6/θ Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου .

Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr

Αρχεία για Μάιος, 2021


ΕΠΑΝENΑΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟY-ΤΕΣΤ COVID-19

Αγαπητοί γονείς Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά,

Σας ενημερώνουμε ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων και με βάση τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1825/5-5-2021 Δια/ΓΠ οικ. 27707) γίνεται υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για Covid 19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό  προσωπικό του σχολείου, τουλάχιστον άπαξ πριν από κάθε Δευτέρα και διενεργείται 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα (Άρθρο 1).

Η παραλαβή του τεστ γίνεται δωρεάν στο φαρμακείο από τους γονείς επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α.,Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α του μαθητή και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων των γονέων (Άρθρο 2).Καλό θα ήταν να το προμηθευτείτε ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΕΣΑ.

Για τους ανήλικους μαθητές κάτω των 13 ετών ο έλεγχος γίνεται κατ’ οίκον με τη βοήθεια των γονέων-κηδεμόνων. Κατόπιν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγετε το πεδίο «Σχολική Κάρτα για Covid-19» και με τη χρήση κωδικών Taxis net, ακολουθείτε τη διαδικασία εκτύπωσης της κάρτας στις περιπτώσεις αρνητικού αποτελέσματος. Ο μαθητής/τρια  επιδεικνύει την κάρτα, χωρίς να την παραδίδει, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας ή στο Διευθυντή και την έχει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου τεστ.

Αν ο μαθητής ΔΕΝ έχει την κάρτα λαμβάνει απουσία και με ευθύνη του γονέα του απομακρύνεται από το σχολείο (Άρθρο 3).

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19 ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΜΟΡΦΗ(ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ)

Αν το αποτέλεσμα είναι ΘΕΤΙΚΟ , ο μαθητής δεν έρχεται στο σχολείο και επαναλαμβάνει το τεστ εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή. Σε αυτή την περίπτωση είτε επιστρέφει στο σχολείο αν βγει αρνητικό ή ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για κατ’οίκον περιορισμό αυτός και οι οικείοι του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.Λήψη αρχείου

 


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων