Εναρξη μαθημάτων – διαχείριση κρουσμάτων

 Αγαπητοί γονείς, καλή χρονιά με υγεία δύναμη και αισιοδοξία!

•  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις νέες οδηγίες  λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλοι/ες οι μαθητές/τριες (εμβολιασμένοι/ες και μη) την  πρώτη μόνο εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου εκτός των καθιερωμένων βεβαιώσεων αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (σελφ τεστ) που επιδεικνύνουν στους εκπαιδευτικούς κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ και την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 10/1/22. Τα τεστ πρέπει να γίνονται ως 24 ώρες πριν την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.

Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου τα παιδιά θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τα καθιερωμένα δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλώνετε το αποτέλεσμα των αρνητικών τεστ στην Πλατφόρμα edupass | GOV.GRκαι να εκτυπώνετε την σχολική κάρτα ή να την συμπληρώνετε χειρόγραφα (αν δεν μπορείτε να την εκτυπώσετε), προκειμένου οι μαθητές/τριες να έχουν πρόσβαση στο σχολείο.

•  Επίσης σύμφωνα με τις νέες οδηγίες λειτουργίας του σχολείου, ο/η μαθητής/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 δεν πρέπει να έρθει στο σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

Ο μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο την έκτη ημέρα, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι/ες ή με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός. β) Οι μη εμβολιασμένοι/ες ή χωρίς ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες εφόσον την έκτη μέρα ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) είναι αρνητικός.

Για οποιαδήποτε περίπτωση, σχετική με τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού και στενών επαφών των μαθητών/τριών, σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Καλή αρχή!

Ο Διευθυντής

Συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό της ΑΦΗΣ (ανακύκλωσης μπαταριών)

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας συμμετέχει μέχρι 15/4 στον σχολικό διαγωνισμό της εταιρείας ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ και τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης  για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να συλλέγουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετούν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που υπάρχει στο σχολείο. Στη δράση αυτή μπορείτε να μας βοηθήσετε, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, ώστε τα παιδιά σας να τις φέρνουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ WEBEX

Αγαπητοί γονείς, στη συνέχεια σας παραθέτουμε οδηγίες για την σύνδεσή σας με την εφαρμογή Webex meetings.

Αρχικά, θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων των παιδιών σας, μέσω μηνύματος στην πλατφόρμα της η-τάξης (eclass) ή μέσω του myschool με email για τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών που διδάσκουν της μορφής:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/onoma

α)  Αν έχετε σταθερό υπολογιστή ή laptop τότε θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο, αν είναι ενεργός  και θα ανοίξει ο φυλλομετρητής, αλλιώς θα πρέπει να τον μαρκάρετε, να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (Chrome, Mozilla, Edge), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Στη συνέχεια επιλέγετε το «Join from your browser«, όπως φαίνεται στο δεύτερο πλαίσιο στο κάτω μέρος της εικόνας της εικόνας και είστε έτοιμοι αφού στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται γράφετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή με ελληνικούς χαρακτήρες  χωρίς να βάλετε κάποιο email και πατήσετε σύνδεση.

Επειδή με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση μπορεί να είναι αργή και να υπάρξουν προβλήματα, καλύτερα θα είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, πατώντας τα μπλε γράμματα που λένε Download it now (που βρίσκονται δίπλα ή από κάτω από εκεί που δείχνει το βέλος). Θα σας κατευθύνουν στην λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής, όπως περίπου περιγράφεται παρακάτω, δηλαδή στην β) περίπτωση που έχετε σύνδεση με κινητό ή τάμπλετ.

Μπορείτε να δείτε και αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=HeRn6qFY7X8

β) Αν έχετε κινητό ή τάμπλετ τότε με το που θα πατήσετε τον σύνδεσμο ή θα τον αντιγράψετε και θα τον επικολλήσετε στο πρόγραμμα που μπαίνετε στο ίντερνετ, θα δείτε την ακόλουθη εικόνα. Πατάτε Download για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αφού γίνει η εγκατάσταση τότε πατάμε το δεύτερο πράσινο πλαίσιο και αφού δώσετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή με ελληνικούς χαρακτήρες και ένα email, το οποίο μπορεί να είναι εικονικό όπως a@a.com, δίνετε την συγκατάθεσή σας για χρήση κάμερας, μικροφώνου και κλήσεων. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη.

Για περισσότερες πληροφορίες για σύνδεση μέσω κινητού ή τάμπλετ μπορείτε να δείτε το παρακάτω αρχείο εδώ.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας από τις 11.30΄ως τις 14.00΄. Με  δεδομένο τον πολύ σημαντικό υποστηρικτικό σας ρόλο και σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη λειτουργίας του σχολείου μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία!

Με εκτίμηση

 

Ο διευθυντής του σχολείου

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αγαπητοί γονείς, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση συγκέντρωσης προϊόντων του Εθελοντικού Οργανισμού : «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, χυμοί, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, συσκευασμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

– Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.

– Είδη υγιεινής: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη.

– Είδη οικιακής χρήσης: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης

 

Θα συγκεντρώνουμε τα πράγματα  στο γραφείο των διδασκόντων του σχολείου μας το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Σύλλογος διδασκόντων

Ενημέρωση γονέων

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι λόγω των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, η προκαθορισμένη για τον Δεκέμβριο ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών δεν θα γίνει δια ζώσης αλλά θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την εξ΄ αποστάσεως επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς. Επίσης η παράδοση των ελέγχων θα γίνει μετά τη λήξη του τριμήνου σε κλειστό φάκελο στους μαθητές.

Τέλος όποιος γονέας θέλει να επισκεφτεί το σχολείο για οποιοδήποτε άλλο θέμα, παρακαλείται να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος Rapid Test ή PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Μαθητικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, στο πρώτο διδακτικό δίωρο, θα γίνει αφιέρωμα σε όλες τις τάξεις με παρουσία μόνο εκπαιδευτικών και μαθητών, για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι στο σχολείο  στις 8.15΄ και στις 9.30΄ θα σχολάσουν. Τα λεωφορεία για τα μεταφερόμενα παιδιά θα έρθουν το πρωί κανονικά και θα μεταφέρουν τα παιδιά με το τέλος των εκδηλώσεων στις 9.40. Το Ολοήμερο Σχολείο δεν θα λειτουργήσει εκείνη την ημέρα.

Ο Διευθυντής

Υποστηρικτικές δομές του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας έχει τοποθετηθεί η Ψυχολόγος, Λουκαΐτη Καλλιόπη, και η Κοινωνική Λειτουργός, Μπέκου Μαρία, οι οποίες θα βρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη, ώστε να παράσχουν την κατάλληλη ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του/της κάθε μαθητή/-τριας,. Στο πλαίσιο αυτό όσοι γονείς επιθυμούν, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με το σχολείο, ώστε να καθοριστεί ραντεβού, όπου θα συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα του παιδιού τους ή δυσκολία ψυχοκοινωνικής φύσεως τους απασχολεί.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αλλαγή της δήλωσης για έκδοση σχολικής κάρτας COVID-19

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι άλλαξε η διαδικασία δήλωσης των αποτελεσμάτων των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων νόσησης από κορωνοϊό (self-test). Από σήμερα η δήλωση θα γίνεται στην νέα πλατφόρμα https://edupass.gov.gr από την οποία, αφού δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test (περιγράφουμε τη διαδικασία παρακάτω),  θα εκτυπώνετε τη σχολική κάρτα που θα προσκομίζει ο/η μαθητής/τρια στο σχολείο, όπως γινόταν έως τώρα κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Με αυτό τον τρόπο το σχολείο θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ποιοι γονείς έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι η πλατφόρμα αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα έως και το Σάββατο 6/11/21 μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο δωρεάν 5 self-test για το διάστημα από 5/11 έως 22/11

Η διαδικασία για τη δήλωση είναι η ακόλουθη:

  • Μπαίνετε στην διεύθυνση https://edupass.gov.gr και επιλέγετε το πράσινο πλαίσιο που γράφει:     Ξεκινήστε εδώ >
  • Στη συνέχεια επιλέγετε το κυκλάκι που γράφει δίπλα: πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής και πατάτε το πράσινο κουμπί που γράφει Συνέχεια
  • Στο επόμενο παράθυρο επιλέγετε το κυκλάκι που γράφει δίπλα: Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19  και πατάτε το πράσινο κουμπί που γράφει Συνέχεια
  • Στο επόμενο παράθυρο σας ζητά να συνδεθείτε και επιλέγετε το μπλε κουμπί που γράφει Σύνδεση
  • Στο επόμενο παράθυρο σας δίνει την επιλογή να συνδεθείτε είτε με τους κωδικούς του Taxisnet είτε μέσω κάποιας τράπεζας που έχετε λογαριασμό ebanking.
  • Αφού συνδεθείτε στο επόμενο παράθυρο, βάζοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό, μεταφέρεστε στην καρτέλα που σας δείχνει τα στοιχεία σας και αφού διαπιστώσετε ότι είναι σωστά πατάτε Συνέχεια
  • Στην επόμενη καρτέλα δηλώνετε το σχολείο ως εξής:

Περιφέρεια: Πελοποννήσου

Περιφερειακή: Ενότητα Κορινθίας

Δήμος: Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Κατηγορία: Δημοτικά Σχολεία

Τύπος: Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο

Σχολείο: 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΙΩΑΝΝΕΙΟ

Συνεχίζετε με τα στοιχεία του μαθητή την ημερομηνία διεξαγωγής self-test και το αποτέλεσμα και πατάτε Υποβολή

  • Στη συνέχεια σας επιτρέπει να εκτυπώσετε την σχολική κάρτα.

Για απορίες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 δε θα γίνουν μαθήματα. Κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες στην τάξη του. Τα παιδιά θα έρθουν το πρωί κανονικά στο Σχολείο και θα σχολάσουν στις 9:35. Τα λεωφορεία θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγια.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 το Σχολείο μας θα εκπροσωπηθεί στη δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου, στις 10.00, μόνο από τον Διευθυντή και τον σημαιοφόρο, ενώ στο ηρώο για την κατάθεση στεφάνου, στις 10.45, θα παραστεί μόνο ο Διευθυντής με τον σημαιοφόρο και με τους μαθητές που έχουν οριστεί για την κατάθεση στεφάνου.

Η καθιερωμένη παρέλαση  θα αρχίσει στις 11.30. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην παρέλαση θα έρθουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους  στις 11.15 στην είσοδο του Πευκιά που βρίσκεται κάτω από το σχολείο μας. Εκεί θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί καθώς οι μαθητές θα παραταχθούν για την παρέλαση μέσα στον Πευκιά. Οι κηδεμόνες θα παραλάβουν τα παιδιά στην πλατεία μετά την παρέλαση.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους.

Ο Διευθυντής

Πρόσκληση Ιερού Ναού Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του κατηχητικού στον Αγ. Μακάριο. Ο ιερέας προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο κατηχητικό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Ιερέα του ναού π. Ιωάννη Γαλάνη.