Αρχεία για Ιανουάριος, 2021


Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μνήμη και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, εκκλησιασμός αντιπροσωπείας μαθητών (των δύο σημαιοφόρων) με τη συνοδεία της Διευθύντριας του  Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελικής στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.  Στη συνέχεια, υποδεχτήκαμε τον πατέρα Τσαμπίκο στο σχολείο και ακολούθησε  αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του  Covid-19.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Τσαμπίκο που με την επίσκεψή του μας γέμισε χαρά και οι ευχές και τα θερμά του λόγια μάς  έδωσαν δύναμη και γέμισαν με αισιοδοξία τις καρδιές μας.

Η προσφορά και το φως της σοφίας των Τριών Ιεραρχών να φωτίζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και να χαρίζει σε όλους αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον!

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου μας κ.Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο, είναι και φέτος Υποστηρικτής της “Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day 2021”.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Στο Ιστολόγιο ΤΠΕ του κ. Μυλωνόπουλου (https://1dsl-tpe.blogspot.com/) μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό σε μορφή αφισών, ηλεκτρονικών βιβλίων και βίντεο από τις δράσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, ενώ από το μενού στο επάνω μέρος επιλέγοντας “Ασφαλές διαδίκτυο”, μπορείτε να βρείτε και το αντίστοιχο υλικό περασμένων ετών.

https://saferinternet4kids.gr/ 

Ακολουθούν και απευθείας σύνδεσμοι για υλικό από την ιστοσελίδα για το ασφαλές διαδίκτυο.

Υλικό SID 2021 – Για μικρά παιδιά

https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2021/sid-2021-mikra-paidia/

Υλικό SID 2021 – για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού

https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2021/sid-2021-megalytera-paidia/

Υλικό SID 2021 – για γονείς και εκπαιδευτικούς

https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2021/sid-2021-goneis-ekapaideytikoi/

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Τρίτη 19/01/2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά τα Αρτοζαχαροπλαστεία Λέκκας για την προσφορά της πολύ γευστικής βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων και το Βιβλιοπωλείο Χαρτομανια στο Λουτράκι για την ευγενική χορηγία του δώρου που συνόδευε το φλουρί της βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών.

Επίσης, την Παρασκευή 15/01/2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τη βασιλόπιτα και για το δώρο του τυχερού μαθητή κάθε τάξης!

Καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο!

 

Οδηγίες επαναλειτουργίας δημοτικών σχολείων από Δευτέρα, 11/01/2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε Καλή Χρονιά με Υγεία !
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει δια ζώσης από την Δευτέρα 11/1/2021.
Ως εκ τούτου η επιστροφή μας στα σχολεία πρέπει να γίνει με προσοχή από όλους ώστε να διασφαλίζεται  η προστασία της υγείας όλων μας .

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Η προσέλευση των μαθητών  στο σχολείο γίνεται από τις 8:00 π.μ. – 8:15 π.μ. Ο γονέας αφήνει το παιδί του στην είσοδο του σχολείου και αποχωρεί άμεσα, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός έξω από αυτό.
  • Με το πέρας των μαθημάτων στις 13:15 οι μαθητές αποχωρούν τηρώντας αποστάσεις. Οι γονείς, χωρίς να συνωστίζονται στην είσοδο του σχολείου, παραλαμβάνουν το παιδί τους και αποχωρούν άμεσα.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και σε όλους τους χώρους αλλά και κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών από το σχολείο είναι απαραίτητη η χρήση υφασμάτινης μάσκας.
  • Η μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο θα συνοδεύεται από τη βεβαίωση μετακίνησης που δόθηκε και  φυλάχθηκε στην τσάντα των παιδιών. Σε περίπτωση απώλειας θα δοθεί βεβαίωση εκ νέου. Οι γονείς για τη συνοδεία των παιδιών στο σχολείο αποστέλλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4.
  • Στην τσάντα των μαθητών καλό είναι να υπάρχει δεύτερη μάσκα φυλαγμένη σε σακουλάκι.
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα ισχύει κανονικά όπως πριν την αναστολή λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων.
Πιστεύουμε πως και με τη δική σας υποστήριξη θα πετύχουμε να μείνουμε όλοι ασφαλείς.
Για οποιαδήποτε πληροφορία  μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο του σχολείου: 2744079288.

Καλή μας αντάμωση!

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα, 11/01/2021.

Την Παρασκευή, 08/01/2021 δε θα γίνουν μαθήματα και δε θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την ημέρα αυτή θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τις νέες συνθήκες.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων