Αρχεία για Ιανουάριος, 2020


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας Γουλανδρή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄, και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2020 το Μουσείο  Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας  στην Κηφισιά στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση  των μουσειοπαιδαγωγών, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου με στόχο να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και να κατανοήσουν τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό.

Επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και στις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2020 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Στα χρόνια του Βυζαντίου” και να γνωρίσουν αντικείμενα και συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν τις εποχές τις οποίες διαπραγματεύονται και στο μάθημα της Ιστορίας.

 

Είδαν σημαντικά δείγματα της βυζαντινής τέχνης, όπως εικόνες , κυρίως  από τη Σχολή της Κρήτης, τοιχογραφίες, με πιο εντυπωσιακές αυτές του ναού της Επισκοπής Ευρυτανίας, θαύμασαν περίφημα ψηφιδωτά και έργα μικροτεχνίας. Έμαθαν λεπτομέρειες για το πώς οι αρχαίοι ναοί αποτέλεσαν το υλικό της κατασκευής των χριστιανικών ναών και γνώρισαν μια ιστορική φάση  του Παρθενώνα ως χριστιανικής εκκλησίας.

Παράλληλα  είδαν και πτυχές της καθημερινότητας των βυζαντινών, της πολιτικής τους οργάνωσης. Γνώρισαν τα ταφικά τους έθιμα, την ενδυμασία και τον καλλωπισμό τους, τις πολεμικές τους συνήθειες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και είναι το πρώτο κρατικό μουσείο αφιερωμένο στο Βυζάντιο. Κύριος αναμορφωτής του Μουσείου υπήρξε ο καθηγητής Γεώργιος Σωτηρίου που είχε τη διεύθυνση του Μουσείου από το 1923 έως το 1960. Το 1930 το Μουσείο απέκτησε μόνιμη στέγη τη Villa Ilissia,που είχε κτιστεί από τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη μεταξύ 1840 και 1848 και αποτέλεσε τη χειμερινή κατοικία της Δούκισσας της Πλακεντίας. Σήμερα το Μουσείο αποτελείται από πέντε κτήρια, ενώ η νέα επέκτασή του είναι εξ ολοκλήρου υπόγεια. Τα αντικείμενα του Μουσείου ξεπερνούν τις 30.000, ενώ το Μουσείο φιλοξενεί κατά καιρούς σημαντικές περιοδικές εκθέσεις.

 

Ενημέρωση σχετικά με τον νέο κοροναϊό 2019-nCOV

Σας διαβιβάζουμε την με αρ. πρωτ. 1861/29-01-2020 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCOV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»
Παρακαλούμε να ενημερώσετε την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων) προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCOV.



Λήψη αρχείου

Περισσότερες οδηγίες εδώ.

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Πέμπτη  30/01/2020 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τη βασιλόπιτα και για το δώρο του τυχερού μαθητή!

Παράλληλα, έγινε η κοπή της πίτας για τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Λέκκας» για την προσφορά της βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων και το Oasis Aqua Spa, που στεγάζεται στο Club Hotel Casino Loutraki, για την ευγενική χορηγία του δώρου που συνόδευε το φλουρί της βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών.

Καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο!

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τη συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και αρτοκλασία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.

Παράλληλα μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, προετοίμασαν και παρουσίασαν σε όλους τους παρευρισκομένους ομιλία που αναφερόταν στη σημαντική προσφορά των Πατέρων των Γραμμάτων και της Εκκλησίας.

Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019 – Certificate of Excellence

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των δράσεων μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019  (δες εδώ), η συμμετοχή μας στην πρόκληση “Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους” με τη συμμαχία 7 συνολικά σχολείων ολοκληρώθηκε επιτυχώς και επιβραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Πιστοποιητικό Αριστείας:

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη συμμαχία μας ήταν:
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου – Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας (Κ.Μυλωνόπουλος)
(https://codeweek.eu/view/223795/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-1o-dhmotiko-sxoleio-loytrakioy  https://codeweek.eu/view/223807/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-dhmotiko-sxoleio-peraxwras),
1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (Π.Μαρκέλλου),
(https://codeweek.eu/view/236699/coding-games-challenges  https://codeweek.eu/view/237191/lets-code-play-fun)
,
3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
 (Κ.Κουτσοδήμου)

(https://codeweek.eu/view/251181/kids-love-code),
1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου – 19ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου 
(https://codeweek.eu/view/251192/diaskedazoyme-programmatizontas  https://codeweek.eu/view/251203/diaskedazoyme-programmatizontas).

Το 2019 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πέτυχε νέο ρεκόρ συμμετοχών (δες εδώ).

Ανακοίνωση για την Β΄, Γ΄ και Δ΄τάξη

Αγαπητοί γονείς,

λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές ημερίδες που διοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου στην Κόρινθο, σας ενημερώνουμε ότι:

  • την Τετάρτη 22/01/2020 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στην Γ΄και Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

 

  • την Πέμπτη 23/01/2020 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται εδώ.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων