Πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.

Αξιότιμε γονέα,

Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. αναπτύσσει δράσεις  αξιολόγησης,  επιμόρφωσης και παρέμβασης σχετικές με την υγεία  των  νέων  αλλά  και  ολόκληρης  της  οικογένειας.  Στον  ιστότοπο  του  προγράμματος (http://eyzin.minedu.gov.gr)  μπορείτε να βρείτε πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για μαθητές και γονείς.

Μια  από  τις  σημαντικότερες  δράσεις  του  Ε.Υ.ΖΗ.Ν.  είναι  η  ετήσια  αξιολόγηση  των σωματομετρικών  χαρακτηριστικών,  της  σωματικής  δραστηριότητας,  της  φυσικής  κατάστασης  και  των διατροφικών συνηθειών όλων των μαθητών.

Εάν συμφωνείτε να συμμετέχει το παιδί σας στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, παρακαλούμε  σημειώστε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο  αντίστοιχο  τετραγωνάκι  παρακάτω,  υπογράψτε  τη  δήλωση  ως  συγκατάθεση  συμμετοχής  του παιδιού και επιστρέψτε την στο σχολείο.

Α) Συμφωνώ να συμμετέχει το παιδί μου σε όλες τις αξιολογήσεις.                                        

Β) Συμφωνώ να συμμετέχει το παιδί μου σε όλες τις αξιολογήσεις, εκτός

από το παλίνδρομο τεστ αντοχής 20μ.                                                                                       

Παρακαλούμε η παρούσα Δήλωση Συγκατάθεσης να επιστραφεί στο σχολείο.

Όνομα Γονέα/ Κηδεμόνα:  __________________________________________________

Υπογραφή:___________________________________  Ημερομηνία:_____________

 

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων μας και την Ομάδα Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου  ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, μαζεύουμε τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο(υπάρχει μεγάλη ανάγκη κυρίως σε λάδι) και ρούχα ή παιχνίδια σε καλή κατάσταση για να ενισχύσουμε  οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης.

Στηριζόμαστε στην ευαισθησία σας να στηρίξετε αυτήν την κοινή μας πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, φέρνοντας  ό,τι από τα παραπάνω μπορείτε στο γραφείο των εκπαιδευτικών  ως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

         Επίσης, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.30΄ θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών,-τριών των Γ΄,Δ΄ ,Ε΄ ,Στ΄ τάξεων και θα γίνει από τους δασκάλους  όλων των τάξεων ενημέρωση για την πρόοδό των μαθητών στο Α΄ τρίμηνο. Tο Ολοήμερο  θα λειτουργήσει κανονικά.

Τη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα παρακολουθήσετε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας από τους μαθητές της Β΄ τάξης. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 11:00 και θα τελειώσει στις 12:30.

 

 

Επιμορφωτική συνάντηση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα πραγματοποιήσει επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο « Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».

Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης του Ν. Κορινθίας (σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα) και συγκεκριμένα σε ένα μέλος από κάθε Ομάδα Δράσεων Πρόληψης,  που έχει συσταθεί στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με την αριθμ. 4077/28-04-2014 (ΑΔΑ:ΒΙ0Ρ9-ΠΝ7) εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 -14:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.

Εκδρομές Δεκεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι  θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

στις 10-12 η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξεις θα παρακολουθήσουν το θέατρο ” Πετώντας για την ειρήνη ”  στο 4ο Λύκειο Κορίνθου,

στις 22-12-2014 η Α΄ και η Γ΄ τάξεις θα παρακολουθήσουν το θέατρο “Καρυοθραύστης” στο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου