Αρχεία για Οκτώβριος, 2019


Προμήθεια αριθμοπίνακα για τη διδασκαλία μαθηματικών

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με στόχο τον συνεχή εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού υλικού, προέβη στην αγορά ενός αριθμοπίνακα για τη διδασκαλία των μαθηματικών των πρώτων τάξεων.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που συνεισέφερε οικονομικά για να καλυφθεί ένα μέρος του κόστους της αγοράς του.

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας  ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25/10/2019,  από 08:15 π.μ. ως τις 09:40 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940  μέσα στις τάξεις.

Όσοι μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο το πρωί θα έρθουν κανονικά και θα αναχωρήσουν στις 10:00 π.μ.

Τη Δευτέρα 28/10/2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στις 09:50 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας.

Η ενδυμασία για την παρέλαση θα είναι ως εξής:

Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρο ή μαύρο παντελόνι, σκούρα παπούτσια.

Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο η μπλουζάκι, μπλε σκούρα ή μαύρη φούστα, άσπρο καλσόν, σκούρα παπούτσια.

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, η Διευθύντρια κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση της κ. Μαρίκας Γεωργίου κι έτσι οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να διαβούν πρώτοι το κατώφλι του νεοσύστατου Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας.

Σε έναν φιλόξενο και προσεγμένο χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με τον χαρακτήρα του Μουσείου, που προσέφερε αφιλοκερδώς ο κ. Μιχάλης Γεωργίου, παρουσιάζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, παραδοσιακές στολές και εκθέματα από σπάνιες συλλογές Περαχωριτών και Λουτρακιωτών σε μια προσπάθεια διαφύλαξης των τοπικών εθίμων, της παράδοσης, της πλούσιας ιστορίας της Περαχώρας.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, ανοιχτό προς την τοπική κοινωνία, συγχαίρει την προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση, συντήρηση και παρουσίαση των εκθεμάτων που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν πως λειτουργούσε ένα σπίτι των προηγούμενων δύο αιώνων. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορία, τις παραδόσεις τα ήθη κι έθιμα του τόπου τους και μπορούν να τα διατηρήσουν ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρίκα Γεωργίου και τις κυρίες που συνέβαλαν στην φιλόξενη υποδοχή και την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους μαθητές κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέματα από την πλούσια παράδοση, τα έθιμα και την ιστορία της Περαχώρας.

 

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17/10/2019, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.31/5632/4-10-2019 Απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας.

Τοποθέτηση προστατευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση προστατευτικών στρωμάτων στις μπασκέτες και στις κολώνες φωτισμού στο προαύλιο ύστερα από αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας προς τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων.

Παράλληλα, ενισχύθηκε η ασφάλεια του χώρου τοποθετώντας προστατευτικά και στα δοκάρια των τερμάτων με την ευγενική χορηγία του αθλητή του ποδοσφαίρου κ. Φανούρη Γουνδουλάκη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Έτσι οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας θα αθλούνται και θα παίζουν σε έναν πιο ασφαλή χώρο!

Μαζεύω καπάκια, χαρίζω χαμόγελα!

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συνεργάζεται με το Σωματείο ΑμΕΑ του Νομού Κορινθίας και με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων μαζεύουμε πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, χυμούς, γάλα, τσάι, γιαούρτι, καφέ, φάρμακα, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, μαρκαδόρους, σαμπουάν, αφρόλουτρα, καθαριστικά κ.λπ.


Όσο το δυνατόν να μην περιέχουν υπολείμματα προϊόντων, σκόνες ή άλλα εξαρτήματα.
Τοποθετήστε τα σε  κλειστές σακούλες και συγκεντρώστε τα στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια!
Ο σκοπός αυτής της συλλογικής προσπάθειας δεν είναι μόνο η ανακύκλωση και η προστασία του πλανήτη, αλλά και η προσφορά στον συνάνθρωπο!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας θα συμμετάσχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα 5 – 20 Οκτωβρίου 2019 που θα διεξαχθεί πανευρωπαϊκά με σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές/τις μαθήτριες με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.
Αυτόν τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού θα βοηθήσει πάλι να μεταμορφωθούν ζωές, χαρίζοντας ψηφιακές δεξιότητες και καινοτομία σε πολίτες στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου, σχολεία, μη κερδοσκοπικές ενώσεις, σύλλογοι προγραμματισμού και άλλοι οργανισμοί καλούνται να διοργανώσουν δραστηριότητες επικεντρωμένες στον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη.
Πλέον στην 7η χρονιά της, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας για άτομα κάθε ηλικίας.


Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, στο μάθημα Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο σχολείο, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνου Μυλωνόπουλου. Οι μαθητές/τριες παίζοντας, πειραματίζονται χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το blockly και αναπτύσσουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθώντας μαθήματα προγραμματισμού με τις εφαρμογές των αγαπημένων τους ηρώων: Angry birds, minecraft, star wars, frozen, κ.α., μέσα από δραστηριότητες της ιστοσελίδας https://code.org/.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πανευρωπαϊκή δράση στην επίσημη ιστοσελίδα: https://codeweek.eu//#!GR.

URL εκδήλωσης: https://codeweek.eu/view/223807/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-dhmotiko-sxoleio-peraxwras

Το Σχολείο μας συμμετέχει επίσης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού και στην πρόκληση “Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους”, με τη συμμαχία διασύνδεσης των δραστηριοτήτων μας με άλλες που διοργανώνονται από άλλα σχολεία.

Το Σχολείο μας συμμετέχει επίσης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού και στην πρόκληση “Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους”, με τη συμμαχία διασύνδεσης των δραστηριοτήτων μας με άλλες που διοργανώνονται από άλλα σχολεία.

Στη δική μας συμμαχία ανήκουν τα σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας – 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (Κ. Μυλωνόπουλος)

(https://codeweek.eu/view/223807/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-dhmotiko-sxoleio-peraxwras – https://codeweek.eu/view/223795/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-1o-dhmotiko-sxoleio-loytrakioy),

1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (Π.Μαρκέλλου),

(https://codeweek.eu/view/236699/coding-games-challenges – https://codeweek.eu/view/237191/lets-code-play-fun),

3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (Κ.Κουτσοδήμου)

(https://codeweek.eu/view/251181/kids-love-code),

1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου – 19ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου 

(https://codeweek.eu/view/251192/diaskedazoyme-programmatizontas – https://codeweek.eu/view/251203/diaskedazoyme-programmatizontas).

Ο κοινός μας πλέον κωδικός συμφωνήθηκε να είναι από το 1ο Δ.Σ. Ζευγολατιού και τη συνάδελφο Δρ. Πηνελόπη Μαρκέλλου.

(νέος) Kωδικός Code Week 4 All: cw19-DCd1v

Επίσης, την εβδομάδα 9-15 Δεκεμβρίου 2019 θα ακολουθήσει η συμμετοχή του Σχολείου μας και στην παγκόσμια δράση της Ώρας του Κώδικα (https://hourofcode.com/gr).

“Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου”

Με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου” και αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 το Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου.

Με την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου,  τα παιδιά όλων των τάξεων συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, γνώρισαν αθλήματα, διασκέδασαν και συνειδητοποίησαν τη αναγκαιότητα της καθημερινής άθλησης στη ζωή μας αλλά και τη σημασία του «ευ αγωνίζεσθαι».

Ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές του τμήματος Στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου για την άψογη συνεργασία και ανταπόκριση με στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά ευκαιρίες να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού και να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος,  να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό!

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον αγώνα “Άθλος και Ενέργεια”

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας συμμετείχαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στη διαδρομή 800 μ. «Ηραίος δρόμος – Όραμα Ελπίδας» που διοργανώθηκε στα πλαίσια των αγώνων “Άθλος και Ενέργεια”.

Οι “δρομείς” του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αψήφησαν το πρωινό κυριακάτικο ξύπνημα και βρέθηκαν από νωρίς στην αφετηρία δίνοντας το παρόν σε μια σημαντική εκδήλωση της περιοχής τους καθώς και το μήνυμα του αθλητισμού σε μικρούς και μεγάλους.

Τους μικρούς  αθλητές περίμεναν στη γραμμή του τερματισμού οι γονείς τους,  η Διευθύντρια κ. Βουδούρη Αγγελική μαζί με εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας καθώς και πλήθος κόσμου για να τους χειροκροτήσουν και να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του “Άθλος και Ενέργεια” και ανανεώνουμε το  αθλητικό μας ραντεβού για του χρόνου!

 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων