Αρχεία για Φεβρουάριος, 2023


Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Τα ζώα”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας,  με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ΠΕ86 Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Κουτσοδήμου Κωνσταντίνας, κατασκεύασαν, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα “Τα Ζώα”, αποκριάτικες μάσκες εμπνευσμένες από το νυκτόβιο πουλί, την κουκουβάγια.

Μπορείτε να δείτε τις μάσκες των παιδιών στο παρακάτω βίντεο.

Επίσκεψη στα Παιδικά Εργαστήρια Πειραμάτων Intelligence

Η Πέμπτη, 23η Φεβρουαρίου 2023 ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική, γεμάτη χημεία και εντυπωσιακά πειράματα ημέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας, που επισκέφτηκαν τα Παιδικά Εργαστήρια Πειραμάτων Intelligence στην Κόρινθο! Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο κ. Γιώργος Ριζογιάννης και ο κ. Αλέξανδρος Ριζογιάννης, οι φυσικοί των εργαστηρίων.

Οι μικροί μας επιστήμονες χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες ομάδες και πολλές μικρότερες υπο-ομάδες και έπιασαν δουλειά! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και  των Α’ και Β’ τάξεων ξεκίνησαν δημιουργώντας διοξείδιο του άνθρακα, ανακατεύοντας ξύδι με σόδα. Με το διοξείδιο του άνθρακα έσβησαν κεράκια «μαγικά» και φούσκωσαν μπαλόνια, χωρίς να τα φυσήξουν! Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν με την πυκνότητα διαφορετικών υγρών και γέμισαν τα δοχεία τους με χρωματιστά υγρά που δεν ανακατεύονται!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων αρχικά πειραματίστηκαν με τα οξέα και τις βάσεις. Είδαν πώς τα οξέα και οι βάσεις αλλάζουν το χρώμα του δείκτη από κόκκινο λάχανο και έμαθαν ότι τα οξέα κάνουν τον δείκτη κοκκινωπό, ενώ οι βάσεις μπλε-πράσινο. Στη συνέχεια, o ενθουσιασμός κυριάρχησε καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες έφτιαξαν το δικό τους slime σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

anigif 8

Στο τέλος, ο κύριος Γιώργος μας έκανε επίδειξη πώς δημιουργείται η καυτή ανάσα του δράκου και πώς εκρήγνυται ένα ηφαίστειο. Ήταν αλήθεια πολύ εντυπωσιακά και τα δύο!

Κύριε Γιώργο, κύριε Αλέξανδρε,

σας ευχαριστούμε που μας μυήσατε στον εντυπωσιακό κόσμο των πειραμάτων!

Προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τους σεισμούς στην Τουρκία και Συρία

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) τα είδη που συγκεντρώθηκαν κατά την κοινή δράση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που συνδιοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Περαχώρας και ενισχύθηκε με τη συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν από τις τέσσερις σχολικές μονάδες στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Οικονόμου Πέτρος και ο Αντιπρόεδρος κ. Λογοθέτης Κωνσταντίνος ευχαρίστησαν τις Διευθύνσεις των σχολείων εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τους γονείς τους για την αγαστή συνεργασία και την ευγενική προσφορά ειδών ανάγκης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και Συρία.

Στην παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης που έγινε με την παρουσία των μαθητών/τριών παρευρέθηκαν, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Περαχώρας κ Στάμου Παναγιώτα, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Περαχώρας κ. Οικονόμου Παναγιώτα, η κ. Γιαννακοπούλου Ολυμπία εκπροσωπώντας το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Παράλληλα, η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική και οι εκπρόσωποι του ΕΕΣ απευθυνόμενοι στα παιδιά τόνισαν την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και την ευρύτερη και σημαντική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύνσεις των συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων για την άψογη συνδιοργάνωση, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας αλλά και τους γονείς τους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τσικνοπέμπτη και “Χορός της Τράτας” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Τσικνοπέμπτη 16/02/2023, με χαρά ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αποδέχτηκαν την πρόταση του Δ.Σ. του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Χορός της τράτας». Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας και μέλη του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας χόρεψαν και τραγούδησαν αγκαλιασμένοι παραδοσιακά τραγούδια της αποκριάς κι ευχήθηκαν καλή Αποκριά!

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες  αφού πληροφορήθηκαν για το παραδοσιακό γαϊτανάκι, διδάχθηκαν πώς να το χορεύουν με αποκριάτικα τραγούδια. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μαθαίνουν βιωματικά και συνεχίζουν την παράδοση και τα έθιμα του τόπου τους. Όλα τα παιδιά, με σύμμαχο τον καιρό, διασκέδασαν μασκαρεμένα, έπαιξαν μουσικές καρέκλες και απόλαυσαν τα εδέσματα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας.

anigif 6

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας που στηρίζει την αναβίωση του εθίμου κάθε χρόνο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά των εδεσμάτων.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

Και του χρόνου με υγεία!

Εγγραφές στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.6/15012/Δ1/09-2-2023 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 1 έως και 20 Μαρτίου 2023Παράταση έως 27 Μαρτίου 2023 Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα υποβάλλονται με αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν.

Για την καλύτερη  εξυπηρέτησή σας

παρακαλούμε επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά στο 2744079288

για να ορίσετε ώρα συνάντησης με την Προϊσταμένη του Σχολείου. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής θα βρείτε παρακάτω.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Μαρτίου 2023Παράταση έως 27 Μαρτίου 2023. Φέτος, θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μπορούν να εγγραφούν τα παιδιά που η διεύθυνση κατοικίας τους βρίσκεται στις περιοχές Περαχώρα, Πίσια, Σχίνος, Αλκυόνα, Ασπρόκαμπος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Σκάλωμα, Σκαλωσιά, Στέρνα, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη,  Φλάμπουρο, Παναγίτσα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1) Πιστοποιητικό γέννησης. (ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ) (Η αναζήτηση γίνεται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ). Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

2) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

3) Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

4) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται και υπογράφεται από ιατρό σε Κέντρο Υγείας ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό). Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

5) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2023) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα της πρωινής ζώνης των παιδιών που θα εγγραφούν στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2023-2024.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στην Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική στο τηλέφωνο 27440 79288.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Liberty with a Guide Dog”

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ένα ξεχωριστό, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Υποδεχτήκαμε με χαρά στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου τον εκπαιδευτή σκύλων οδηγών κ. Γιάννη Κονδράρο  από την Liberty Guide Dogs και ενημερωθήκαμε για τους σκύλους οδηγούς και τη συνεργασία τους με τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία από τον κ. Φώτη Λέφα με τη γλυκιά σκυλίτσα Ariel και την κ. Εμμανουέλα Μασούρου με τον συμπαθέστατο σκυλάκο Dovi. Μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί ενημερωθήκαμε μέσα από μία πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τον κ. Γιάννη Κονδράρο και συζητήσαμε κι ευαισθητοποιηθήκαμε για την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης αλλά και για τη χρησιμότητα, προαγωγή και συμπερίληψη των σκύλων οδηγών στην καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Στη συνέχεια του άρτια δομημένου εκπαιδευτικού προγράμματος, είχαμε τη μοναδική εμπειρία να οδηγηθούμε από  από τον κ. Φώτη Λέφα με την Ariel και την κ. Εμμανουέλα Μασούρου με τον Dovi φορώντας την ειδική μάσκα που μας αφαιρούσε την ικανότητα όρασης. Όλοι οι μαθητές κι οι μαθήτριες οδηγήθηκαν από την Ariel και τον Dovi και στο τέλος είχαν τη χαρά να τους αγκαλιάσουν.

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτή σκύλων οδηγών κ. Γιάννη Κονδράρο  από την Liberty Guide Dogs , τον κ. Φώτη Λέφα με την Ariel και την κ. Εμμανουέλα Μασούρου με τον Dovi που ταξίδεψαν ειδικά για εμάς από την Αθήνα και μας προσέφεραν μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις.

Το πρόγραμμα “Liberty with a Guide Dog” είναι ένα  ολοκληρωμένο βιωματικό πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης, όπου ο Εκπαιδευτής Σκύλων Οδηγών και Προσανατολισμού/Κινητικότητας Ατόμων με Μερική ή Ολική Οπτική Αναπηρία, μαζί με τον σκύλο οδηγό ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και εκπαιδεύουν τους μαθητές/τριες στις έννοιες της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης, της συμπερίληψης και των ισότιμων ευκαιριών στην καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται αφιλοκερδώς σε 2 διδακτικές ώρες και, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας, διαφοροποιείται, συνυπολογίζοντας πάντα και τον εκάστοτε μαθητικό πληθυσμό.

 

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ήταν και φέτος Υποστηρικτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day 2023

Logo

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ήταν και φέτος Υποστηρικτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day 2023 – Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε τον ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, στο μάθημα ΤΠΕ, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό ΠΕ86 Πληροφορικής κ. Κουτσοδήμου  Κωνσταντίνα συμμετείχαν σε ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υποστηρίζοντας την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

.png

Χάρτης υποστηρικτών 

«Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο»!

Η αλυσίδα αλληλεγγύης των σχολείων δυναμώνει!

Με χαρά υποδεχόμαστε τη συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου στη κοινή δράση του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Περαχώρας  για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Μετά από επικοινωνία της Προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελικής Βουδούρη με τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κ. Κανέλλα Κόσσυβα και την υπεύθυνη της δράσης κ. Γιαννακοπούλου Ολυμπία, τα είδη θα συγκεντρωθούν από την Πέμπτη 9/2/2023 μέχρι την Παρασκευή 17/2/2023, ώστε να παραδοθούν στο Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να προωθηθούν στον προορισμό τους.

.jpg

Τα σχολεία της Περαχώρας προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

.jpg

Ανθρωπιστική Βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

9-02-2023 έως 17-02-2023

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Αγαπητοί Γονείς,

Το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Περαχώρας, συμμετέχουν μαζί στη δράση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 9.02.2023 και θα ολοκληρωθεί στις 17.02.2023.

Θα συλλέξουμε στους χώρους και κατά τις ώρες λειτουργίας των τριών σχολείων μόνο τα είδη που αναφέρονται στην παρακάτω λίστα τα οποία θα σταλούν μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ελπίζουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στον τουρκικό και συριακό λαό που δοκιμάζεται.

Λίστα ειδών:

Τρόφιμα (μακράς διαρκείας)

αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος (για παιδιά), κονσέρβες (παντός τύπου), δημητριακά, παξιμάδια)

Λοιπά είδη (Μη μεταχειρισμένα)

Υπνόσακοι, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής

Ανοιχτά όλα τα σχολεία από αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου τη Δευτέρα 06.02.2023

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται και αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και να επηρεάσουν και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.
Το ωρολόγιο πρωινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω webex (τηλεκπαίδευση). Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, οι γονείς θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Πέμπτη  02/02/2023 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

anigif 3

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τη βασιλόπιτα και για το δώρο του τυχερού μαθητή!

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!

 

Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μουσείο Αφής

Την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα στο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδας στην Καλλιθέα Αττικής.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οπτικής αναπηρίας, αλλά και η μοναδική εμπειρία άμεσης και δημιουργικής επαφής τους με τα εκθέματα του μουσείου και άρα με την τέχνη και τον πολιτισμό, μέσω της αίσθησης της αφής.

anigif 1

Η λεκτική περιγραφή, με τη χρήση μάσκας και το κλείσιμο των ματιών κατά τη διάρκεια των διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών έδωσαν στα παιδιά σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινότητα, τις δυνατότητες και δυσκολίες των ατόμων με οπτική αναπηρία και συνέβαλαν στην καλλιέργεια των εννοιών της ενσυναίσθησης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της  συμπερίληψης.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων