Αρχεία για Ιούνιος, 2024


Καλό καλοκαίρι!

H Προϊσταμένη και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι.

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίοδος που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον φυσικό μας χώρο, το σχολείο, να δώσει σε όλους μας τις δυνάμεις για μία γόνιμη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι!

Γιορτή Λήξης και αποφοίτησης της Στ΄ Τάξης 2023-24 του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Μέσα σε μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024 η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2023-24 και της αποφοίτησης της Στ΄ τάξης με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Στη συγκινητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, οι μαθητές της Στ΄ αποχαιρέτησαν το Δημοτικό Σχολείο και άνοιξαν τα φτερά τους για νέους προορισμούς, νέα ταξίδια, νέα όνειρα.

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά τους και οι μαθητές των άλλων τάξεων, γονείς κι εκπαιδευτικοί έδωσαν τις καλύτερες ευχές για την εκπλήρωση των στόχων τους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου πλαισιωμένες από χορευτικά, τραγούδια,  απαγγελίες και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές όλων των τάξεων.

Τον συντονισμό της γιορτής επιμελήθηκαν η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική,  η εκπαιδευτικός της  Α΄ & Β΄ Τάξης κ. Καλαθά Βασιλική , η εκπαιδευτικός της Γ΄ και Δ΄ Τάξης κ. Δεβούρου Αθηνά και ο εκπαιδευτικός  της Ε΄και Στ΄Τάξης κ. Πιθαμούδης Γεώργιος.

anigif 2

Κατά τη διάρκεια της γιορτής η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δ.Σ.  της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Λουτρακίου-Περαχώρας (ΜΟ.Λ.Π.) και στον εκπρόσωπό του, κ. Νίκο Λέκκα, για την γενναιόδωρη χορηγία τους με στόχο την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

anigif1

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοίκησης και Τουρισμού κ. Σακελλαρίου Τάσο και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας, κ. Παππά Χρυσούλα, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραπανάγο Ιωάννη, τη Διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας κ. Γεωργίου Μαρίκα και την Πρόεδρο του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας κ. Κολλιάκου Αθανασία.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή και το studio Φώτο Τέχνη για την ευγενική χορηγία των αναμνηστικών της ΣΤ΄, την Κάβα Παπαδημητρίου για τη διάθεση των νερών, τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τη διάθεση των χώρων του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας και φυσικά όλους τους γονείς και τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες για την υπέροχη, γεμάτη δράσεις χρονιά και ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων και επίδοση Ελέγχων Προόδου και Τίτλων Προόδου & Σπουδών

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 08:15 π.μ. και 09:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων και η επίδοση Ελέγχων Προόδου και Τίτλων Προόδου & Σπουδών.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τους γονείς/κηδεμόνες τους και θα αποχωρήσουν μαζί τους.

Όσοι/ες μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο θα έρθουν το πρωί κανονικά και θα αποχωρήσουν στις 09:40.

Ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2014 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας πραγματοποίησε την ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ Βουδούρη Αγγελική και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Δεβούρου Αθηνά, Καλαθά Βασιλική, Πιθαμούδη Γεώργιο και Τζιώρα Αντιγόνη Παρασκευή, επισκέφθηκαν το Σπήλαιο Κάψια στην Αρκαδία όπου θαύμασαν τα μοναδικά συμπλέγματα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που κοσμούν τον υπέροχο διάκοσμό του. Οδηγοί σε αυτό το μακρινό ταξίδι στον χρόνο οι δύο υπέροχοι ξεναγοί που, με τη φαντασία, τις γνώσεις και το κέφι τους, μύησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στα μυστικά του σπηλαίου.

Στη συνέχεια ξεκουράστηκαν στον παρακείμενο φιλόξενο χώρο όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έπαιξαν, έφαγαν και πέρασαν ευχάριστα τον χρόνο τους.

anigif

Το Σπήλαιο Κάψια βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη και 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Κάψια. Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Βρίσκεται στην περιφέρεια της κλειστής γεωλογικής λεκάνης του Μαντινειακού οροπεδίου και συνδέεται με το περίπλοκο σύστημα από φυσικές καταβόθρες που χαρακτηρίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Ανάμεσα στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται ανθρώπινα οστά και πήλινα καθημερινά σκεύη.
Το σπήλαιο ερευνήθηκε πρώτη φορά από το Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ το 1887 στο πλαίσιο των ανασκαφών του στη Μαντίνεια Αρκαδίας. Το 1911 γίνεται η επίσημη ανακοίνωση για τον σπηλαιολογικό αυτό θησαυρό και αποτελεί γεγονός που σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ελληνική κρυφή γη. Το 1974 ανακαλύπτεται και νέο τμήμα του σπηλαίου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους φυσιοδίφες και τους ρέκτες. Το σπήλαιο αποδεικνύεται βιβλίο καταγραφής γεωλογικών συμβάντων. Πάνω του έχει αφήσει πιστοποιημένα ίχνη μια μεγάλη πλημμύρα. Και ταυτόχρονα έρχονται στο φως μέσα από τα βάθη της γης λυχνάρια, εργαλεία, δαλυχόποδα (γρύλος των σπηλαίων), θραύσματα οστών που διηγούνται την ιστορία της επιβίωσης.
Ένας από τους χώρους του σπηλαίου της Κάψιας έχει το όνομα «Αίθουσα των Θαυμάσιων». Χρώματα εκρηκτικά, κόκκινα και κίτρινα και γαλάζια δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένο από την ίδια τη φύση.

Συμμετοχή του Δημ. Σχ. Περαχώρας στην 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Το απόγευμα της Τετάρτης 05 Ιουνίου 2024 οι μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ Τάξης συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στην 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος  με τη συμμετοχή του 1ου, 2ου, 3ου Δημ. Σχ. Λουτρακίου και του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

anigif 1

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και η Προϊσταμένη του Δημ. Σχ. Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική που ανέλαβε την επιμέλεια της συμμετοχής τους και παρουσίασε στο παρευρισκόμενο κοινό πληροφορίες για τους χορούς. Οι μικροί χορευτές περιμένοντας με υποδειγματικό τρόπο τη σειρά εμφάνισής τους και σε άψογους σχηματισμούς παρουσίασαν δύο χορούς αποσπώντας  θερμό χειροκρότημα:

  1. Την περαχωρίτικη τράτα τραγουδώντας με την ψυχή τους “Βίρα ΄ι΄ μόλα”.

2. Τον “Αγκαλιαστό ή Νωμίτη” της περιοχής Λασιθίου της Κρήτης.

Η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών έγινε σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας κ. Αθανασία Κολλιάκου η οποία με χαρά δέχθηκε να έρθει στον χώρο του σχολείου για την πραγματοποίηση προβών.

anigif2

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αθανασία Κολλιάκου για την άψογη συνεργασία, τη διδασκαλία των χορευτικών της εκδήλωσης και την παιδαγωγική προσέγγιση κατά την προετοιμασία των μικρών μαθητών/τριών μας στον χώρο του σχολείου.

Ολοκλήρωση προγράμματος ομαλής μετάβασης από Νηπιαγωγείο Περαχώρας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 το πρόγραμμα της μετάβασης των Νηπίων του Νηπιαγωγείου Περαχώρας μας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, μπήκαν στην αίθουσα διδασκαλίας και σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης  δημιούργησαν ομαδικά ένα κολάζ κάνοντας καινούριους φίλους!

εικόνα Viber 2024 06 05 12 27 02 563

Καλή αρχή  στο νέο τους ταξίδι, καλή αρχή στο μεγάλο σχολείο!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Πρόσκληση στη γιορτή λήξης σχ. έτους 2023-24 και αποφοίτησης της Στ΄ Τάξης

Πρόσκληση


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων