Αρχεία για Μάρτιος, 2023


“Ζήσε χωρίς εκφοβισμό”

Ζήσε χωρίς εκφοβισμό

Έπαινος του “Χαμόγελου του παιδιού” στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” απέστειλε έπαινο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης.

Scan20230329093744 1

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας σε άψογη συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Περαχώρας ενόψει Χριστουγέννων συμμετείχε ενεργά και στήριξε αυτή την πρωτοβουλία. Μαθητές/τριες και γονείς προσέφεραν και συγκέντρωσαν τα παραπάνω είδη στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από όπου έγινε κι η παραλαβή από τους εκπροσώπους του Χαμόγελου του παιδιού την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να στείλουν τις ευχές τους μέσω καρτών που κατασκεύασαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Βουδούρη Αγγελικής, κ. Δεβούρου Αθηνάς και κ. Καλαθά Βασιλικής.

anigif 3

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και τους μαθητές/τριές μας καθώς και τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων των τριών σχολικών μονάδων της Περαχώρας που στήριξαν την προσπάθεια και φέτος συγκεντρώνοντας σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο να διαδώσουν το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Το  Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  τίμησε και φέτος τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 με τη σχολική γιορτή και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 με τη συμμετοχή στη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική  παρέλαση στην Πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας.

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, αρχικά οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, στον χώρο συγκέντρωσης της πρωινής προσευχής και έγινε έπαρση της σημαίας και όλοι μαζί, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παράδοση και παραλαβή της σημαίας στην σημαιοφόρο και παρουσίαση των παραστατών.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παρουσιάστηκε μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν  οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και παρακολούθησαν το χρονικό της επανάστασης.

anigif1

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία της Προϊσταμένης και των εκπαιδευτικών, πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών  με παραδοσιακές στολές απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

anigif 6

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας πραγματοποίησε – σε συνδιοργάνωση με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)– το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Το κρυμμένο μυστικό της ιστορίας», διάρκειας 15 ωρών, από 06/03/2023 μέχρι 19/03/2023, στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, προσβλέποντας στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

.jpg

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Οδύσσεια του Ομήρου” σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια εκπληκτική παράσταση της “Οδύσσειας” σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου.

Η παράσταση, απόλυτα μελετημένη και τεκμηριωμένη, φωτίζει το Ομηρικό έπος, με ποιητικό λόγο και συναρπαστική δράση, μέσα από πανέμορφες, ονειρεμένες εικόνες , με δυναμικό χορό, με μουσικά μοτίβα εμπνευσμένα από μελωδίες της παράδοσης των τόπων που πέρασε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του και με επιβλητικές μάχες.  Η μεγάλη ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών έδωσε στην παράσταση σοβαρότητα αλλά και πολύ χιούμορ, που έκανε προσιτά στα παιδιά τα μεγάλα και σπουδαία μηνύματα του Ομήρου.

anigif 5

 

Η “Οδύσσεια” της Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία προλογίζει η ίδια όλες τις παραστάσεις της, είναι ομολογουμένως μια παράσταση που προσφέρει γνώσεις και αφορμή για περεταίρω μελέτη για τα παιδιά που διδάσκονται στο σχολείο το Ομηρικό έπος.

Ενημέρωση προόδου και επίδοση ελέγχων προόδου μαθητών για το Β΄ Τρίμηνο σχ. έτους 2022-23

 

Η ενημέρωση για την πρόοδο όλων των μαθητών/τριών και η επίδοση των ελέγχων προόδου του B΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:30 έως 14:00.

Το μήνυμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για την τραγωδία στα Τέμπη

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ανανεώνεται και υποδέχεται την άνοιξη!

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ανανεώνεται και υποδέχεται την άνοιξη με την πολύτιμη βοήθεια και εθελοντική εργασία της κ. Μίνας Γιαννούλη αλλά και με τη στήριξη της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Όλοι μαζί, υλοποιώντας το όραμα του σχολείου, προσφέραμε ένα βιωματικό μάθημα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ότι με  τον εθελοντισμό και τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

 

anigif 3

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη και ο Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και οι μαθητές/τριες μας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κ. Μίνα Γιαννούλη για την πολυήμερη εθελοντική της εργασία και το μεράκι της να ζωγραφίσει τους εξωτερικούς τοίχους και να υλοποιήσει την πρωτοβουλία του σχολείου μας καθώς και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για τη συνεργασία και τη διάθεση των χρωμάτων.

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2023-2024 και εφεξής



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

“Μαγειρεύοντας” τη διατροφή μου!

Την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄ έως Δ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση με τίτλο “Μαγειρεύοντας” τη διατροφή μου.  που διοργάνωσε το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας Νεάπολης σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

anigif

Παρουσιάστηκαν δράσεις και καλές πρακτικές αλλά και ευφάνταστες διατροφικές ιδέες βασισμένες στην υγιεινή διατροφή και με στόχο την καθιέρωση ενός  φυσικού τρόπου διατροφής απαλλαγμένο από επεξεργασμένα τρόφιμα.

Υιοθετούμε βιβλία!

σχολειο περαχωρασ

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24



Λήψη αρχείου


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων