμο  για ΑΜΕΑ (τουαλέτα, ράμπες κλπ)

Μια μεγάλη αίθουσα , η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με ξύλινες κερκίδες , πολλά παιχνίδια και σύγχρονο εξοπλισμό (ηχοσύστημα, προτζέκτορα, υπολογιστή) μας επιτρέπει να συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί για συνδιδασκαλίες, συγκεντρώσεις γονέων, γιορτές και σχολικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλλείματα   κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων .

Η Βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο φιλοξενεί πέρα από εκατοντάδες βιβλία  το  βεστιάριο του νηπιαγωγείου που αποτελείται από παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα.

Το προαύλιο του νηπιαγωγείου είναι αρκετά ευρύχωρο Την σχολική χρονιά 2022-23 στρώθηκε με χλοοτάπητα και τοποθετήθηκε ξύλινο  κιόσκι με παγκάκια χωρητικότητας 25 μαθητών ευγενική προσφορά του Ιδρύματος Αιγέας της Οικογένεια Μαρτίνου . Στα παρτέρια κατά μήκος του προαυλίου, έγινε δενδροφύτευση, εθελοντική εργασία γονέων των μαθητών μας και εκπαιδευτικών την χρονιά 2020 .

 

Το Νηπιαγωγείο Βάρης είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, ανοιχτό,προοδευτικό, ευέλικτο,  δημοκρατικό και συμπεριληπτικό. που προωθεί τη συνεργασία, την επικοινωνία,  τη δημιουργικότητα,  την ελεύθερη έκφραση, και την κριτική συνείδηση των μαθητών μας. Βασίζεται στην Καινοτομία που διέπει όλες τις δραστηριότητες που υλοποιούμε. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η Επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία ). Χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές , Νέες Τεχνολογίες  και Ρομποτική συμβαδίζουμε με την εποχή αναζητώντας συνεχώς τη γνώση για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. Οι εκπαιδευτικοί ανταλλάσσουν απόψεις για τις μεθόδους και καινούργιες  Ιδέες έτσι ώστε να αναπτύξουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Αυτό είναι το Νηπιαγωγείο μας!