Αρχεία για Μάιος, 2020


Εθελοντική προσφορά στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Κατά τη διάρκεια της αναστολής των μαθημάτων δόθηκε η ευκαιρία να ανανεώσουμε εξωτερικά την πρόσοψη του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.  Παντελέων Βασίλειο, γονέα μαθητή μας, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου να χρωματίσει και να φρεσκάρει τα χαρακτηριστικά σπιτάκια που κοσμούν την πρόσοψη του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Η εθελοντική προσφορά ας αποτελέσει παράδειγμα μίμησης σε όλους!

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. Σχ. Περαχώρας

 

Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας και όσους γονείς συνέβαλαν με εθελοντική εργασία ώστε να βαφούν τα  κάγκελα της περίφραξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και το προαύλιο να αποκτήσει μια πολύχρωμη και χαρούμενη εικόνα.

Επιστρέφουμε στο σχολείο!!!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

επιστρέφουμε με χαρά στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουμε μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Πρώτα από όλα, σας παρακαλούμε, παρέα με τα παιδιά σας, να δείτε το σύντομο video που έχουμε αναρτήσει «Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής» και  να το συζητήσετε μαζί τους.

Πώς θα λειτουργήσουμε:

Α.  Σε κάθε τμήμα οι μαθητές θα κάθονται  (ένας ή μία σε κάθε θρανίο)  σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης θα έρχονται καθημερινά καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τους 15 και μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσά τους.

Οι μαθητές της Γ΄-Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης, καθώς τα τμήματά τους υπερβαίνουν τους 15 εγγεγραμμένους μαθητές, θα χωριστούν σε 2 υπο-τμήματα (αλφαβητικά, με βάση το επώνυμο του παιδιού) που θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα  υποτμήμα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο υποτμήμα, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Θα λάβετε ενημέρωση στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για το υποτμήμα και τις ημέρες που θα προσέρχεται το παιδί σας στο σχολείο.

Β.  Στις αίθουσες διδασκαλίας  θα υπάρχουν αντισηπτικά.

Γ.  Οδηγίες για τα παιδιά:

1. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.

2. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και να μην το μοιράζονται.

3.Θα έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό.

4. Θα φροντίζουν να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα διότι αν έχουν ξεχάσει κάτι δεν θα μπορούν να δανειστούν από κάποιον/α συμμαθητή/τρια τους.

Δ. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.

Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο
Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο
Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα
Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ)

Ε.  Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο.

ΣΤ.  Τα παιδιά θα ανεβαίνουν με τους εκπαιδευτικούς τους, στις αίθουσες διδασκαλίας, κρατώντας τις αποστάσεις.

Θα παρακαλούσαμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους για να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.

Οι γονείς και κηδεμόνες συστήνεται να μην έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα, υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών.

Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15, παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις. Οι εκπαιδευτικοί θα συνοδεύουν τα παιδιά στην έξοδο.

Ζ.  Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται,  τις επόμενες ημέρες, από Τετάρτη 27-05-2020 έως και Παρασκευή 29-05-2020, να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (Μπορείτε να βρείτε σχετικό έντυπο εδώ).

Η Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να υποβληθεί στο σχολείο από τους ίδιους γονείς/κηδεμόνες μέχρι την Παρασκευή 29-05-2020 από 10:00 έως 12:00 ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια στο τηλ. 2744079288 ή ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη, στο email του σχολείου: mail@dim–perach.kor.sch.gr

Καλή αρχή σε όλους!!!!!

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε:

Οδηγίες για γονείς 

Οδηγίες για μαθητές.

Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία.

Υπεύθυνη Δήλωση προτίμησης Β΄Ξένης Γλώσσας για τους/τις μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στην Ε΄τάξη το Σχ. Έτος 2020-21

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική)



Λήψη αρχείου

Εγγραφές στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2020-21

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 15 έως και 29 Μαΐου 2020. Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα υποβάλλονται με αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν.

Για την καλύτερη κι ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας

παρακαλούμε επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά στο 2744079288

για να ορίσετε ώρα συνάντησης με τη Δ/ντρια. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής θα βρείτε παρακάτω.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη θα πραγματοποιηθούν από 15 μέχρι 29 Μαΐου 2020. Φέτος, θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μπορούν να εγγραφούν τα παιδιά που η διεύθυνση κατοικίας τους βρίσκεται στις περιοχές Περαχώρα, Πίσια, Σχίνος, Αλκυόνα, Ασπρόκαμπος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Σκάλωμα, Σκαλωσιά, Στέρνα, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη,  Φλάμπουρο, Παναγίτσα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1) Πιστοποιητικό γέννησης. (ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ) (Η αναζήτηση γίνεται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ). Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

2) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3) Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

4) Α.Δ.Υ.Μ. (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται και υπογράφεται από ιατρό σε Κέντρο Υγείας ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό). Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

5) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα της πρωινής ζώνης των παιδιών που θα εγγραφούν στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στο τηλέφωνο 27440 79288.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς της ΣΤ΄τάξης

παρακάτω θα βρείτε τα έγγραφα του ΥΠΑΙΘ τα οποία αφορούν στις περιπτώσεις που τα παιδιά σας ενδιαφέρονται στο Γυμνάσιο να γραφτούν σε Καλλιτεχνικό ή  Μουσικό Σχολείο.

Όσον αφορά το συνημμένο έγγραφο της Αίτησης, προκειμένου να μπορέσετε να γράψετε, θα πρέπει πρώτα να πατήσετε στην κίτρινη μπάρα πάνω την Ενεργοποίηση επεξεργασίας.

Αν έχετε απορίες, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο του σχολείου 2744079288.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου27410 80251



Λήψη αρχείου

Κατεβάστε την αίτηση για τα Μουσικά Σχολεία εδώ.



Λήψη αρχείου

Κατεβάστε την αίτηση για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία εδώ.

«Μαθαίνουμε στο σπίτι»: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 4-8 Μαΐου

Συνεχίζονται οι εκπομπές τηλεκπαίδευσης της ΕΡΤ2 «Μαθαίνουμε στο σπίτι».
Κάθε πρωί στις 10.00, στην ΕΡΤ2, εκπαιδευτικοί παραδίδουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.
Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας:
 
 
Δευτέρα 04/05/2020
-ΓΛΩΣΣΑ Α΄:«Άλφα-Βήτα με λεξιλόγιο Νοηματικής»
-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄- Γ΄: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου – Α΄ μέρος»
-ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Γ΄ – Δ΄: «Η ελιά»
-ΑΓΓΛΙΚΑ Δ΄ – ΣΤ΄: «Διδακτικοί μύθοι 2»
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ΄ – ΣΤ΄΄: «Η θέση μου στο επίπεδο – Συντεταγμένες»
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: «Προβλήματα με εξισώσεις»
 
Τρίτη 05/05/2020
-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄-Γ΄: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου» Β΄ μέρος
-ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – Β΄: «Η απόδραση των γραμμάτων»
-ΓΛΩΣΣΑ Ε΄ – ΣΤ΄: «Από την πρόταση στο κείμενο-Α’ Μέρος»
-ΓΑΛΛΙΚΑ Ε΄ – ΣΤ΄: «Συστηνόμαστε στα Γαλλικά»
-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: «Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης»
-ΦΥΣΙΚΗ ΣΤ΄: «Φως και χρώματα»
Τετάρτη 06/05/2020
-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄- Γ΄: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου Γ΄ μέρος»
-ΜΟΥΣΙΚΗ Γ΄ – Δ΄: «Κατασκευή μουσικού οργάνου-ρυθμός»
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε΄: «Διάταξη δεκαδικών αριθμών, Αξία θέσης ψηφίου»
-ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε΄- ΣΤ΄: «Αερόβια ικανότητα στο σπίτι»
-ΓΛΩΣΣΑ Ε΄- ΣΤ΄: «Από την πρόταση στο κείμενο -Β’ Μέρος»
-ΦΥΣΙΚΗ ΣΤ΄: «Τρόποι διάδοσης της θερμότητας»
Πέμπτη 07/05/2020
-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – Γ΄: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου Δ΄ μέρος»
-ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – Β΄: «Οι λέξεις χορεύουν στο σαλόνι»
-ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Β΄: «Μαθαίνω την ώρα»
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ΄ – ΣΤ΄: «Πολλαπλασιασμός – Διαίρεση (10,100,1000)»
-ΓΛΩΣΣΑ Δ΄- ΣΤ΄: «Είδη αντωνυμιών»
-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: «Γεωγραφικές συντεταγμένες»τα»
Παρασκευή 08/05/2020
-ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Α΄ – Γ΄: «Παίζουμε κινηματογράφο»
-ΜΟΥΣΙΚΗ Α΄ – Δ΄: «Θεωρία Μουσικής (Γραφή: Κλειδιά-Νότες)»
-ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄ – Δ΄: «Κινώ το σώμα με ρυθμό και φαντασία»
-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄ – Δ΄ : «Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης»
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ΄- ΣΤ΄: «Εισαγωγή στην αναγωγή στη μονάδα»
-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: «Ατμόσφαιρα – Φαινόμενο θερμοκηπίου»
 
Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση την προγραμματισμένη ώρα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε ειδική σελίδα της ΕΡΤwebtv, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όποτε σας εξυπηρετεί. 
Επίσης είναι διαθέσιμα σε όσες τηλεοράσεις την υποστηρίζουν στην υβριδική πλατφόρμα ERTHybrid, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων