Αρχεία για Μάρτιος, 2024


Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Το  Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  τίμησε και φέτος με λαμπρότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 με τη σχολική εορτή και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 με τη συμμετοχή στη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική  παρέλαση στην Πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας.

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024, αρχικά οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, στον χώρο συγκέντρωσης της πρωινής προσευχής και έγινε έπαρση της σημαίας και όλοι μαζί, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παράδοση και παραλαβή της σημαίας στην σημαιοφόρο και παρουσίαση των παραστατών.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παρουσιάστηκε μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν  οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και παρακολούθησαν το χρονικό της επανάστασης.

anigif 4

Τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία της Προϊσταμένης κ. Βουδούρη Αγγελικής και των εκπαιδευτικών κ. Δεβούρου Αθηνάς, κ. Καλαθά Βασιλικής και Πιθαμούδη Γεώργιου, πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών  με παραδοσιακές στολές απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

anigif 3

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!



Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι:

Την Παρασκευή 22/03/2024,  από τις 08:10 π.μ. ως τις 09:40 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του κάθε τμήματος.

Παρακαλούμε τους γονείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Όσοι μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο, το πρωί θα έρθουν κανονικά και θα αναχωρήσουν από το σχολείο στις 09:40 π.μ.

Τη Δευτέρα 25/03/2024  όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στις 09:50 π.μ. στο προαύλιο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.

Οι μαθητές/τριες μπορούν να φορούν παραδοσιακές φορεσιές.
Για όσους/ες δεν έχουν παραδοσιακή φορεσιά, η ενδυμασία για την παρέλαση θα είναι ως εξής:
Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρο ή μαύρο παντελόνι, σκούρα παπούτσια.
Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρα ή μαύρη φούστα, άσπρο καλσόν, σκούρα παπούτσια.

Μαθητές/τριες κι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επιμορφώνονται στις Πρώτες Βοήθειες

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας: “Πρώτες βοήθειες στο σχολείο και στο σπίτι”. Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Υποδεχτήκαμε, με χαρά, την εκπαιδεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΕΣ κυρία Παππά Ιωάννα η οποία με πολύ θέρμη και μεταδοτικότητα παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σκοπούς του ΕΕΣ,  μίλησε για τον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο χώρο του σχολείου αλλά και στο σπίτι, με τις οποίες έρχονται σε επαφή μαθητές κι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους. Η παρουσίαση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν με ζήλο και πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν από την εκπαιδεύτρια. Επίσης, έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση ατυχημάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών στο σχολείο με σαφήνεια και υπευθυνότητα.

anigif 2

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά την κυρία Παππά Ιωάννα και το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  που αποδέχτηκαν την πρόσκληση για την πραγματοποίηση του πολύ χρήσιμου σεμιναρίου και ανανεώσαν το ραντεβού τους για περισσότερες δράσεις επιμόρφωσης στο μέλλον!

Ενημέρωση προόδου και επίδοση ελέγχων προόδου μαθητών για το Β΄ Τρίμηνο σχ. έτους 2023-24

Η ενημέρωση για την πρόοδο όλων των μαθητών/τριών και η επίδοση των ελέγχων προόδου του B΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:30 έως 14:00.

Σχολή Γονέων στην Περαχώρα

received 1367954867257989

Τσικνοπέμπτη, “Χορός της Τράτας” και «Τα κολλητήρια στο Αποκριάτικο πάρτι» του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Την Τσικνοπέμπτη 07/03/2024, η Προϊσταμένη, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση του Δ.Σ. του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Χορός της τράτας». Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας μαζί με μέλη του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας  συμμετείχαν στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου “Ο Χορός της τράτας”, χόρεψαν, τραγούδησαν αγκαλιασμένοι παραδοσιακά τραγούδια κι ευχήθηκαν “Καλή Αποκριά”!

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες αφού γνώρισαν την ιστορία για το παραδοσιακό γαϊτανάκι, διδάχθηκαν πώς να το χορεύουν με αποκριάτικα τραγούδια. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μαθαίνουν βιωματικά και συνεχίζουν την παράδοση και τα έθιμα του τόπου τους.

Όλα τα παιδιά, με σύμμαχο τον καλό καιρό, διασκέδασαν μασκαρεμένα, κατασκεύασαν αποκριάτικα καπέλα, έπαιξαν και απόλαυσαν τα εδέσματα και αναψυκτικά που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας.

Επίσης, παρακολούθησαν τη βιωματική παράσταση του Θεάτρου Σκιών Παναγιώτη Δεληγιάννη με τίτλο: «Τα κολλητήρια στο Αποκριάτικο πάρτι» όπου γέλασαν με τη καρδιά τους και έμαθαν λεπτομέρειες για την ιδιαίτερη τέχνη του καραγκιοζοπαίχτη, την κατασκευή φιγούρων και την ιστορία του  Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

anigif

Η Προϊσταμένη κ. Βουδούρη Αγγελική, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ευχαριστούν θερμά τον Εκπολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Περαχώρας που στηρίζει την αναβίωση του εθίμου κάθε χρόνο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά των εδεσμάτων και αναψυκτικών και τον κ. Παναγιώτη Δεληγιάννη για την υπέροχη βιωματική παράσταση και τα μηνύματα που μετέδωσε σε μικρούς και μεγάλους.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

Και του χρόνου με υγεία!

“Αναγνωρίζω το καλό στον άλλον”

Την  Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας πήραν μέρος στις δράσεις του βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο “Αναγνωρίζω το καλό στον άλλον” που υλοποιήθηκε στον αναμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης και στον προαύλιο χώρο του σχολείου με θέμα τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ συμμαθητών/τριών εντός και εκτός σχολείου και την αξία της φιλίας ως δυνατά εφόδια για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού.

anigif 1

Η όμορφη και προσεκτικά σχεδιασμένη δράση κατά την οποία αξιοποιήθηκε διδακτικά ένα ψηφιακό βιβλίο που προσεγγίζει το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της φιλίας με θέμα “Η ημέρα που έγινα κι εγώ λύκος”,  υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή όλων των Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με κύριο στόχο το σχολείο να καλλιεργήσει κλίμα αλληλοσεβασμού μεταξύ των μαθητών/τριών. Για την επίτευξη του ίδιου στόχου όλοι μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήραν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι “Αναγνωρίζω το καλό στον άλλον” εφαρμόζοντας έτσι μια καινοτόμο, μη τιμωρητική μέθοδο αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού, η οποία προτάθηκε στους εκπαιδευτικούς από την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια  κυρία Καραβόλτσου Αθηνά σε σχετική επιμορφωτική ημερίδα.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων