Φεστιβαλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 20 Ιουνίου – 23 Ιουνίου 2024 | Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αγαπητοί γονείς, σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα του Φεστιβαλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο τετραήμερο του οποίου προσφέρονται πρωτότυπες δράσεις για παιδιά και μεγάλους.

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/phestibal-aristonautes

Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Παναγιώτης Σοφός

Πρόσκληση και ενημέρωση γονέων για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2023-24

Εκδήλωση λήξης

Αγαπητοί γονείς, σας προσκαλούμε  στο σχολείο μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 19.00΄ στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  της σχολικής μας χρονιάς. Ο Σύλλογος Γονέων μας θα μοιράσει αναμνηστικά δώρα στα παιδιά της Στ΄ ταξης που αποφοιτούν από το σχολείο και γλυκίσματα και χυμούς σε όλα τα παιδιά. Εκείνη την ημέρα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το πρωινό και ολοήμερο ωρολόγιο πρόγραμμα  δεν θα λειτουργήσει λόγω μεταφοράς του σχολικού ωραρίου το απόγευμα. Ως εκ τούτου το σχολείο την Πέμπτη 13/6/2024 θα είναι κλειστό τις πρωινές ώρες και οι μαθητές/τριες θα έρθουν στις 18.45΄ στο σχολείο, για την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Την  Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, από τις 8.30 έως τις 9:30, ημέρα λήξης της σχολικής  χρονιάς, θα δοθούν οι  Τίτλοι Προόδου και Σπουδών για όλους τους/τις μαθητές/τριες και η βαθμολογία για το γ΄ τρίμηνο των  Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Όλοι/ες οι μαθητές/τριες εκείνη τη μέρα θα σχολάσουν στις 9.30΄.

Και τις δυο παραπάνω ημέρες τα δρομολόγια των λεωφορείων για τους/τις μεταφερόμενους/ες μαθητές/τριες δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Eπιστροφή στο σχολείο των δανεικών βιβλίων σχολικής βιβλιοθήκης και των επαναχρησιμοποιούμενων σχολικών βιβλίων των μαθητών/τριών- Χαμένα αντικείμενα και ρούχα στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς, εν όψει της λήξης της σχολικής μας χρονιάς, σας παρακαλούμε αν υπάρχουν βιβλία που τα παιδιά σας έχουν δανειστεί από τη σχολική μας βιβλιοθήκη να τα επιστρέψουν σε αυτή ως την Τετάρτη 11/6/2024 το αργότερο. Επίσης, αν υπάρχουν στο σπίτι σας τα παρακάτω σχολικά βιβλία, τα οποία είναι επαναχρησιμοποιούμενα, καθώς και τα αντίστοιχα Τετράδια Εργασιών τους, όσα βιβλία έχουν, θα πρέπει τα παιδιά να τα επιστρέψουν άμεσα στους/στις Υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς για να χρησιμοποιηθούν πάλι είτε από τα ίδια είτε από άλλα παιδιά. Όλα τα παραπάνω βιβλία και Τετράδια Εργασιών θα πρέπει να έχουν στο εξώφυλλο το όνομα και το επώνυμο των παιδιών:  

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ (Α, Β, Γ), ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Α, Β,), , ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Α,Β)

 Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ (Α, Β, Γ), ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Α, Β,), , ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Α,Β)

 Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ (Α, Β, Γ), ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Γ,Δ),  ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ,Δ)

 Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΛΕΞΙΚΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Γ,Δ),  ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ,Δ)

 Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Ε, ΣΤ),   ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Ε,ΣΤ)

 ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (Ε, ΣΤ),   ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Ε,ΣΤ)

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως στο γραφείο των εκπαιδευτικών υπάρχουν αρκετά ρούχα και πράγματα των παιδιών, που τα παιδιά δεν αναγνωρίζουν. Στην περίπτωση που κατά τη γνώμη σας, τα παιδιά σας έχουν χάσει κάτι, σας παρακαλούμε να έρθετε ως τις 15/6/2024 στο γραφείο των εκπαιδευτικών  και αφού τα αναγνωρίσετε να τα παραλάβετε. Τα εναπομείναντα θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την  Ομάδα Εθελοντών του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  και τον οργανισμό “Ορφέα”  με σκοπό την ενημέρωση και δράση της σχολικής μας κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τους ευχαριστούμε θερμά που μέσα από την καρδιά τους συνεργάστηκαν μαζί μας και προσφέραμε στα παιδιά μας πολύ ενδιαφέρουσες βιωματικές εμπειρίες αλλά και το μήνυμα πως η  προστασία του περιβάλλοντος είναι ατομική και συλλογική ευθύνη, πως η οικολογική συνείδηση είναι στάση και πράξη ζωής!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ενημέρωση γονέων των μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης που συναίνεσαν για συμμετοχή τους στην έρευνα για την Ενδοσχολική Βία

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης που συναινέσατε γραπτώς για τη συμμετοχή σας στην έρευνα αποτίμησης περιστατικών της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.) στο πλαίσιο του ν. 5029/23 «Ζούμε Αρμονικά Μαζί. Σπάμε τη Σιωπή», σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να προχωρήσετε στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου της έρευνας από τις 27-31 Μαΐου 2024,  ακολουθώντας τις γραπτές οδηγίες και  εισάγοντας τον προσωπικό σας κλειδάριθμο που έχουν δοθεί εντύπως στα παιδιά σας στο σχολείο. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Αιτήσεις για την εισαγωγή των μαθητών της Στ΄ τάξης στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31-5-2024.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα του σχολείου, ή να την καταθέσουν στη Διεύθυνση του Σχολείου, ώρες 13.00 με 14.00. Στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, έπειτα από επιλογή. Για να φοιτήσουν, θα πρέπει να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής, η οποία πραγματοποιείται από αρμόδια επιτροπή που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο & Λύκειο) είναι ένα δημόσιο σχολείο γενικής παιδείας που το πρόγραμμά του συνδυάζεται και εμπλουτίζεται με μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική.
Πέρα των μαθημάτων γενικής παιδείας, τα οποία διδάσκονται όπως ακριβώς σε όλα τα δημόσια Γυμνάσια- Λύκεια της χώρας, διδάσκονται μουσικά όργανα, η έντεχνη δυτική και ελληνική παραδοσιακή μουσική, καθώς και μαθήματα αισθητικής παιδείας, με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου αξιόπιστη γενική παιδεία και επιπλέον τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές.
Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής σε Μουσικό Σχολείο δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει μουσική ή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Πρέπει όμως, να διαθέτει κάποιες μουσικές ικανότητες και διάθεση να ασχοληθεί με την μουσική.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη ιστοσελίδα του σχολείου μας!Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για το Ολοήμερο Πρόγραμμα-Εγγραφές μαθητών στα Ολοήμερα Τμήματα σχολ. έτους 2024-25

Αγαπητοί γονείς, το Ολοήμερο Σχολείο έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους όπως είναι:

Ø  Η εμπέδωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που διδάσκονται οι μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα

Ø  Ο εμπλουτισμός του πρωινού προγράμματος με επιπλέον διδακτικά αντικείμενα

Στο πλαίσιό του, εφόσον λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα, ως τις 17,30΄, αφού το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου, εντάσσονται μαθήματα και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου και το καθιστούν ελκυστικότερο. Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι τα Εικαστικά, η εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, ο Χορός, η Θεατρική Αγωγή, η Μουσική, αντικείμενα που διαμορφώνουν συνθήκες διευρυμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

 Η λήξη του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος για όλες τις τάξεις του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου είναι στις 13.15΄.Οι μαθητές/τριες μπορούν να αποχωρήσουν το νωρίτερο στο τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (14.55΄) ή της τρίτης ώρας (15,50) να παραμείνουν ως το τέλος της λήξης του προγράμματος (17.30΄) ανάλογα με την προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων τους που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωσή τους κατά την εγγραφή  και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής συμμετοχή μαθητών ως τις  17,30 τότε το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως κλασικό ολοήμερο με πρώτη αποχώρηση στις 15.00 και τελική στις 16,00΄.Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/τριες χωρίς προϋποθέσεις, προσκομίζοντας το αργότερο ως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στη Διευθύντρια του Σχολείου υπογεγραμμένη αυτή τη ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ, η οποία έχει ήδη δοθεί έντυπη στα παιδιά του Ολοήμερου και μπορεί να δοθεί σε όποιο άλλο παιδί ενδιαφέρεται κατόπιν, όμως, τηλεφωνικής ενημέρωσης του Διευθυντή από τους κηδεμόνες τους. Επίσης όποιοι ενδιαφέρονται να παραμένουν τα παιδιά τους ως τις 17,30 να επικοινωνήσουν με το σχολείο. 

 Σε περίπτωση εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

 Ο Διευθυντής  του Σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου σε έρευνα για την αποτύπωση περιστατικών Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Ε και Στ΄ τάξης σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. 48796/ΓΔ4/14-5-2024 εγκύκλιο με θέμα: “Διενέργεια έρευνας για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και την αποτίμηση της έκτασης των περιστατικών της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.) στο πλαίσιο του ν. 5029/23 «Ζούμε Αρμονικά Μαζί. Σπάμε τη Σιωπή» (Α΄ 55)”  το σχολείο μας έχει επιλεγεί να συμμετέχει στην έρευνα που αναφέρεται στο θέμα της εγκυκλίου. Στην έρευνα συμμετέχουν προαιρετικά οι γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες των Ε και Στ τάξεων. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με την εγκύκλιο μοιράσαμε στους μαθητές το έντυπο συγκατάθεσης για συμμετοχή στην έρευνα το οποίο θα πρέπει να επιστρέψετε στο σχολείο έως αύριο 16/5/2024 ώστε να εκδοθούν κλειδάριθμοι για την συμμετοχή την δική σας και των παιδιών σας στην έρευνα.

Στο έντυπο συγκατάθεσης αναφέρεται ότι έχετε διαβάσει το ενημερωτικό φυλλάδιο πριν λάβετε μέρος στην έρευνα. Το ενημερωτικό φυλλάδιο θα το βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: https://yourview.sch.gr/  που σας παραπέμπει και στην εφαρμογή με την οποία θα γίνει και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Για την συμπλήρωσή του πρέπει πρώτα να λάβετε κλειδάριθμο από το σχολείο και στην συνέχεια θα ενημερωθείτε για το χρονικό διάστημα που θα γίνει η συμπλήρωση, για την οποία θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες

Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Σοφός

 

Πρόσκληση σε θεατρικό εργαστήρι από τους “Μικρούς Ιχνευτές”Λήψη αρχείου