Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων της Γ1΄ τάξης

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών της  Γ1’   τάξης να προσέλθουν στο σχολείο την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023  και  ώρα  13:15,  προκειμένου να ενημερωθούν από την εκπαιδευτικό της τάξης  για τον τρόπο εργασίας των παιδιών και άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Η εκπαιδευτικός της τάξης

Ματίνα Παπαθεοδώρου

Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων της Β΄ τάξης

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών της  Β’   τάξης να προσέλθουν στο σχολείο την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023  και  ώρα  13:15,  προκειμένου να ενημερωθούν από την εκπαιδευτικό της τάξης  για τον τρόπο εργασίας των παιδιών και άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Η εκπαιδευτικός της τάξης

Μαρία Σπυροπούλου

 

Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων της Α΄ τάξης

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών της  Α’   τάξης να προσέλθουν στο σχολείο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023  και  ώρα  12:30,  προκειμένου να ενημερωθούν από την εκπαιδευτικό της τάξης  για τον τρόπο εργασίας των παιδιών και άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Η εκπαιδευτικός της τάξης

Μαρία Ζάρρου

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς 2023-24

Αγαπητοί γονείς, η τελετή του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας τη Δευτέρα 11/9/2023 στις 9.25΄. Θα ακολουθήσει ενημέρωση γονέων από τo Διευθυντή για τη λειτουργία του σχολείου και τη συνεργασία τους. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο χώρο του Σχολείου στις 9:15 και μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσουν τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες όπου θα παραλάβουν τη λίστα με τα σχολικά υλικά. Θα παραμείνουν στο σχολείο έως τις 10:15.

Τα λεωφορεία για τους μαθητές που μεταφέρονται θα ξεκινήσουν από την ημέρα του Αγιασμού και θα μεταφέρουν τα παιδιά στο Σχολείο σύμφωνα με τις ώρες άφιξης και αποχώρησης των μαθητών στο πρόγραμμα. Για την ημέρα του αγιασμού η επιστροφή με το λεωφορείο θα είναι στις 10:15. Το πρωινό πρόγραμμα και το πρόγραμμα του Ολοήμερου θα λειτουργούν από την Τρίτη 12/9/2023 κανονικά. Το πρωινό θα λειτουργεί  από τις 8:15 ως τις 13:15  και το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργεί από  τις 13:20  έως τις 16:00.

Το κυλικείο του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

αγιασμός

Βιωματικά εργαστήρια-Πρόγραμμα Αριστοναύτες

Aγαπητοί γονείς, τα ακόλουθα εργαστήρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ” του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2743360203-2743360201-2743360219

Παρασκευή 07/07: «Φεστιβάλ Αριστοναύτες» Θεατρικό εργαστήριο (για ενήλικες) με τον σκηνοθέτη Τάσο Πυργιέρη
Ξυλόκαστρο, Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» | ώρα 17.30-20.30

 Σάββατο 8/07 : (για παιδιά 6-9 ετών)  και Κυριακή 9/07 (για παιδιά 10-14 ετών)  Διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με χρήση μεικτών τεχνικών ανιμέισον, με τον βραβευμένο σκηνοθέτη και ανιμέιτορ Δημήτρη Αρμενάκη Σαρανταπηχιώτικα  (στο δασάκι)| ώρα 11:00 – 14:00

 Κυριακή 9/07: Θεατρικό εργαστήριο (για εφήβους ,ανω των 16 ετών) «Βιώνοντας την Αργοναυτική Εκστρατεία ως θεατής», με τη δραματουργό, σκηνοθέτη, θεατρολόγο και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη Καμάρι (Λαογραφικό Μουσείο) | ώρα 10:00 – 15:00

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Έκθεση Ζωγραφικής στο σχολείο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Χρωματιστά Αποτυπώματα» που έχει οργανώσει το σχολείο. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων και αποτελείται από έργα των μαθητών του τρέχοντος σχολικού έτους με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Τζαβάρα Μάρθας.

Διάρκεια έκθεσης: Eως 21/6 ώρες λειτουργίας του σχολείου

και στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αριστοναυτών»

από 6 /7/23 έως  9/7/2023 από τις 11:00 έως 13:00 και 19:30 έως 21:00

Εκθεση Ζωγραφικής    

 

Πρόσκληση γονέων στην εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς 2022-23

Αγαπητοί γονείς, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στις 18.30΄ σας προσκαλούμε στο σχολείο μας στην εκδήλωση  «Καλοκαιρινά μονοπάτια»,  που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων για να γιορτάσουν τη λήξη της σχολικής μας χρονιάς. Ο Σύλλογος Γονέων μας θα μοιράσει αναμνηστικά στα παιδιά της Στ΄ταξης που αποφοιτούν από το σχολείο μας και παγωτά σε όλους. Επίσης πριν από την εκδήλωση καθώς και μετά τη λήξη της θα είναι ανοιχτή η έκθεση ζωγραφικής για να την επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τις δημιουργίες των παιδιών σας.

πρόσκληση

Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση Επιμορφωτικής Συνάντησης των Συμβούλων Εκπαίδευσης της 1ης, 2ης και 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστασίας Γκιόκα, κ. Ζαχαρούλας Καραβά και κ. Ηλία Γεραρή με εκπαιδευτικούς και γονείς της ΣΤ΄ τάξης και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με θέμα:
«Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31-05-2023 και ώρα 18.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.
Η επιμορφωτική συνάντηση θα γίνει δια ζώσης και διαδικτυακά στο webex
https://minedu-secondary2.webex.com/meet/chasoura  με σκοπό να ενημερωθούν οι γονείς για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε διάφορους τομείς κατά τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο με απώτερο στόχο την ομαλή προσαρμογή των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συμμετέχοντες/ουσες:
– Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ηλίας Γεραρής, Αναστασία Γκιόκα και ΖαχαρούλαΚαραβά
-Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Ολυμπία Χασούρα, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν. Κορινθίας
-Εκπαιδευτικοί και Γονείς της ΣΤ΄ τάξης και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Σ.: 1ης, 2ης και 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Κορινθίας

Ενημέρωση για το Ολοήμερο Πρόγραμμα-Εγγραφές μαθητών στα Ολοήμερα Τμήματα σχολ. έτους 2023-24

Αγαπητοί γονείς, το Ολοήμερο Σχολείο έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους όπως είναι:

Ø  Η εμπέδωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που διδάσκονται οι μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα

Ø  Ο εμπλουτισμός του πρωινού προγράμματος με επιπλέον διδακτικά αντικείμενα

Στο πλαίσιό του, εφόσον λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα, ως τις 17.30΄, εντάσσονται μαθήματα και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου και το καθιστούν ελκυστικότερο. Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι τα Εικαστικά, η εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, ο Χορός, η Θεατρική Αγωγή, η Μουσική και οι Μαθητικοί όμιλοι αντικείμενα που διαμορφώνουν συνθήκες διευρυμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δειτε το πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Σε περίπτωση μη δημιουργίας τμήματος ως τις 17.30 το ολοήμερο θα λειτουργήσει ως κλασικό με το ακόλουθο πρόγραμμα.

 Η λήξη του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος για όλες τις τάξεις του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου είναι στις 13.15΄ και το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
13.15΄-13.20΄ Μετάβαση μαθητών/τριών Ολοήμερου Προγράμματος στην αίθουσα σίτισης. Την ώρα αυτή μπορούν οι γονείς να φέρουν το φαγητό του παιδιού τους, εφόσον δεν τους το έχουν δώσει από το πρωί για να φυλαχτεί στο ψυγείο του σχολείου.
13.20΄-14.00΄ 1η ώρα: Σίτιση Προσοχή στο μπολ φαγητού να υπάρχει η ένδειξη καταλληλότητας για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (πχ. ≈)
14.00΄-14.15΄ 1ο διάλειμμα
14.15΄-15.00΄ 2ηώρα: Προετοιμασία μαθημάτων για την επόμενη ημέρα
15.00΄ Αποχώρηση μαθητών/τριών Για όσα παιδιά έχει δηλωθεί αυτή η ώρα στην αίτηση εγγραφής τους στο Ολοήμερο.
15.00΄-15.15΄ 2ο διάλειμμα
15.15΄-16.00΄ 3η ώρα: Πολιτισμικοί όμιλοι (Πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές κτλ. δραστηριότητες μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των μαθημάτων)
16.00΄ Αποχώρηση (Λήξη Ολοήμερου Προγράμματος) Για όσα παιδιά έχει δηλωθεί αυτή η ώρα στην αίτηση εγγραφής τους στο Ολοήμερο.

    Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές μπορούν να αποχωρήσουν το νωρίτερο στο τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00΄) ή να παραμείνουν ως τέλος της λήξης του προγράμματος (16.00΄) ανάλογα με την προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων τους που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωσή τους κατά την εγγραφή  και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/τριες χωρίς προϋποθέσεις, προσκομίζοντας υπογεγραμμένη αυτή τη ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ το αργότερο ως την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στο Διευθυντή του Σχολείου, κατόπιν, όμως, τηλεφωνικής ενημέρωσής του από τους κηδεμόνες τους (Έχει ήδη δοθεί έντυπη στα παιδιά του Ολοήμερου και μπορεί να δοθεί σε όποιο παιδί ενδιαφέρεται).

 Σε περίπτωση εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Ο Διευθυντής του σχολείου

32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνουν την αθλητική δρομική εκδήλωση, «32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023» αφιερωμένη στη μνήμη του Νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης 1946 Στέλιου Κυριακίδη.

Καλούμε όλους τους αθλούμενους Δρομείς να τιμήσουν με την παρουσία τους την σημαντική αυτή εκδήλωση Θεσμό, «Για την Ελλάδα», όπως είπε και ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή  7 Μαΐου 2023.  Τόπος διεξαγωγής: Πύργος Κορινθίας

Θα διεξαχθούν αγώνες στις εξής κατηγορίες : 7,7χλμ (Τρέξιμο επί ασφάλτου) για άνδρες και γυναίκες σε κατηγορίες: 17-20 ετών, 21-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, 61 ετών και άνω. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δηλώσουν το ανάλογο ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα την ιδιότητα επισήμου αθλητή ή αθλητικού σωματείου. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού : Κέντρο χωριού Πύργου Κορινθίας. Ώρα εκκίνησης : 10:00π.μ. Κόστος συμμετοχής : Για τον αγώνα των 7,7χλμ  5 ευρώ

 Παιδικοί αγώνες : 200μ για παιδιά έως 5 ετών, 1000μ για παιδιά από 6 έως 8 ετών  και από 9 έως 12 ετών, 2000μ για παιδιά από 13 έως 16 ετών. Οι παιδικοί αγώνες θα γίνουν στις 10:10πμ

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων θα γίνει με την σειρά τερματισμού των αθλουμένων.

Για ηθική ανταμοιβή Θα τιμηθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες με μετάλλιο και ο πρώτος/τη με κύπελλο.

Σε όλους δε που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Οι εγγραφές θα κλείσουν την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στις 9:30.

Δηλώσεις συμμετοχής : Στη Γραμματεία του Συλλόγου στο κέντρο του χωριού Πύργος και στα τηλέφωνα

Διαμαντοπούλου Παρασκευή : 6987088133   Σταύρου Κωνσταντίνος :6983624615

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Δήμου μας: 32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023 – Προκήρυξη Αθλητικής Δράσης – Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (xylokastro-evrostini.gov.gr)