Αρχεία για Ιανουάριος, 2024


Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης και της προσφοράς των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος εκκλησιασμός των μαθητών/τριών αλλά ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας, πάτερ Τσαμπίκος, αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση της Προϊσταμένης κας Βουδούρη Αγγελικής πραγματοποίησε αρτοκλασία στον χώρο του σχολείου για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας.

anigif 1

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δράσεις που προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αναφέρονταν στη σημαντική προσφορά των Πατέρων των γραμμάτων και της Εκκλησίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Τσαμπίκο για τις εγκάρδιες ευχές και την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για την προσφορά των άρτων.

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Τα ψηλά βουνά” στο θέατρο Ακροπόλ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα έργο-σταθμό στην ιστορία της παιδικής λογοτεχνίας που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους,  στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

Βασισμένη στο πρώτο αναγνωστικό του σχολείου στη δημοτική γλώσσα, το βιβλίο που διαβάζεται εδώ και 100 χρόνια, η παράσταση έδειξε μια σύγχρονη σκοπιά στο κλασικό έργο. Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό, που εξυµνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη µύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το οµαδικό πνεύµα.

anigif

Μια πρωτοποριακή παράσταση, γεμάτη μουσικές, που κινήθηκε αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το παλαιό και το νέο, υπηρετώντας το διαχρονικό κείμενο του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων