Αρχεία για Μάρτιος, 2021


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Το χρονικό της Επανάστασης & “ Η Μάχη της Περαχώρας”

200 Χρόνια από την Επανάσταση – Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας Κορινθίας

Με αφορμή την επέτειο 200 Χρόνων από την Έναρξη της Επανάστασης αξίζει να αναφερθούμε στις δράσεις που έχει εκπονήσει το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας.

1. «Αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για καθιέρωση Εθνικής Τοπικής Εορτής»

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας  κ. Βουδούρη Αγγελικής και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα/αίτημα προς την Επίσημη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή. Το αίτημα μετά και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται, μετά από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ευχόμαστε, με τη συγκυρία του εμβληματικού εορτασμού της επετείου των 200 Χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας να έχει αίσια έκβαση.

2. «Στα Χρόνια του Πόνου και της Θυσίας»

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας παρουσιάζει την μαθητική ταινία «Στα χρόνια του Πόνου και της Θυσίας» βασισμένο στο βιβλίο του Βασίλη Χαρωνίτη «Όλα για τη Λευτεριά» και σε ιστορικά τεκμήρια του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες. Τα γυρίσματα έγιναν στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, στην Παλιά Βρύση Περαχώρας και σε περιοχές γύρω από την Περαχώρα. Οι Εκπαιδευτικοί του Δημ. Σχ. Περαχώρας Τζουβάρα Αικατερίνη, Χρονοπούλου Μαρία Ιωάννα και Πιθαμούδης Γεώργιος καθοδήγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  σχολικού έτους 2019-20, επιμελήθηκαν  και υλοποίησαν τη σχολική μαθητική εορτή σε μια ολοκληρωμένη ταινία.  Η ταινία, διάρκειας 45 λεπτών, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένου Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, συμμετέχει στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό “Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ” και μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα είναι δυνατόν να προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας αλλά και σε εκδηλώσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που θα διοργανώσει ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν λόγω της πανδημίας.

3. «Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ» (Ι. Μακρυγιάννης) – Τραγούδι με τίτλο «Μια αγκαλιά όλοι μαζί».

Η επέτειος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών και αγωνιστριών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά και ουσιαστικά με τη ρήση του Στρατηγού Ι. Μακρυγιάννη: «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Η πανδημία και η κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ανασύνταξης. Επαναπροσδιορισμού στο «Εμείς», στην αλληλεγγύη, στην προσφορά, στην κοινωνική ευθύνη. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν και έγραψαν τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο «Μια αγκαλιά όλοι μαζί», με την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου και Δασκάλας τους κ. Βουδούρη Αγγελικής και της Εκπ/κού Μουσικής κ. Χρυσανθοπούλου Ιωάννας, ενώ την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο συνθέτης κ. Κανάρης Κεραμάρης. Το τραγούδι που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένου Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων λαμβάνει μέρος στον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020-21” που διοργανώνει το European School Rαdio και μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα είναι δυνατόν παρουσιαστεί με τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας αλλά και σε εκδηλώσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που θα διοργανώσει ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στις δράσεις έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των γονέων και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

 

Παράταση εγγραφών σε Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,

παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.6/ 31623/Δ1/19-03-2021  εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα υποβάλλονται με αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν.

Για την καλύτερη κι ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας

παρακαλούμε επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά στο 2744079288

για να ορίσετε ώρα συνάντησης με τη Δ/ντρια του Σχολείου. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής θα βρείτε παρακάτω.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 1 μέχρι 31 Μαρτίου 2021. Φέτος, θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μπορούν να εγγραφούν τα παιδιά που η διεύθυνση κατοικίας τους βρίσκεται στις περιοχές Περαχώρα, Πίσια, Σχίνος, Αλκυόνα, Ασπρόκαμπος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Σκάλωμα, Σκαλωσιά, Στέρνα, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη,  Φλάμπουρο, Παναγίτσα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1) Πιστοποιητικό γέννησης. (ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ) (Η αναζήτηση γίνεται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ). Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

2) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3) Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

4) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται και υπογράφεται από ιατρό σε Κέντρο Υγείας ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό). Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

5) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2021) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα της πρωινής ζώνης των παιδιών που θα εγγραφούν στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική στο τηλέφωνο 27440 79288.

Βαθμολογία Β΄τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί κηδεμόνες,

Σε συνέχεια της Φ36/168674/Δ1/11-12-2020 (Β 5485) υπουργικής απόφασης και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγρ. 6 του άρθρου 2 του ΠΔ 79/2017 (Α 109), σχετικά με τη βαθμολογία του Β’ τριμήνου του σχολ. έτους 2020-21 των μαθητών των δημοτικών σχολείων, ισχύουν τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ τάξης ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους για το σύνολο των σχολικών μονάδων προς αποφυγή συγχρωτισμού.
Τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την επανέναρξη της λειτουργίας αυτών των σχολείων με φυσική παρουσία οι έλεγχοι προόδου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους/στις μαθητές/τριες για τους γονείς τους.

ΕΛΤΑ: Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε έναν πρωτότυπο, on line παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821», από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων!

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://1821.elta.gr/, που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για το διαγωνισμό, τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου, να ζωγραφίσουν ελεύθερα μέσα εκεί, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και, στη συνέχεια, να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους στην πλατφόρμα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό και στην «ψηφιακή» έκθεση.

Έπαθλα του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Η Επανάσταση του 1821»

·         Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.

·         Οι δώδεκα πρώτοι, που θα περάσουν στον τελικό, θα κερδίσουν – επιπλέον – ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.

·         Ωστόσο, οι τέσσερις ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο: θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο!

Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Η πρωτότυπη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://1821.elta.gr/

Επίσης, μπορείτε να δείτε το βίντεο του διαγωνισμού στο http://video.link/w/lvycc

“Οι αγωνιστές του 1821 μέσα από τα μάτια… ενός έφηβου”



Λήψη αρχείου

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Οδηγίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.



Λήψη αρχείου

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Παρασκευή 12 Μαρτίου στην Περαχώρα

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306



Λήψη αρχείου

Επικοινωνία με το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Σας γνωστοποιούμε ότι κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας του Covid-19, η διοικητική λειτουργία του Σχολείου συνεχίζεται κανονικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Διευθύντρια του Σχολείου στο τηλέφωνο 2744079288 ή εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dim-perach.kor.sch.gr

Μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας https://blogs.sch.gr/dimperach/ και παρακολουθώντας τακτικά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για ανακοινώσεις και οδηγίες.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την κατάταξη της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας  στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)  σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 04-03-2021 μέχρι και την Τρίτη 16-03-2021 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Π.Ε. Κορινθίας στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Ως εκ τούτου, ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ωράριο 14:10 έως 17:20 για τα Δημοτικά Σχολεία με το αντίστοιχο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Ισχύουν οι σύνδεσμοι και το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης  στο κανάλιο της ΕΡΤ2 ανά ημέρα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ https://program.ert.gr/tv.asp.

Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση την προγραμματισμένη ώρα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε ειδική σελίδα του ERTFLIX, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όποτε σας εξυπηρετεί. 
Επίσης είναι διαθέσιμα απευθείας σε όσες τηλεοράσεις την υποστηρίζουν, στην υβριδική πλατφόρμα ERTFlix, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.

 
Τέλος, μπορείτε να βρείτε τα μαθήματα και στη σελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, στην ιστοσελίδα της Τηλεόρασης της Βουλής:
 

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο Λουτράκι



Λήψη αρχείου


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων