Αρχεία για Απρίλιος, 2016


Συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στην Πάτρα  στις 7-9 Απριλίου 2016.

Το  Φεστιβάλ  γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της ΠΔΕ  Δυτικής Ελλάδας, του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.  Αχαΐας και του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.

Είχε  διάρκεια τριών ημερών και μεταδόθηκε και   ζωντανά από το διαδίκτυο για όσους δεν μπορούσαν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, στοχεύει στο να δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών  γι’ αυτό και βραβεύει κάθε συμμετοχή.

Κάτω από αυτό το πρίσμα  οι μαθητές της Τρίτης τάξης με τη δασκάλα τους κ. Κάντζαρη Μαρία και  της Έκτης Τάξης με τη δασκάλα  τους κ. Κοκοτή Χριστίνα δούλεψαν από το Δεκέμβριο γι αυτόν το σκοπό.

Η Τρίτη τάξη σχεδίασε και ανέπτυξε  το θέμα:

<<Γιατί τα φύλλα πέφτουν; Πώς τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους;

Η αλήθεια  μέσα από ένα παραμύθι.>>

Οι μαθητές με τη δασκάλα τους δούλεψαν το θέμα και έγραψαν παραμύθι δίνοντας  όλες τις πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Στη συνέχεια το εικονογράφησαν.

Όταν ολοκληρώθηκε το παραμύθι, αποφάσισαν  εκτός από έντυπο  βιβλίο να το κάνουν και ηλεκτρονικό βιβλίο. Εργαλείο για την πραγματοποίηση του σκοπού τους ήταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Χρησιμοποίησαν τα λογισμικά «Power Point» και «Audacity». Χρησιμοποιώντας τα  εισήγαν  στον υπολογιστή το κείμενο, τις εικόνες και τον ήχο. Έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και το ηλεκτρονικό τους βιβλίο ήταν έτοιμο για παρουσίαση.

       Η βροχή  των πληροφοριών από τα Μ.Μ.Ε  για  την αναζήτηση νέων κόσμων μέσα από τις διαστημικές αποστολές  δημιούργησε την επιθυμία στην  Έκτη τάξη να κάνει  το δικό της ταξίδι στις γειτονιές των άστρων.

«Ενός ταξιδιού χωρίς τέλος»

Οι μαθητές δούλεψαν το θέμα για πολύ καιρό το επεξεργάστηκαν διαθεματικά  και διεπιστημονικά και έκαμαν μια εξαιρετική παρουσίαση χρησιμοποιώντας τα προγράμματα  «Audacity»,  «movie maker»  και «power point».

Και οι δυο τάξεις παρουσίασαν τις εργασίες τους τόσο στο σχολείο, στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, όσο και στην Πάτρα στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν μόνο στην παρουσίαση, αλλά ρώτησαν πολλά πράγματα τα παιδιά για τον τρόπο που ανέπτυξαν και παρουσίασαν το θέμα. Όλοι εντυπωσιάστηκαν και έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά πριν από την παρουσίαση της εργασία τους είχαν την ευκαιρία να δουν εργασίες άλλων παιδιών από άλλα σχολεία και άλλες εκπαιδευτικές περιφέρειες. Επιπλέον  τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που λειτουργούσαν με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς πληροφορικής όπως Scratch, Ubuntu, ρομποτικής,  τα οποία και χάρηκαν ιδιαίτερα.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους.  Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θέλουν να ευχαριστήσουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη έμπρακτη συμπαράστασή τους  και τη βοήθειά τους  τόσο υλική όσο και ηθική στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

????????????????????????????????????

Η Τρίτη τάξη

????????????????????????????????????

Η Έκτη τάξη


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων