Αρχεία για Σεπτέμβριος, 2019


6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αποφάσισε να συνεργαστεί για την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με προπονητές του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για τη μέρα αυτή.

Για τον σκοπό αυτό μεταφέρεται ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις 4 Οκτωβρίου 2019 ημέρα κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχωρας θα επισκεφτούν το Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου ώστε να αθληθούν στις εγκαταστάσεις του με την καθοδήγηση προπονητών του τμήματος Στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου. Το σύνθημα φέτος είναι: “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου”.

Εορτασμός της επετείου της Μάχης της Περαχώρας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Περαχώρας.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, έδωσαν  στην ημέρα μνήμης τη λαμπρότητα που αρμόζει με δραματοποιήσεις, ποιήματα και παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.  Η ημέρα αποτελούσε αργία για τα σχολεία της Περαχώρας κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Δημοτικό Σχολείο για την καθιέρωση της 26ης Σεπτεμβρίου ως ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τις θρησκευτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές αρχές και των σωμάτων ασφαλείας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Περαχώρας καθώς και πλήθος κατοίκων της ιστορικής Περαχώρας.

Εορτασμός επετείου της Μάχης της Περαχώρας

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στη διοργάνωση “Άθλος και Ενέργεια 2019”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Η Οργανωτική επιτροπή του «ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» προκηρύσσει για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 τον 6ο Ημιμαραθώνιο δρόμο σύζευξης αρχαιολογικών χώρων “Θέρμαι-Ναός Ακραίας Ήρας”, τον 4ο “Γύρο της Λίμνης” και τον 5ο “Ηραίο Δρόμο – Όραμα Ελπίδας”.

Πολίτες όλης της Κορινθίας θα έχουν την ευκαιρία  να τρέξουν πάνω σε πανέμορφες διαδρομές του τόπου μας και να νιώσουν τη σημασία της ενσωμάτωσης της άθλησης στην καθημερινή τους ζωή.

Ας πάρουμε μέρος και φέτος με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ως Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας σ’ αυτό το σημαντικό αθλητικό δρώμενο στην περιοχή μας και μεταδίδοντάς τους το νόημα του “ευ αγωνίζεσθαι” και τη χαρά της συμμετοχής!

Οι μικροί μας αθλητές 8-12 ετών μπορούν να τρέξουν (με ευθύνη πάντα των γονέων τους) στα 800μ. στη διαδρομή “Ηραίος δρόμος – Όραμα Ελπίδας” και να νιώσουν όλοι νικητές!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Κατεβάστε κι εκτυπώστε τη Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα εδώ.

Αναλυτικές Οδηγίες εδώ.

Ραντεβού στη γραμμή εκκίνησης στις 9:00 π.μ.

Ας δώσουμε όλοι το παρόν!

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Περαχώρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26/09/2019 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας. Την ημέρα αυτή δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, με απόφαση του Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, αλλά οι μαθητές θα πάρουν μέρος στη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων, την παρέλαση, την απαγγελία ποιημάτων και δραματοποιήσεις σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Περαχώρα στις 26 Σεπτεμβρίου 1822.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στις 10:00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της εκδήλωσης με ευθύνη των γονέων.

 

Η ενδυμασία για την παρέλαση θα είναι ως εξής:

Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο ή μπλουζάκι, μπλε σκούρο ή μαύρο παντελόνι, σκούρα παπούτσια.

Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο ή μπλουζάκι, μπλε σκούρα ή μαύρη φούστα, άσπρο καλσόν, σκούρα παπούτσια.

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ  «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο»

Σύμφωνα με την ΥΑ 217785/Δ1/18-12-2018 ΦΕΚ 6014Β/2018 και ΦΕΚ 56Β/2019 σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική δράση «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2019-20 στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή των βιβλίων στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα, και εσείς οι γονείς, δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας και γι’ αυτό το λόγο αφήνουμε δύο Σαββατοκύριακα του μήνα ελεύθερα, χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και χωρίς άγχος!

Όπως κι εσείς, έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα, πάνω απ’ όλα, για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία, λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Ως Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίσαμε ότι οι μέρες κατά τις οποίες τα βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο θα είναι:

το δεύτερο και τέταρτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.

Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την Παρασκευή 13/9/2019!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

     του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Καλή Σχολική Χρονιά!


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων