Αρχεία για Σεπτέμβριος, 2024


Εορτασμός της 202ης επετείου της Μάχης της Περαχώρας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της  202ης  επετείου της Μάχης της Περαχώρας.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, πήραν μέρος στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση κι έδωσαν τη λαμπρότητα που αρμόζει με δραματοποιήσεις, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.  Έπειτα από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 45/06-06-2022 εορτάζεται,  επίσημα πλέον, η 26η Σεπτεμβρίου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας κατόπιν της αίσιας έκβασης του αιτήματος που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18.

Ομιλία παρέθεσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης και η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας πλαισιωμένη από το θεατρικό δρώμενο όπου συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, τονίζοντας την ιστορική και παιδαγωγική σημασία της καθιέρωσης της επετείου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις θρησκευτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές αρχές και των σωμάτων ασφαλείας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου Περαχώρας καθώς και αντιπροσωπείες των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κατοίκων της ιστορικής Περαχώρας.

anigif 5

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Ζαχάρη και τον κ. Γεώργιο Ζαχάρη για τη δωρεάν διάθεση των παραδοσιακών στολών και τους γονείς που φρόντισαν για τις παραδοσιακές στολές μαθητών και μαθητριών. Επίσης, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας για τη διάθεση των σημαιών των Συνταγματικών της Περαχώρας στις οποίες ορκίστηκαν οι συνταγματικοί στρατιώτες την ημέρα του Ευαγγελισμού το 1832 τις οποίες κράτησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες παρελάζοντας.

Επίσης, στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κ. Αμοριανού Τζιρβελάκη Σοφίας αναδημιούργησαν με τη μορφή κολάζ τον πίνακα αναπαράστασης της Μάχης της Περαχώρας που φιλοτεχνήθηκε από τον καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Ταχταλή Αθανάσιοκαι μαθητές/τριες της Π.Ο. και επιμελήθηκε από τον Γυμνασιάρχη κ. Παπαδημητρίου Αναστάσιο.

SAM 3736

Φέτος, με τη 202η επέτειο από την ένδοξη Μάχη της Περαχώρας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τίμησαν ακόμη μία χρονιά τη μνήμη και τους αγώνες των Περαχωριτών και Δερβενοχωριτών αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία!

Η ανιδιοτελής θυσία των Αγωνιστών ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

Εκδηλώσεις για τη 202η Επέτειο της Μάχης της Περαχώρας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Μάχη της Περαχώρας σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19:00 να συμμετέχετε συνοδεύοντας τα παιδιά σας στην 1η Πορεία Μνήμης με τη συμμετοχή των Σχολείων της Περαχώρας και Πολιτιστικών Συλλόγων. Αφετηρία η Πλατεία 26ης Σεπτεμβρίου 1822.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο της Μάχης της Περαχώρας που πλέον μετά από την αίσια έκβαση του αιτήματος του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αποτελεί Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας. Την ημέρα αυτή δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αλλά οι μαθητές θα πάρουν μέρος στη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων, την παρέλαση και δραματοποιήσεις σχετικές με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Περαχώρα στις 26-28 Σεπτεμβρίου 1822.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στις 09:50 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της εκδήλωσης με ευθύνη των γονέων τους.

Μάχη της Περαχώρας Flyer A4 programme

 

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2024

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024) με τη συμμετοχή του κ. Γιαννόπουλου Σωτήριου μέλους μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την Οδική Ασφάλεια MyGrand Road,  στον χώρο του σχολείου.

🎯 Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2024 με φετινό θέμα:Ο Κοινόχρηστος Δημόσιος Χώρος”
anigif 2
Ο κοινόχρηστος δημόσιος χώρος αποφέρει πολλά οφέλη στην κοινωνία. Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι, οι τρόποι μεταφοράς και οι δραστηριότητες έχουν όλοι το δικό τους χώρο είναι ένα μέρος με περισσότερη κοινωνική ισότητα, περισσότερη οδική ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ατμοσφαιρική ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μας προσκαλεί να αποφασίσουμε συλλογικά πώς θα μοιραστούμε τον δημόσιο χώρο μας και να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, ειδικά οι πεζοί και οι ποδηλάτες.  Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τον σκοπό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας  καθώς και τους στόχους της.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μετακίνηση σε σκοτεινούς δρόμους, χωρίς φωτισμό τη νύχτα.
Κατά την οδήγηση δίκυκλου (ποδήλατο , πατίνι κ.λ.π.), αλλά και κατά την κίνηση ως πεζοί σε δρόμους τη νύχτα  οι κίνδυνοι λόγω της περιορισμένης ορατότητας των οδηγών των μηχανοκίνητων οχημάτων αυξάνονται. Είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλων φώτων στα δίκυκλα αλλά και η χρήση φωτεινών ρούχων ή αντανακλαστικού γιλέκου. Με σκοπό την ασφαλέστερη μετακίνηση δόθηκε σε όλους τους/τις μαθητές/τριες και στους/στις εκπαιδευτικούς, ως δώρο, ένα αντανακλαστικό γιλέκο.
Ευχαριστούμε θερμά για την ουσιαστική συμβολή στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος τον κ. Γιαννόπουλο Σωτήριο, μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την Οδική Ασφάλεια My Grand Road.
Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (link):
460226431 10212131710483417 1997271719562276529 n

Προκήρυξη ανάθεσης καθηκόντων σχολικού τροχονόμου στο Δημ. Σχ. Περαχώρας



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Δραστηριότητες Γνωριμίας και Προσαρμογής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για το σχολικό έτος 2024-25, πραγματοποιήθηκαν Δραστηριότητες Γνωριμίας και Προσαρμογής με στόχο τη ομαλή ένταξη των μαθητών/τριών της Α΄τάξης και αρμονική επάνοδο των μαθητών και των μαθητριών όλων των τάξεων στο σχολικό περιβάλλον.

anigif 3

Οι δραστηριότητες είχαν σκοπό την ενδυνάμωση των συνεργασιών, τη δημιουργία ομαδικών συμπράξεων, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2024-25 στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέστηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας με τις ευχές του εφημέριου της Περαχώρας πατέρα Τσαμπίκου Πετρόπουλου. Προϊσταμένες, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά αντάμωσαν στο προαύλιο του  Δημοτικού Σχολείου και αντάλλαξαν χαμόγελα, αγκαλιές και ευχές για μία καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Την τελετή του Αγιασμού τίμησε με την παρουσία της δίνοντας ευχές η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, κ. Χρυσούλα Παππά.

 

anigif 4

Από αύριο το κουδούνι θα χτυπά σε ρυθμούς μάθησης, φαντασίας, δημιουργικότητας και αγάπης!

Οι σάκες θα γεμίσουν βιβλία, οι τάξεις παιδικές φωνές, οι καρδιές θα γεμίσουν συναισθήματα!

Το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της χαράς και της δημιουργίας ξεκινά!  Καλή μας αρχή!

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας- Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Λήψη αρχείου

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025



Λήψη αρχείου

Καλή σχολική χρονιά!

logo

Αγιασμός 2024 25


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων