Αρχεία για Σεπτέμβριος, 2021


Open Day 2021, Φιλαρμονική Λουτρακίου

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου σας προσκαλούν στο Open Day που διοργανώνουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 με 13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).

Το Open Day απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

  • Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις
  • Ενημέρωση για τις όλες τις δραστηριότητες
  • Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα
  • Παρουσίαση μουσικών οργάνων
  • Συνάντηση με τους καθηγητές
  • Συναυλίες καθηγητών και μαθητών
  • Συναυλίες μουσικών συνόλων

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

Το μουσικό όργανο για τις σπουδές σας στη Φιλαρμονική παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ!

Πληροφορίες:

Κολοκοτρώνη 17, 2744065619 – 2744067376 Καθημερινά 18.00 -21.00

 

Open Day 2021! – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2020-2021)



Λήψη αρχείου

Εορτασμός επετείου της Μάχης της Περαχώρας

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Περαχώρας που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.  Φέτος, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, εκπρόσωποι των μαθητών και μαθητριών, συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες των Περαχωριτών και Δερβενοχωριτών αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία!

 

Το παράδειγμα των Αγωνιστών ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τα όλους μας! Χρόνια πολλά!

Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για την Επέτειο της Μάχης της Περαχώρας

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας, όπου παρουσιάστηκαν οι παρακάτω δράσεις του σχολείου μας:

  • Η προβολή της βραβευμένης από τα Education Leaders Awards (Silver) μαθητικής ταινίας με τίτλο: «Στα χρόνια του Πόνου και της Θυσίας».
  • Το διακεκριμένο τραγούδι στον Διεθνή Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί» με τίτλο «Μια αγκαλιά όλοι μαζί».
  • Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου με θέμα «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» με τίτλο «Η Μάχη της Περαχώρας».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβαστός πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και ως εκπρόσωπος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες”, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Γκιολής Αναστάσιος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Υπεύθυνη για θέματα εκπαίδευσης κα Κόρκα-Κώνστα Αθηνά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Π.Ε. Αργολίδας & Π.Ε. Κορινθίας κ. Βυτινιώτης Χαρίλαος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος κ. Πέρρας Σωτήριος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραπανάγος Ιωάννης και κ. Βασιλείου Βασίλειος.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς, τους μαθητές και τον κόσμο που τίμησαν την εκδήλωση και χειροκρότησαν τις δράσεις του Σχολείου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωσή μας, αφιλοκερδώς.

Την κ. Ράπτη Μαρία για την άψογη συνεργασία στο δημιουργικό της αφίσας και της πρόσκλησης.

Την κ. Μητράκου Φυλλιά και το ανθοπωλείο Ανθόραμα για την διακόσμηση του χώρου με λουλούδια.

Την εταιρία ηχητικών και φωτισμού του κ. Κωνσταντίνου Αναστάσιου και του κ. Τσιέλου Σπυρίδωνα καθώς και τον κ. Κανέλλο Δημήτριο για την εθελοντική εργασία.

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για την Επέτειο της Μάχης της Περαχώρας

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τη “Μάχη της Περαχώρας”



Λήψη αρχείου

Καλή σχολική χρονιά!

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο του σχολείου, με τη χρήση μασκών, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15 π.μ. με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού self test και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού.

Στις 08:30 θα γίνει ενημέρωση γονέων από τη Διευθύντρια, εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης θα αποχωρήσουν.

Οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους στις 10:00 π.μ.. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί και τις τσάντες τους.

Όσοι φεύγουν με το λεωφορείο θα αποχωρήσουν στις 10:00 π.μ.

Ανακοίνωση έναρξης σχολικού έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη κι υπομονή!

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ7/111089 /Δ1/9-9-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15’ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, στη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να επισκεφθούν το σχολείο θα πρέπει να έρχονται πρώτα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια του Σχολείου (τηλ. 2744079288).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών να παρακολουθούν τo email που έχουν δηλώσει στο σχολείο και την ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/dimperach/καθώς θα ανακοινώνονται χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου επικοινωνίας οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να ενημερώσουν τη Διευθύντρια του Σχολείου.

Με δεδομένη την αγάπη όλων μας για τα παιδιά και το αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά.

Η Διευθύντρια κι ο Σύλλογος Διδασκόντων


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων