Αρχεία για Φεβρουάριος, 2020


Ενημέρωση για τον κορωνοϊό 2019-nCOV

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διεξάγει ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό με θέμα: «Δε φοβόμαστε – Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την αφίσα και το πληροφοριακό υλικό.

To Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Περισσότερο υλικό θα βρείτε στο Ιστολόγιο Εργαστηρίου Πληροφορικής.

 

Ανακοίνωση για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη

Αγαπητοί γονείς,

λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές ημερίδες που διοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου στην Κόρινθο, σας ενημερώνουμε ότι:

  • την Τετάρτη 26/02/2020 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.
  • την Πέμπτη 27/02/2020 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται εδώ.

 

Τσικνοπέμπτη και “Χορός της Τράτας” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Τσικνοπέμπτη 20/02/2020, με χαρά ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αποδέχτηκαν την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Χορός της τράτας». Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας χόρεψαν αγκαλιασμένοι κι ευχήθηκαν καλή Αποκριά!  Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν τα εδέσματα κι αναψυκτικά που ευγενικά παρείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας και χόρεψαν το γαϊτανάκι του σχολείου μας με αποκριάτικα παραδοσιακά τραγούδια. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν και συνεχίζουν την παράδοση και τα έθιμα του τόπου τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας που στηρίζει την αναβίωση του εθίμου κάθε χρόνο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συμβάλλει σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

Και του χρόνου με υγεία!

Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας λόγω της εποχικής γρίπης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με απόφαση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, λόγω του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Η σχετική απόφαση εδώ.

 

 

Δωρεά βιβλίων από το Library4all στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, η εβδομάδα για το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ξεκίνησε με ένα υπέροχο δώρο για το οποίο ανυπομονούσαν μικροί και μεγάλοι! Από σήμερα η Σχολική μας Βιβλιοθήκη είναι πιο πλούσια χάρη στην ευγενική δωρεά βιβλίων από το Library4all!

Το σχολείο μας απευθύνθηκε στην εταιρεία ζητώντας υποστήριξη στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Η ανταπόκριση από την ομάδα υπήρξε άμεση και συνάμα συγκινητική!

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά το Library4all για την προσφορά του και εύχονται να συνεχίσει να ανοίγει παράθυρα στον κόσμο των παιδιών μέσα από τα βιβλία!
Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Ανακοίνωση για την Α΄ τάξη

Αγαπητοί γονείς,

λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές ημερίδες που διοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου στην Κόρινθο, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 13/02/2020 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται εδώ.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων