6/θ Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου .

Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ self test covid 19

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι από 8/9/2021 έως 17/9/2021 μπορείτε να παραλαμβάνετε έξι (6) δωρεάν self test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία.
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.
Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ (13-9-2021)

ΕΠΑΝENΑΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟY-ΤΕΣΤ COVID-19

Αγαπητοί γονείς Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά,

Σας ενημερώνουμε ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων και με βάση τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1825/5-5-2021 Δια/ΓΠ οικ. 27707) γίνεται υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για Covid 19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό  προσωπικό του σχολείου, τουλάχιστον άπαξ πριν από κάθε Δευτέρα και διενεργείται 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα (Άρθρο 1).

Η παραλαβή του τεστ γίνεται δωρεάν στο φαρμακείο από τους γονείς επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α.,Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α του μαθητή και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων των γονέων (Άρθρο 2).Καλό θα ήταν να το προμηθευτείτε ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΕΣΑ.

Για τους ανήλικους μαθητές κάτω των 13 ετών ο έλεγχος γίνεται κατ’ οίκον με τη βοήθεια των γονέων-κηδεμόνων. Κατόπιν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγετε το πεδίο «Σχολική Κάρτα για Covid-19» και με τη χρήση κωδικών Taxis net, ακολουθείτε τη διαδικασία εκτύπωσης της κάρτας στις περιπτώσεις αρνητικού αποτελέσματος. Ο μαθητής/τρια  επιδεικνύει την κάρτα, χωρίς να την παραδίδει, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας ή στο Διευθυντή και την έχει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου τεστ.

Αν ο μαθητής ΔΕΝ έχει την κάρτα λαμβάνει απουσία και με ευθύνη του γονέα του απομακρύνεται από το σχολείο (Άρθρο 3).

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19 ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΜΟΡΦΗ(ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ)

Αν το αποτέλεσμα είναι ΘΕΤΙΚΟ , ο μαθητής δεν έρχεται στο σχολείο και επαναλαμβάνει το τεστ εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή. Σε αυτή την περίπτωση είτε επιστρέφει στο σχολείο αν βγει αρνητικό ή ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για κατ’οίκον περιορισμό αυτός και οι οικείοι του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.Λήψη αρχείου

 

Παράταση εγγραφών

Αγαπητοί γονείς,
 
Σας ενημερώνουμε ότι  με το υπ’ αριθ. πρωτ. 31623/19-3-2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, λόγω covid-19.
 
Ο Δ/ντής του σχολείου:
 
Μεσάζος Κωνσταντίνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α` ΤΑΞΗΛήψη αρχείου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 12/2/2021 αποφασίστηκε η επέκταση των αυστηρών μέτρων περιορισμού του Covid-19 σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα, 15/2/2021 με το ίδιο Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, από 14:10 μ.μ. έως 17:20 μ.μ. με υποχρεωτική συμμετοχή των παιδιών σας σε όλα τα μαθήματα. Οι ηλεκτρονικές τάξεις των εκπαιδευτικών παραμένουν ως έχουν.
Το σχολείο από τη Δευτέρα, 15/2/2021 και σε καθημερινή βάση θα παραμένει ανοιχτό μεταξύ των ωρών 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Αν χρειάζεστε οτιδήποτε, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία.
Καλή δύναμη σε όλους/ες.
Εκ του Συλλόγου Διδασκόντων Δ.Σ.Τέμενης: Μεσάζος Κωνσταντίνος ΠΕ 70

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

 

ΒΑΘΜΟΙ Α` ΤΡΙΜΗΝΟΥ

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ COVID – 19

ΥΛΙΚΟ ΚΟΒΙΝΤ ΕΔΕΑΥΛήψη αρχείου

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗ WEBEX


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων