Αρχεία για Ιούνιος, 2020


Καλό καλοκαίρι!

H Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίοδος που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον φυσικό μας χώρο, το σχολείο, να δώσει σε όλους μας τις δυνάμεις για μία γόνιμη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

3ο Βραβείο για την Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από τα Education Leaders Awards 2020

Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, μεταξύ υποψηφιοτήτων από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα, απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2020 στην κατηγορία Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση για την υποψηφιότητα “Φόρα κάτι μπλε” που αφορούσε δράσεις όλων των μαθητών του σχολείου και συνεργασίες εξωστρέφειας με το Ειδικό σχολείο Κορίνθου και αθλητικούς φορείς καθώς και τη διοργάνωση ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αυτισμό στις 2 Απριλίου 2019.
Την κεντρική ιδέα και την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Πιθαμούδης Γεώργιος.

Οι δράσεις για τις οποίες βραβεύτηκε το σχολείο μας και όλοι οι φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε για το άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης αναφέρονται αναλυτικά στους δύο παρακάτω συνδέσμους:

Σύμπραξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

 

Φόρα κάτι μπλε!

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία.

Αξιολόγηση και Βραβεία:

Σκοπός των βραβείων Education Leaders Awards είναι να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα που συστηματικά επενδύουν, καινοτομούν και αποφέρουν ορθά πρότυπα στην κοινωνία δημιουργώντας ισχυρές πολλαπλασιαστικές δυνάμεις γνώσης, σοφίας και προόδου.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν online τις υποψηφιότητες και έδωσαν τη βαθμολογία τους σε κάθε μία από αυτές, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης. Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Στη συνέχεια, η πρόεδρος κυρία  Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής επικύρωσαν τα βραβεία, σύμφωνα με την κατάταξη των υποψηφιοτήτων στην εκάστοτε κατηγορία συγκριτικά με το βαθμό που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.

Η διάκριση αυτή επισφραγίζει το όραμα και τις προσπάθειες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας να εστιάσει στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε παιδιού, να διαμορφώσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να προσφέρει στους μαθητές ένα σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και αποτελεσματικό. Ένα σχολείο που προετοιμάζει και εκπαιδεύει πολίτες του κόσμου με ελληνική ταυτότητα & ικανότητες 21ου αιώνα, ισορροπώντας με επιτυχία την παράδοση και την πρόοδο.

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στους  εκπαιδευτικούς και στους γονείς και έπαινο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε και κατατέθηκε στον λογαριασμό του Συλλόγου ενισχύοντας το πολύτιμο κοινωνικό του έργο με αποδέκτες τις οικογένειες ατόμων με ειδικές ανάγκες.



Λήψη αρχείου

 

Έργα μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από το μάθημα των Εικαστικών

Η εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών ΠΕ08 του σχολείου μας κ. Φράγκου Ρόζα Μαρία παρουσιάζει εργασίες των παιδιών από το μάθημα των Εικαστικών. Μπορείτε να δείτε δείγματα των δημιουργιών των παιδιών σε μια “ψηφιακή έκθεση” παρακάτω.

Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχ. έτος 2020-21

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Tμήμα για το σχολικό έτος 2020-21 θα πρέπει να έχουν καταθέσει στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση-δήλωση έως τις 22-06-2020, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη στο email του σχολείου mail@dim-perach.kor.sch.gr

Μπορείτε να βρείτε τη σχετική αίτηση εδώ.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική. τηλ.: 27440 79288.

Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Σχολεία και στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021



Λήψη αρχείου

Βαθμολογίες τριμήνων στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την παρακάτω εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι βαθμολογίες του Β΄ τριμήνου των μαθητών/τριών  της Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης, θα δοθούν σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα κάθε μαθητή/τριας την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020. Όσοι/ες μαθητές/τριες απουσιάζουν δικαιολογημένα με υπεύθυνη δήλωση του γονέα, θα παραλάβουν τη βαθμολογία τους με τη λήξη των μαθημάτων, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στην παρακάτω εγκύκλιο.



Λήψη αρχείου


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων