Αρχεία για Δεκέμβριος, 2022


Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023!

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σας εύχονται Καλές Γιορτές!

oie 22142652epny0y1p

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε κάλαντα από όλη την Ελλάδα)

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος 2023!

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς σε σκηνοθεσία του εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής, κ. Παναγιώτη Τσαρσιταλίδη και παραγωγή από το «ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ», στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Μία συγκινητική παράσταση με μουσική και διαδραστικά στοιχεία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων διαδίδοντας το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που αποτελεί και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων!

anigif 5

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων και του τμήματος ένταξης, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, κατασκεύασαν και φέτος ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες θέλοντας να ομορφύνουν και να δώσουν ένα τόνο χαράς και λάμψης για την πιο στολισμένη γιορτή του χρόνου! Τα υπέροχα στολίδια κι οι κάρτες μαζί με τις θερμές ευχές τους θα υποδεχθούν τη νέα χρονιά με χαρά κι αισιοδοξία!

anigif 4

 

 

Παράδοση Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης στο Χαμόγελο του παιδιού

Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης  από το “Χαμόγελο του παιδιού”.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας σε άψογη συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Περαχώρας ενόψει Χριστουγέννων συμμετείχε ενεργά και στήριξε αυτή την πρωτοβουλία. Μαθητές/τριες και γονείς προσέφεραν και συγκέντρωσαν τα παραπάνω είδη στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από όπου έγινε κι η παραλαβή από τους εκπροσώπους του Χαμόγελου του παιδιού την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να στείλουν τις ευχές τους μέσω καρτών που κατασκεύασαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Βουδούρη Αγγελικής, κ. Δεβούρου Αθηνάς και κ. Καλαθά Βασιλικής.

anigif 3

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και τους μαθητές/τριές μας καθώς και τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων των τριών σχολικών μονάδων της Περαχώρας που στήριξαν την προσπάθεια και φέτος συγκεντρώνοντας σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο να διαδώσουν το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων  παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό το θεατρικό έργο “Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη” με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τάξεων κ. Δεβούρου Αθηνάς, κ. Καλαθά Βασιλικής και της Προϊσταμένης του σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελικής. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες οι “μικροί μουσικοί” του σχολείου μας με τη συμβολή της εκπαιδευτικού ΠΕ79 Μουσικής κ. Μίντζα Μαρίνας, της εκπαιδευτικού ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας κ. Σκρίνη Μαριλένας της εκπαιδευτικού ΠΕ86 Πληροφορικής κ. Κουτσοδήμου Κωνσταντίνας και της υπεύθυνης του Ολοήμερου Τμήματος κ. Λεμπέση Καλλιόπης. Με την άψογη συνεργασία όλων δημιουργήθηκε μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα που αγκάλιασαν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων. Ο Αϊ- Βασίλης στο τέλος μοίρασε δώρα στα παιδιά κι ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων φρόντισε για τα κεράσματα μικρών και μεγάλων.

anigif 2

Όλοι μαζί ευχήθηκαν Καλές Γιορτές  και ο Νέος Χρόνος να φέρει υγεία, αγάπη κι ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

Εκκλησιασμός μαθητών/μαθητριών ενόψει Χριστουγέννων

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα γίνει εκκλησιασμός όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.  Τα παιδιά θα έρθουν στις 08:10 με ευθύνη των γονέων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) και θα επιστρέψουν στο σχολείο, με τα πόδια, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς, μετά το τέλος του εκκλησιασμού.

Το λεωφορείο θα αφήσει το πρωί τους μαθητές στην εκκλησία.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του σχολείου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας: “Χριστούγεννα στην Περαχώρα”

318616548 4958410270928549 7990695397828072072 n

319058325 1516116748891732 1028807075525562011 n

Προβολή των δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σχολεία από όλη τη χώρα ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε με υλικό από τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ένταξης και συμπερίληψης που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους το οποίο αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία του σύντομου βίντεο από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα, στο 10:50 εμφανίζονται στιγμιότυπα που επιλέχθηκαν από:

α) Τις Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία από το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.
β) Την υλοποίηση του Προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.
γ) Την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων δράσεων αφορούσε τη Συμπερίληψη τριών διαφορετικών σχολείων στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Τα ζώα – Το γεράκι

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας,  με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ΠΕ 86 Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Κουτσοδήμου Κωνσταντίνας και της εκπαιδευτικού ΠΕ70 κ. Λεμπέση Καλλιόπης, δημιούργησαν, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θεματική ενότητα “Τα ζώα“, ένα γεράκι χρησιμοποιώντας απλά υλικά και συγκεκριμένα, χαρτόνι, κόλλα stick, χάρτινα καλαμάκια και χαρτόνι.

Μπορείτε να δείτε όλες τις κατασκευές παρακάτω!

 

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή

.jpg

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Δημ. Σχ. Περαχώρας Σχ. έτους 2022-23



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στην αποστολή του για την υποστήριξη κάθε παιδιού και οικογένειας σε ανάγκη στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, πραγματοποιεί Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά και τις ακόμα πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ενόψει Χριστουγέννων συμμετέχει ενεργά και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Παιδιά και γονείς μπορούν να προσφέρουν τα παραπάνω είδη στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρες 08:10 -13:30.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέκεται στο πλευρό των παιδιών και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, στοχευμένα, ουσιαστικά και με απόλυτη διαφάνεια στην αξιοποίηση των αγαθών.

.jpg

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

DSC 0675

Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ηραίου και συμμετοχή στην αναβίωση του τοπικού εθίμου “Μπουλουγούρι”

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  επισκέφθηκαν, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, το ομώνυμο εξωκλήσι στην εκπληκτική τοποθεσία του Ηραίου και της αρχαίας φρυκτωρίας.

Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν στους πρόποδες του λόφου όπου γεύτηκαν το παραδοσιακό «μπουλουγούρι» και άλλα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που πρόσφεραν απλόχερα οι διοργανωτές.

Συγχαρητήρια στα μέλη της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας που διοργάνωσαν άψογα για ακόμη μία χρονιά την εκδήλωση, συμβάλλοντας στην αναβίωση και διατήρηση αυτού του ωραίου και ξεχωριστού εθίμου και στη μετάδοση της παράδοσης στους νεότερους.

anigif 1

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας που φρόντισε και φέτος  για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

3 Δεκεμβρίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στις 2 Δεκεμβρίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μία σειρά εκδηλώσεων για τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας.

Κύριος στόχος ήταν, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές κι οι μαθήτριες, όχι μόνο να γνωρίσουν τις διαφορετικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, αλλά και να αναγνωρίσουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, δίνοντας έμφαση στην “αόρατη αναπηρία”.

Επίσης, τονίστηκε ότι όλοι έχουμε δυνατότητες και αδυναμίες και πως πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε με συνεχή προσπάθεια.

anigif

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παιδιών, προβολή video και συζήτηση. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, εκφράστηκαν δημιουργώντας μία πολύχρωμη σύνθεση, τονίζοντας τα θετικά στοιχεία κάθε παιδιού.

 

Viber 2022 12 02 12 31 25 965

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες ένωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι

“Σε αυτόν τον κόσμο, δεν είμαστε τέλειοι…

Μπορούμε απλώς να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας” 

Viber 2022 12 02 12 31 25 965 1


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων