Αρχεία για Ιούνιος, 2023


Καλό καλοκαίρι!

H Προϊσταμένη και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι.

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίοδος που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον φυσικό μας χώρο, το σχολείο, να δώσει σε όλους μας τις δυνάμεις για μία γόνιμη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι!

Ευχαριστήρια επιστολή χορηγίας προς το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσικλετιστές Λουτρακίου Περαχώρας



Λήψη αρχείου

Πανελλήνιο Βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας στον Διαγωνισμό Bravo Schools 2023

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ψηφοφορίας κοινού το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας βραβεύτηκε στις δώδεκα καλύτερες διδακτικές προσεγγίσεις στον ετήσιο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2023. Στη διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2015 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας έλαβε σημαντική διάκριση μεταξύ 620 διδακτικών προτάσεων από 410 σχολικά τμήματα από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα!

Βραβείο

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων σχ. έτους 2021-22 με τίτλο: Σχολείο για όλους Αποδοχή – Αλληλοσεβασμός – Συμπερίληψη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Ένταξης του  Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αλλά και κατά το σχολικό έτος 2022-23 με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων υλοποιήθηκαν δράσεις με κύριο στόχο οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων των ατόμων.

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα της εκδήλωσης βράβευσης και το μήνυμα που έστειλαν στην εκδήλωση οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η Προϊσταμένη του Σχολείου κ. Αγγελική Βουδούρη ως Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μαζί με τις ευχές τους για καλό καλοκαίρι στο παρακάτω video:

 

Οι δράσεις για τις οποίες βραβεύτηκε το σχολείο μας παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο:

Καταγραφή2 2

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση βράβευσης παρακάτω:

 

Γιορτή Λήξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Μέσα σε μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου 2023 η γιορτή αποφοίτησης της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Στη συγκινητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, οι μαθητές της Στ΄ αποχαιρέτησαν το δημοτικό και άνοιξαν τα φτερά τους για νέους προορισμούς, νέα ταξίδια, νέα όνειρα.

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά τους και οι μαθητές των άλλων τάξεων, γονείς κι εκπαιδευτικοί έδωσαν τις καλύτερες ευχές για την εκπλήρωση των στόχων τους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου πλαισιωμένες από χορευτικά, τραγούδια,  απαγγελίες και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές όλων των τάξεων.

Τον συντονισμό της γιορτής επιμελήθηκαν η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και εκπαιδευτικός της  Α΄ & Β΄ Τάξης κ. Βουδούρη Αγγελική, η εκπαιδευτικός της Γ΄ και Δ΄ Τάξης κ. Δεβούρου Αθηνά, η εκπαιδευτικός της Ε΄και Στ΄Τάξης κ. Καλαθά Βασιλική και ο εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Πιθαμούδης Γεώργιος.

anigif 1

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μουζάκη Αθανάσιο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραπανάγο Ιωάννη.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κάβα Παπαδημητρίου για τη διάθεση των νερών, τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τη διάθεση των χώρων του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας και φυσικά όλους τους γονείς και τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες για την υπέροχη, γεμάτη δράσεις χρονιά και ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Πρόσκληση σε βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ψηφοφορίας κοινού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας βρίσκεται ανάμεσα στα δώδεκα σχολεία που πρόκειται να βραβευτούν στον ετήσιο Πανελλήνιο  Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2023!

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση  την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00.

Στο παρακάτω link θα βρείτε την πρόσκληση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση:

https://newsletter.qualitynet.gr/show_campaign/107bf047-0614-43fa-9538-42e3ae2d6658

Bravo Schools 2023

Καταγραφή 1

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

  • την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 το σχολείο δε θα λειτουργήσει το πρωί καθώς το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2022-23 και αποφοίτησης της Στ΄ Τάξης.
  • την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 08:15 π.μ. και 09:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών και η επίδοση Ελέγχων Προόδου και Τίτλων Προόδου όλων των τάξεων.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τους γονείς/κηδεμόνες τους και θα αποχωρήσουν μαζί τους.

Όσοι/ες μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο θα έρθουν το πρωί κανονικά και θα αποχωρήσουν στις 10:00.

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη του Δημ. Σχ. Περαχώρας

Αγγελική Βουδούρη και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δράση αγωγής υγείας με θέμα τη στοματική υγιεινή από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, πραγματοποιήθηκε δράση Αγωγής Υγείας  στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου με θέμα τη Στοματική Υγιεινή από την οδοντίατρο κ. Μπουραντά Μαρία και τη  νοσηλεύτρια κ. Μπέκου Κωνσταντίνα.

anigif

Στόχος του προγράμματος ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά τη σημασία της σωστής υγιεινής και φροντίδας των δοντιών μας καθώς και να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες της στοματικής μας υγιεινής.

Ευχαριστούμε θερμά την οδοντίατρο κ. Μπουραντά Μαρία και τη νοσηλεύτρια κ. Μπέκου Κωνσταντίνα  για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την πολύ κατατοπιστική δράση!

Πρόσκληση στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης

Πρόσκληση


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων