Αρχεία για Δεκέμβριος, 2021


Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2022!

 

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σας εύχονται Καλές Γιορτές!

oie 22142652epny0y1p

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε κάλαντα από όλη την Ελλάδα)

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος 2022!

 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας!

Με αφορμή τα Χριστούγεννα οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια από πηλό!

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους μικρούς μαθητές ήταν η γνωριμία με τον πηλό και την αγγειοπλαστική. Με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ζωής Πυρίνη και της εκπαιδευτικού κ. Έλενας Δήμητρας Ρουμάνη τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικά στολίδια στο μάθημα των εικαστικών.

 

anigif 4

Τα πήλινα αντικείμενα ψήθηκαν σύμφωνα με τις σωστές προδιαγραφές στον ειδικό φούρνο/χυτήριο που ενεργοποιήθηκε στο σχολείο. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες χρωμάτισαν τις δημιουργίες τους και τις τελειοποίησαν με ένα φινίρισμα ακρυλικού βερνικιού.

anigif2

Ευχαριστούμε θερμά την εικαστικό κ. Ζωή Πυρίνη που δέχθηκε την πρόσκληση και συμμετείχε αφιλοκερδώς στην όμορφη χριστουγεννιάτικη δράση προσφέροντας την εμπειρία και τις συμβουλές της.

Τα υπέροχα στολίδια μαζί με τις θερμές ευχές τους θα υποδεχθούν τη νέα χρονιά με χαρά κι αισιοδοξία!

Καθιέρωση της  Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή

logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε ότι η επέτειος της Μάχης της Περαχώρας καθιερώνεται πλέον ως επίσημη Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18 για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία,  κ. Χρίστο Δήμα, και τον Βουλευτή Ν. Κορινθίας κ. Κόλλια Κωνσταντίνο που επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα, ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου και συνεργάστηκαν με τη Διευθύντρια του Σχολείου για την προώθηση του αιτήματος στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη, τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την εποικοδομητική συνεργασία και την ουσιαστική στήριξη.

Ευχαριστούμε την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, τη συνεργασία Συλλόγων & Φορέων του ∆ήµου «Άθλος & Ενέργεια», τον Προοδευτικό Εκπολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Περαχώρας, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεµόνων Σχολείων Περαχώρας, το Ηµερήσιο Γυµνάσιο Περαχώρας, το Ολοήµερο Νηπιαγωγείο  Περαχώρας και τον Αθλητικό Όµιλο Περαχώρας οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η αίσια έκβαση του αιτήματος αποτελεί συλλογική προσπάθεια και επιστέγασμα του ανεκτίμητου έργου των αείμνηστων κ. Αναστάσιου Παπαδημητρίου, κ. Λάμπη Αποστολίδη και κ. Αντώνιου Κουκουλά και ικανοποιεί τη βούληση όλων των Περαχωριτών/ Περαχωριτισσών για την καθιέρωση της  Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

                                                                                                Περαχώρα, 10/12/2021

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ηραίου και συμμετοχή στην αναβίωση του τοπικού εθίμου “Μπουλουγούρι”

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  επισκέφθηκαν, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, το ομώνυμο εξωκλήσι στην εκπληκτική τοποθεσία του Ηραίου και της αρχαίας φρυκτωρίας.

Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν στους πρόποδες του λόφου όπου γεύτηκαν το παραδοσιακό «μπουλουγούρι» και άλλα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που πρόσφεραν απλόχερα οι διοργανωτές, τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Συγχαρητήρια στα μέλη της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας που διοργάνωσαν άψογα για ακόμη μία χρονιά την εκδήλωση, συμβάλλοντας στην αναβίωση και διατήρηση αυτού του ωραίου και ξεχωριστού εθίμου και στη μετάδοση της παράδοσης στους νεότερους.

anigif

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας που φρόντισε και φέτος τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

Συγκέντρωση ειδών ανάγκης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ Λουτρακίου

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ. Λουτρακίου, σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Ελπίδα” και υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συλλέγει είδη για τα παιδιά:

Πιζάμες και παντόφλες για παιδιά 12-18 ετών
Παζλ
Μαρκαδόρους
Μπλοκ ζωγραφικής
Παιχνίδια με κάρτες τύπου uno και μνήμης.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ενόψει Χριστουγέννων συμμετέχει ενεργά και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Παιδιά και γονείς μπορούν να προσφέρουν τα παραπάνω είδη στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και ώρες 08:15 -13:15.

“Αν μια μέρα, τα παιδιά του κόσμου γελάσουν όλα μαζί…. θα είναι μια μεγάλη μέρα”

260178055 3136755656648292 779139125428742392 n

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία από το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

2021

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώθηκε  στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μία σειρά εκδηλώσεων για τους μαθητές μας. Κύριος στόχος ήταν, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, όχι μόνο να γνωρίσουν τις διαφορετικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, αλλά και να αναγνωρίσουν τις ειδικές τους ικανότητες και δεξιότητες. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» ήταν το σύνθημα. Γνωρίζουμε όμως όλοι την πραγματική σημασία αυτής της φράσης; Για τον σκοπό αυτό οργανώθηκαν δραστηριότητες με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης κ. Πιθαμούδη Γεώργιου  έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας και με βιωματικό τρόπο να έρθουν, έστω και για λίγο, στη θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μέσα από αυτές τις παιγνιώδεις δραστηριότητες οι μαθητές όλων των τάξεων ήρθαν σε επαφή με την γραφή Braille, το ελληνικό αλφάβητο στην νοηματική, γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες και τις προσέγγισαν βιωματικά.

Πρώτα έγινε ενημέρωση των παιδιών, προβολή video και συζήτηση. Κι έπειτα άρχισε το παιχνίδι!

 Οι μαθητές  και οι μαθήτριες ανακάλυψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

anigif 1

Σχημάτισαν λέξεις χρησιμοποιώντας το αλφάβητο της νοηματικής και διαπίστωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

 anigif 2

Στο τέλος, μαθητές, μαθήτριες  και εκπαιδευτικοί έδωσαν το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία παντού και πήραν για ενθύμιο έναν σελιδοδείκτη που θα τους θυμίζει ότι  «Είμαστε μια ομάδα. Διαφορετικοί αλλά ίσοι. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον!» 

anigif 3Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε πολύπλευρες δράσεις, ομιλίες, συζητήσεις, έπαιξαν παιχνίδια, μοιράστηκαν σκέψεις, κατανόησαν την αξία της αποδοχής και της προσφοράς. 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων